A
ateist
Гостин
Koга бројот на моите години ќе го поделам со бројот на куќата во која живеам и му додадам разлика од годините на Тетка ми и Брачед ми Славе, ќе добијам број 12 што е еднаков на бројот на Апостолите!!
Хакуна Матата
Јас видов дека некои ситуации во животот кои те исплашиле те насочиле да го бараш одговорот и решението во религијата. Тоа не е ништо чудно, секој човек има такви точки на преломување, некои ја достигнуваат во текот на животот, некои не, јас можам да дискутирам со тебе за она што го кажува светото писмо, а не да дискутирам дали ти си во право да веруваш во Исус или некој таму е во право да верува во светиот кондор или можеби некој Еским да верува во светиот пингвин. То е ствар на вера, на која има секој право, али ако ги гледаме фактите, во евангелијата пиши дека Исус имал 4 браќа и неколку сестри. Не пиши ни полу браќа или полу сестри, ни братучеди ни ортаци ни другари. Пиши браќа и сестри. Тоа значи дека Марија физички забременувала и раѓала повеќе пати во животот. А Исус го нарекуваат крал на Израел или крал на Јудејците и како доказ вадат родословие кое од Давида преку татко му на Исус, Јосиф водат до него. И тоа пишува во евангелијата. Ние сега можеме да ги протресуваме фактите, а јас тебе нема да те терам да си ја смениш верата, ниту ми е од некое значение дали ти ќе веруваш или не и во што ќе веруваш. То си е твоја лична работа.
се е така како велиш ....точно ..така си пишува ........
ама ...Let 3............разбери бе чоек ...........они се верници ........
они несмеат да си веруваат на очите ...........

Уште денеска мојот единствен син има 9 години. Некаде околу почетокот 1999 година мојата жена бремена (во 6/7 месец) беше на контрола кадешто и го прекинаа радосното исчекување на новороденчето. Таму и рекоја дека со плодот што го носи, нешто не е во ред. Нё пратија во една од најдобрите европски клиники на контрола. Таму само потврдија дека нашиот син ќе дојде на свет со тешка срцева деформација која се појавува годишно еднаш на 7 милиони жители!
Со 7/8 години, доживеав како после вакцина во тетовската болница, почна раката да ми “скапува“. Пошто тетовските лекари незнаеја што е тоа, ме пратија во козле. Таму многу љубезно ме пречека примариус .др. Јаничиески, кој сиротиот појќе ме водеше на сликување и чудење одколку на лекување. Уште црви што не ми излегуваа од раката. На детската болница во козле имаше една табла на која пишуваше кој ги донирал техничките уреди на болницата. Нити на крај памет не ми паднало дека баш во таа земја којашто ги донирала уредите ќе биде моето дете оперирано на срце.
spiros.........па можеше бе чоек веднаш да кажеш .............
ние свашта си помисливме ...........
Ти уствари лекарите и хирурзите ги поимаш како бог и Господ .........
ти држи логиката ...да знаеш ..и они ностат бели мантили....ти заличеле на ангели