Дали Марија имала деца после Исус?

Интересно е да се примети дека ПРЕД ПАДОТ ВО ГРЕВ, Бог за рибите и птиците вели: "И ги благослови велејќи им: 'плодете се и множете се и наполнете ги водите морски! И птиците нека се намножат на земјата!"

Тоа истото не се вели за животните, но мислам дека се подразбира.

Потоа Бог истиот благослов за 'РАЗМНОЖУВАЊЕ И ПЛОДЕЊЕ' му го дава и на човекот.

"Дека Бог ги балгословил прародителите да се „..плодат и множат..„, тоа не го спорам: би бил луд да направам ткво нешто! Но, КАДЕ е (од Бога) одреден и начинот на кој тоа множење би се вршел? Во Рајот, Адам и Ева биле ДЕВСТВЕНИ и требало така да останат и понатаму! Светите Оци се на мислење/претпоставка дека во Рајот, луѓето би се множеле преку ЖЕЛБАТА за создавње ново човечко битие а не преку телесен конткат од родителите! ПА Бог не Го роди Синот на начин на кој тоа го прават луѓето! Занчи, Бог ПРОМИСЛИЛ поинаков начин за раѓање нови луѓе"

Бидејќи животните не згрешија (но беа под проклетството на гревот отпосле), моето прашање е: 'АКО НЕ ПРЕКУ ТЕЛЕСНО РАЗМНОЖУВАЊЕ, ТОГАШ КАКО?' 'ДАЛИ И ТИЕ ЌЕ ТРЕБАЛО ДА ОСТАНАТ ДЕВСТВЕНИ, А СЕПАК ДА СЕ РАМНОЖУВААТ?'

Ако се оди според логиката на МИКИ, тогаш тие би требале преку ЖЕЛБАТА своја да се размножуваат.
Ова другари ми изгледа како Walt Disney каде животните се софистицирани, едуцирани, каде што си разговараат ...

Елена не трески глупости!Марија после Исус немала деца!Јас сум ја процитал католичката библија!Кога не знаете не пишете вакви глупости на форумот!
Машала...е па мора да си го пропуштил ова..на хрватски http://www.hbk.hr/
Reče mu netko: "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore." Tomu koji mu to javi on odgovori: "Tko je majka moja, tko li braća moja?" I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje!
Дева Марија ипак није дева..

Елена не трески глупости!Марија после Исус немала деца!Јас сум ја процитал католичката библија!Кога не знаете не пишете вакви глупости на форумот!

Зарем има и католичка Библија?!:nesvest:
Е не сум знаел! Ај те молам испрати ми една за да ја видам.
Живо ме интересира дали е иста како мојата!

Интересно е да се примети дека ПРЕД ПАДОТ ВО ГРЕВ, Бог за рибите и птиците вели: "И ги благослови велејќи им: 'плодете се и множете се и наполнете ги водите морски! И птиците нека се намножат на земјата!"

Тоа истото не се вели за животните, но мислам дека се подразбира.

Потоа Бог истиот благослов за 'РАЗМНОЖУВАЊЕ И ПЛОДЕЊЕ' му го дава и на човекот.

"Дека Бог ги балгословил прародителите да се „..плодат и множат..„, тоа не го спорам: би бил луд да направам ткво нешто! Но, КАДЕ е (од Бога) одреден и начинот на кој тоа множење би се вршел? Во Рајот, Адам и Ева биле ДЕВСТВЕНИ и требало така да останат и понатаму! Светите Оци се на мислење/претпоставка дека во Рајот, луѓето би се множеле преку ЖЕЛБАТА за создавње ново човечко битие а не преку телесен конткат од родителите! ПА Бог не Го роди Синот на начин на кој тоа го прават луѓето! Занчи, Бог ПРОМИСЛИЛ поинаков начин за раѓање нови луѓе"

Бидејќи животните не згрешија (но беа под проклетството на гревот отпосле), моето прашање е: 'АКО НЕ ПРЕКУ ТЕЛЕСНО РАЗМНОЖУВАЊЕ, ТОГАШ КАКО?' 'ДАЛИ И ТИЕ ЌЕ ТРЕБАЛО ДА ОСТАНАТ ДЕВСТВЕНИ, А СЕПАК ДА СЕ РАМНОЖУВААТ?'

Ако се оди според логиката на МИКИ, тогаш тие би требале преку ЖЕЛБАТА своја да се размножуваат.
Ова другари ми изгледа како Walt Disney каде животните се софистицирани, едуцирани, каде што си разговараат ...

Добро бе Христијанин па дочитај го мојот пост и ТАМУ пишува КАКО, но тоа е , како веќе напишав, светоотечка претпоставка а не догма.
Како би било изведено размножувањето во Рајски услови на живеење, НЕЗНАМ! Не ми е познато дека некој во православието тоа го знае. Но затоа го напишав и светоотечкото учење за тоа како Бог Отец НЕ ГО РОДИЛ Синот (за да не се појави некој шпекулан па да дојде до „гениајлен„заклучок дека Синот е роден од Отецот по природен пат) туку Светиите не кажуваат КАКО ГО РОДИЛ. Чисто за споредба.
Според тоа, Бог сигурно го ПРОМИСЛИЛ и начинот како Адам и Ева (па и животните) би се размножувале во Рајот (а не ВОН Рајот!), но ете, Адам и Ева беа „побрзи„ и од Божјата промисла па згрешија. ПОСЛЕ гревот, како веќе напишав, воведена е телесната блискот меѓу првите сопружници но и меѓу животните.
Никаде во Писмото (пред Адамовиот/Евиниот пад) не е запишано дека Адам треба да ЛЕГНЕ со Ева или пак дека ЕВа треба да ЗАБРЕМЕНИ па така да се раѓаат нови луѓе. Даден е само Божјиот благослов за „плодење и множњење„ (и за луѓето и за животните) но КАДЕ е запишан и НАЧИНОТ на кој тоа би се остварило ВО а не ВОН Рајот?
Ти (Вие) што мислиш? Светиие веќе го имаат кажано своето...

СИТЕ размислувања се МОИ и ги донесувам врз основа на ПИСМОТО и не ги мешам со НИВ, т.е. со ВИЕ како ќе запишеш ти.

'А мислам дека и јас имам Дух Божји'-ќе запише апостол Павле

Го очекував твоето мислење, а напишав „Вие„ пошто немам претстава со кого разговарам.
Било како, нека биде и твое лично мислење, кажи го.

Taka e Marija imala i drugi deca posle Isus Hristos prvorodeniot i edinorodeniot od Gospod Bog.

Taka e Marija imala i drugi deca posle Isus Hristos prvorodeniot i edinorodeniot od Gospod Bog.
Соња...сестро.....немој.....Марија е Дева,и немала деца после Исус...Бог рекол дека секој грев на човекот ќе му се прости,освен хулата против Светиот Дух......поздрав.......

Постов е противречност невидена. Ако Христос е првороден и Единороден, тогаш, како може да биде единороден а после Него и други да се родени? Но, да не се навраќаме на веќе напишаното...

Ја загледав темава од почетокот и дека не сум нов многу два пати сум регистриран сакам малце да ве прашам нешто.
Дали воопшто некој од вас ја прочитал библијата и никаде не пишува дека Марија родила, ние сите сме браќа и сестри во ХРИСТА.
И да додека Адам и Ева биле во градината немало никој друг човек освен нив они биле во едемската градина долго време пред да падната во грев
И да ви кажам има многу библии тоа е точно но една е вистинската.
Православната , католичката и Јаховината се делумно вистинити но во православната и католичката има неколку книги кој се додадени но не се одобрени од Еврејскиод синендром мислам дека беше зошто не биле пишувани од светиот дух и во нив се одобрува молење за мртвите и слични пагански работи кој Исус не ги одобрува.
Но во откровението убаво пишува Кој ќе додаде или одземе Бог ќе му додаде или одземе од злата опишани во оваа нига
Па самите си ја зимаат казната.

Vaka vernik sum no celo vreme se prasuvam nesto a ne znam kako da si odgovoram. Bog gi sozdak Adam i Eva i tie imale deca. Epa nivnite deca bile braka i sestri megu niv no bidejki nemale izbor morale da imaat seks megu niv bidejki se prvite deca. Zaklucok od seto ova e deka posle sozdavanjeto biz izvrsen incest.

Vaka vernik sum no celo vreme se prasuvam nesto a ne znam kako da si odgovoram. Bog gi sozdak Adam i Eva i tie imale deca. Epa nivnite deca bile braka i sestri megu niv no bidejki nemale izbor morale da imaat seks megu niv bidejki se prvite deca. Zaklucok od seto ova e deka posle sozdavanjeto biz izvrsen incest.
Читај во стариот завет Бог им рекол одете и намножете се и населете ја земјата.

Ej retko nekoj ja nema procitano Biblijata. I jas si go postavuvam toa prasanje dolgo isto kako neo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom