MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Сречен пат :smir:
Такоџер...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сречен пат :smir:
На ниеден од моите аргументи не одговори (туку само ги повтори), а се фати само за една моја ненамерна грешка.
Погрешно го прочитав прашањето (бидејќи брзо читав и одговарав) и затоа напишав така. Јас мислев дека прашуваш каде е измислено дека Марија немала деца и затоа напишав во Библијата во први век.
Сепак и самиот знаеш дека згрешив и затоа требаше да ме предупредиш по лична порака како што јас те предупредив за твојата грешка дека Јов (а не Јона) бил во утробата на големата риба 3 дена и 3 ноќи.
А инаку сега мојот одговор изгледа вака:
Тоа е ваша измислица, затоа најдобро е ти да одговориш на тоа прашањео. Јас можам само да кажам дека со сигурност тоа не е измислица на оние што ја напишале Библијата, бидејќи во Библијата ја нема таа измислица.
Ти призна дека нема ниту еден единствен библиски аргумент за православната догма дека Марија немала деца после Исус.
абе во постот за догмата на пресвета Богородица малку цитати ина од светото писно ај прочитајго и не калами безврска
абе во постот за догмата на пресвета Богородица малку цитати ина од светото писно ај прочитајго и не калами безврска
I pose raganjeto na Bog Slovoto, Bogoridica ostanala devica, nema potreba da se protivime na vistinata, nema potreba od negiranje na dogmata za Bogorodica.
Zaprasejte se od kade terminot BOGORODICA?
Не ја гледам потребата од докажување на веќе докажаното. мајката Божја НЕМАЛА деца после Христа, оти со Неговото раѓање, исполнет е дел од „мисијата„ од Богородица во овој свет. Православната Црква 19 векови по ред иСповеда дека Христос е и Единороден и Првороден, според Св. Јован Дамаскин а не според мене!
Што се однесува до проблематичниот стих, кој треба да „докаже„ дека Богородица имала или немала деца, таков стих, кој смета дека е потребен, САМИОТ нека го допише во евангелијата. Тоа што евангелието посочува браќа и сестри Христови, според толкувачите од Писмото, јасно е дека се работи за децата кои се дел од првиот брак од праведниот Јосиф.
За мене лично, нема потреба од натамошни дискусии на ова тема. Но сепак, ќе поставам едно прашање:
КОЈ Е СТИХОТ ВО КОЈ ЕКСПЛИЦИТНО СЕ ВЕЛИ ДЕКА БОГОРОДИЦА ИМАЛА ДРУГИ ДЕЦА, .Т.Е. ДЕКА ТОКМУ БОГОРОДИЦА И НИВ ГИ РОДИЛА!??? КОЈ Е СТИХОТ КОЈ НИ КАЖУВА ДЕКА ПРАВЕДНИОТ ЈОСИФ Е ТАТКОТО НА ИСТИТЕ (Т.Е. ДЕКА БОГОРОДИЦА И ЈОСИФ СЕ НИВНИ РОДИТЕЛИ)!??? КОЈ Е СТИХОТ КОЈ НИ КАЖУВА ДЕКА ПРАВЕДНИОТ ЈОСИФ СЕ ДОБЛИЖИЛ ДО БОГОРОДИЦА ПОСЛЕ ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ!???
Ајде, јунаци...