Дали Македонците конзумираат коктели?

• Креатор на темата Креатор на темата Extra_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Јас многу сакам коктели ама и многу ретко пијам затоа што се стварно скапи за еден да испијам некаде да, али ај испиј 3-4 отидоа 1000-1500 денари. А коктели не се бамбус, сечена вотка или конјак сечен како што пиша некој.
Ако поевтинат коктелите мислам дека многу повеќе ќе се конзумираат.

Da se nadovrzam, stvarno koktelite kaj nas se OGAN skapi, ne znam dali e taka niz cel svet, ama koga ke citam meni i ke stignam do kokteli ednostavno ja vrtam stranicata bidejki nema poeftin od 200 den. A za 200 den. ke pijam 2 drugi pijacki, pr. 2 konjaci
Па не баш. Имаш доста добри и познати коктели кои коштаат 150 денари и тоа во елитни кафичи.
А најжалосно е што не вредат ни 40 денари во повејкето нема ништо скапо
Ако гледаш така кока колата ја зимаат 7 денари ја продаваат 70-80-90 денари што е повеќе од 1000% заработка наспрема 4-500% кај коктелот ако е според твојата математика:wink:

Ако гледаш така кока колата ја зимаат 7 денари ја продаваат 70-80-90 денари што е повеќе од 1000% заработка наспрема 4-500% кај коктелот ако е според твојата математика:wink:[/quote]

ee brat mozam da ti kazam deka kokakolata od magacin e 18,33 a ne 7 denari

a inaku najpovejke promer se pravi preku kafeto to ne vredi ni 1 denar

Се пијат коктели и кај нас иако за жал ги има само во поелитните кафичи. Кај нас малку се скапи, зашто ретко кај се наоѓа коктел поефтин од 170-200 денари, меѓутоа задоволството е...прекрасно! Едни од подобрите коктели според мене се B52, Screaming Orgazam, Martini, Sex on the Beach, Sex on the Beach in Winter итн.

Обожавам коктели, сум пробала многу, секогаш зимам нешто ново, нешто што не сум пробала до тогаш.:pipi:

Има и кај нас коктели иако како што кажаа и другите се прилично скапи што е пречка за да се пијат повеќе. Сепак летово во Шпанија коктел на плажа беше 12 евра така да не се жалете многу :) Меѓутоа мене најмногу ме нервира тоа што келнерите не знаат да ти кажат што има во коктелот, а во менито не пишува.

немам намера да пробувам дека сум страсен обожавател на пивото и не ми требаат такви лигави пијалоци што ќе ги платам по 200 денари па понатаму и да го лигавам после 3 саати, иначе ако ме части некој само, вака не

ima anketa na forumov za naj omilen alkoholen pijalak ili taka neso i jas glasav za nesto 3to zasto ZABORAVILE da stavat opcija KOKTELI...gi obozavam a omilen COSMOPOLITAIN

Сакам коктели, пијам секогаш каде знам дека се убави. Летово што помина се изнапив коктели за цел живот:cug:, има луѓе во Македонија што си прават коктели и се обучени за тоа. Инаку Blody Mary не ми се свиѓа незнам што толку го фалат, ама секој си има свој вкус, не ги сакам оние со водка, повеќе преферирам со текила и џин како што се Rosita, Negroni, Bronx, Frostbite и тн. Скапи се да, ама чувството кога пиеш е незаменливо:vozbud:

142fwbs.jpg

Sum piel kokteli i nadvor i vo MK, ama kaj nas kako gi pravat nemaat veze.
Inace omilen mohito.

Кај нас ретко се пијат коктели мислам дека не се научени луѓето на тоа.Само треба да си го одбереш коктелот што ти се свиѓа и да знаат да ти го направат.Јас лично пијам и не се претерано скапи.

~*~

Nekade 60 % od gostite vo barovite konzumiraat kokteli a kaj nas ? kolku sme zapoznaeni so koktelite i dali voopsto ima profesionalci koj znaat da pravat kokteli. Vo svetot se mnogu popularni a kaj nas mnogu retko koj ima probano koktel :baeh:

Напротив, јас сакам коктели, не, ги обожавам ... вкусни се, задоволството додека ги пијам и откако ќе ги испијам ми е поголемо.
Батрфлај, Куба либре и итн.

Чистите пијалоци никогаш нема да го имаат тој вкус, го исклучувам црното вино во горе споменатата генерализација.

Ако гледаш така кока колата ја зимаат 7 денари ја продаваат 70-80-90 денари што е повеќе од 1000% заработка наспрема 4-500% кај коктелот ако е според твојата математика:wink:

ee brat mozam da ti kazam deka kokakolata od magacin e 18,33 a ne 7 denari a inaku najpovejke promer se pravi preku kafeto to ne vredi ni 1 denar[/quote]

Помали кафичи зимаат кока кола стаклено шише 0.25 за цена од 12-1х денари (не ми текнува која беше другара бројка), додека поголеми кафичи кои нормално се поголеми потрошувачи ја зимаат 7-9 денари. Значи информација од прва рака ти кажувам. Нормално дека во магацин ќе ти ја дадат 18денари кога ти си никој и ништо како поединец, па макар и 100 или 200 или 500 шишиња да дадеш. Би ти дале некој попуст ама сепак нема да добиеш цена по која ја набавуваат големите кафичи:wink::smir:

Сакам коктели и ги пијам...омилени и незаменливи се камиказите :vozbud: дефинитивно,но да, нема многу луѓе кај нас што редовно пијат коктели но тоа е израз на социјалниот живот...:toe:

Најдобар коктел јас што го имам пиено се викае коткеланоне...и вие никогаш нема да го пиете.

Во андерграунд кафуле во тетово по име негатив(не работи неколку години веќе) една ладна зимска ноќ работеше шанкеро-келнерот ноне а таму бев и јас. Пијуцкаше нешто со портокалова боја цело време, го прашав што е? Ми одговара-мојот коктел сакаш ли да ти направам.
Јас викам ајде.

Така зема од 20 различни пијалаци не ни знам пола од нив што беа да стаа по малку во една мала чаша ко за шток што се чашите.
Го направи коктелот ме послужи и ми рече иц он д хаус. Јас како и секогаш ненаситен и како што не се контролирам место да го тегнам полека ко он што правеше саат време, јас многу паметен на мој 17 години го испив на екс( ми се виде благ )

Во наредните 2 минути бев дрво пијан и не се сеќавам после тоа ама буквално ништо.

поука....деца не пијте коктели без присатсво на родител/старател

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom