Дали Македонците конзумираат коктели?

• Креатор на темата Креатор на темата Extra_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Nekade 60 % od gostite vo barovite konzumiraat kokteli a kaj nas ? kolku sme zapoznaeni so koktelite i dali voopsto ima profesionalci koj znaat da pravat kokteli. Vo svetot se mnogu popularni a kaj nas mnogu retko koj ima probano koktel :baeh:

Па да јас мислам дека пијат и најпопуларни и најомилени коктели им се:
-шприцер,
-бамбус,
-водка и ред бул/боровница,
-коњак-кока кола
-џин и тоник кога им е дојдено до коктел нели а кога не сакаат коктел ги пијат само aлкохолите а соковите ги баталуваат...

Сега озбилно не знам не пијам коктели гарант е убаво ама ни на крај памет не ми дошло да нарачам некогаш.

Под коктели не се мисли овие шо ги имаш наброено, туку се мисли оние коктели шо во Македонија луѓето не знат дека постојат.

На пример: Bloody Mary, Long Island Iced Tea, Cosmopolitan, Mojito, Screwdriver итн. итн.
Чоекот е во право.... нигде нема ваква работа низ Мк, а ниту пак некој се заинтересирал да се научи да прај.

Ко ќе гледаш вака обичниот шприцер не можи ни одблиску да се класифицира ко коктел:)

Коктели има сегде. Најпопуларни и најбарани се Камиказите и Секс он д бич. Камиказите скоро сегде се исти, сличен вкус, само се разликуваат што негде појак ќе ти го направат негде послаб, додека другите коктели ги прават на рандом како им дојде. Во иста вечер во исти локал ќе нарачаш 2 исти коктели и двата имаат различен вкус. Некогаш ниеден нема вкус како оргиналот:) Дали незнаат да прават па ставаат што им дојде или па ги мрзи да измешаат тоа што треба не ми е јасно.

koga vejke go napomena Bloody Mary hemingvej ko konzumiral za treznenje :toe:

ee pa ko ke gi citas koktelite od internet i ke gi prajs bez da ti kazi nekoj kako se prat normalno deka ke bidat razlicni

А бе се пијат и кај нас коктели само сеуште не се со популарни сцени. Ќе одиш по одморалиштава кај нас, ќе порачаш коктел и кога ќе дојде таа сметката, си го извадил цел одмор.
Коктели што прават кај нас има, јас имам пиено Секс он д бич, Камиказа, Mаргарита, Оргазам и Пинк Лејди, ама не преферирам многу. Мислам дека кај нас па и во светот коктелите ги пијат повеќе од чалам одколку дека се многу подобри од обичните алкохолни пијалоци.

ааа па ти Extra_bt мн искусен си за коктели?:pos2:

А бе се пијат и кај нас коктели само сеуште не се со популарни сцени. Ќе одиш по одморалиштава кај нас, ќе порачаш коктел и кога ќе дојде таа сметката, си го извадил цел одмор.
Коктели што прават кај нас има, јас имам пиено Секс он д бич, Камиказа, Mаргарита, Оргазам и Пинк Лејди, ама не преферирам многу. Мислам дека кај нас па и во светот коктелите ги пијат повеќе од чалам одколку дека се многу подобри од обичните алкохолни пијалоци.

koktelite ako ima koj da gi napraj se mnogu dobri ama kaj nas pojke se preferira zemi ispijanise so bilo soo

Многу слабо ги пијам едино кога сум на одмор пијам.И знам само за една колктел школа

Под коктели не се мисли овие шо ги имаш наброено, туку се мисли оние коктели шо во Македонија луѓето не знат дека постојат.

На пример: Bloody Mary, Long Island Iced Tea, Cosmopolitan, Mojito, Screwdriver итн. итн.
Чоекот е во право.... нигде нема ваква работа низ Мк, а ниту пак некој се заинтересирал да се научи да прај.

Ко ќе гледаш вака обичниот шприцер не можи ни одблиску да се класифицира ко коктел:)
Да,ние сме заостаната и проста нација и никој и нигде незнаат да ги прават :uau: ај не тресете без везе муабети.
Во кој и да било малку поасален кафич да влезеш имаш и коктели,е сега кој како ги прави тоа е друго,имаш и коктел бар ако толку ти е мерак за коктели и сакаш асални,дечките си учеле за тоа и ги бива.
Не пијам коктели,не ми претставуваат некое задоволство,и на одмор кога сум одел не сум пиел коктели,пре би се напил пиво или шток отколку да се каам што сум порачал некој бучкуруш.
Единствено нешто што пијам преку лето и дома што си го правам е Кампари-џус со многу мраз и портокал и Мохито :wink:

јас имам пиено и во Мк и надвор ама можам да заклучам дека воопшто не се исти....а имам и слушнато дека за да се прават истите се изучуваат многу курсови.Кај нас прават голема грешка мешаат секакви алкохоли со се и сешто,а кај коктелите се мора да биде точно до грам.Инаку омилен коктел ми е Зомби

gi pijam onie po eftinite ..bambus,konjak so koko-kola.i nekoj drugi ama se poretko koga veke pijam , pijam cist alkohol ne go mesam so nisto

Da se nadovrzam, stvarno koktelite kaj nas se OGAN skapi, ne znam dali e taka niz cel svet, ama koga ke citam meni i ke stignam do kokteli ednostavno ja vrtam stranicata bidejki nema poeftin od 200 den. A za 200 den. ke pijam 2 drugi pijacki, pr. 2 konjaci

Da se nadovrzam, stvarno koktelite kaj nas se OGAN skapi, ne znam dali e taka niz cel svet, ama koga ke citam meni i ke stignam do kokteli ednostavno ja vrtam stranicata bidejki nema poeftin od 200 den. A za 200 den. ke pijam 2 drugi pijacki, pr. 2 konjaci

А најжалосно е што не вредат ни 40 денари во повејкето нема ништо скапо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom