Дали луѓето имаат живот ?

• Креатор на темата Креатор на темата cvetanovskiigor
  • Време на започнување Време на започнување

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Веб-сајт
www.youtube.com
Кога викаш мој живот , тоа значи дека постоиш ти и постои живот , посебно од тебе (кој што е твој).
И кој е проблемот кој што се јавува заради оваа илузија?
Се плашиш некој да не ти го земе .:vozbud:
Кога викаш - мој живот , очигледно е илузија , затоа што како може да бидеш одделен од животот.

Што, по ѓаволите, е поентата на темава?

Ајде , ајде мал си.
Ке дојде време кога ке почнеш да разбираш.

Зависи од која гледна точка се гледа.
Секако дека е илузија но потребна и корисна илузија која ни го овозможува неповторливото искуство на физичката реалност во која живееме.
А тоа е телото како физичка инкарнација на infinite consciousness како електро-хемиска биолошка проекција.
Ние сме само манифестација на бескрајната свесност онака како што се перцепираме самите себе.
Друга тема е зошто таа перцепција е хакната/манипулирана и зошто сме во западнати во тешки срања...

Everything is an illusion.
Except for the consciousness that was,is & always will be...
Or just IS as you wish...:)

Ајде , ајде мал си.
Ке дојде време кога ке почнеш да разбираш.

Ти научи како се развива дискусија,па после суди ме мене.
Ќе одговорам според тоа како јас ја разбрав темава.
Поимот мој живот се користи слично како и поимот душа, да се означат работи кои ние не можеме да ги видиме, па им даваме својство да постојат во нас како посебни...... енергии/сили. Во цртаните после смртта бледа слика на твоето тело лебди нагоре што треба да ја претставува душата, но всушност поимот душа е користен за да полесно се сфатат мислите/емоциите и работите кои се случуваат во нашето тело кои ние не можеме да ги видиме, па од таму илузијата дека постои нешто во нас што е... одвоено од физичкото нас. Но, луѓето забораваат дека физичкото и менталното одат заедно, а не посебно.

Ти научи како се развива дискусија,па после суди ме мене.
Ќе одговорам според тоа како јас ја разбрав темава.
Поимот мој живот се користи слично како и поимот душа, да се означат работи кои ние не можеме да ги видиме, па им даваме својство да постојат во нас како посебни...... енергии/сили. Во цртаните после смртта бледа слика на твоето тело лебди нагоре што треба да ја претставува душата, но всушност поимот душа е користен за да полесно се сфатат мислите/емоциите и работите кои се случуваат во нашето тело кои ние не можеме да ги видиме, па од таму илузијата дека постои нешто во нас што е... одвоено од физичкото нас. Но, луѓето забораваат дека физичкото и менталното одат заедно, а не посебно.

Физичкото и менталното имаат иста природа.
Уствари со прости зборови кажано не си Ти.
That who you can see , you are not. Тhat which you can observe, you are not .Тhat which you
can become aware of , you are not .
Некогаш и Јас бев со исто размислување , како твоето.
Уствари со овој образовен систем и остатоците од комунизмот , не може да се очекува поинаков развој на човекот.
Хегел ви е проблемот , поминете го него и сте поминале голема препрека.

--- надополнето ---

И заборавив нешто друго.
Ти со твојот антагонизам си судиш сам на себе , Јас не ти судам биди сигурен у тоа.
Јас сум само огледало од кое се рефлектираат твоите бунила и фрустрации.

--- надополнето ---

Зависи од која гледна точка се гледа.
Секако дека е илузија но потребна и корисна илузија која ни го овозможува неповторливото искуство на физичката реалност во која живееме.
А тоа е телото како физичка инкарнација на infinite consciousness како електро-хемиска биолошка проекција.
Ние сме само манифестација на бескрајната свесност онака како што се перцепираме самите себе.
Друга тема е зошто таа перцепција е хакната/манипулирана и зошто сме во западнати во тешки срања...

Everything is an illusion.
Except for the consciousness that was,is & always will be...
Or just IS as you wish...:)
Немам што да додам во оваа насока ;)

Кога со земената плата ќе размислувам дали да одам на одмор Хрватска или Црна гора,дали да купам патики Адидас или Најки,дали да одам во кинески или кубански ресторан,тоа е живот.
Но претежно кај нас кога човекот ќе земе плата размислува дали да земе цело црево мартадела или да земе само пола и калапче сирење,дали да купи табла јајца или да купи пола табла и два зејтина,дали да плати вода или да ги плати заостанатите сметки за струја,дали да купи нови фармерки или да ги офарба веќе избледените кои ги фура три години.Е тоа не е живот - тоа е преживување.Луѓето не живеат,туку преживуваат.

:pos2: Не ми текна за ова.
Ако прочита некој отиде темава у општи муабети.
Него сега приметив , што е финтата со А. Метатрон?

:pos2: Не ми текна за ова.
Ако прочита некој отиде темава у општи муабети.
Него сега приметив , што е финтата со А. Метатрон?
Која финта со А.Метатрон?Не те контам.

Која финта со А.Метатрон?Не те контам.

Па на линкот - http://metatron86.deviantart.com/ .
Метатрон86.
Некој ангел беше или ....ако добро ме служи меморијава ќе да беше креаторот на физичкиов универзум или слично.
Името(Метатрон) ми побудува некакви чудни чувства , а немам појма зошто.

Кога велиме "мојот живот" мисли за работата на животот што ќе ги остави зад себе, тоа е сето она што го имате од раѓање до денес.

Мене општо животот ми звучи ко илузија.
Јас живеам.
Од кај знаеш дека живееш. Играш, јадеш, дишеш, пиеш вода? Тоа само значи дека играш, јадеш, дишеш и пиеш вода.
Живеењето ми е некако тесно поврзано со душата. А сум материјалист и не верувам во имање душа ечетера.
Али затоа терминот “живеам“ го поврзувам со нешто што изминало во времето на моето постоење како човек.
Ваљда сум во право.

Мене општо животот ми звучи ко илузија.
Јас живеам.
Од кај знаеш дека живееш. Играш, јадеш, дишеш, пиеш вода? Тоа само значи дека играш, јадеш, дишеш и пиеш вода.
Живеењето ми е некако тесно поврзано со душата. А сум материјалист и не верувам во имање душа ечетера.
Али затоа терминот “живеам“ го поврзувам со нешто што изминало во времето на моето постоење како човек.
Ваљда сум во право.
Тоа што поминало е живот??
А што правиш во моментов ?

Тоа што поминало е живот??
А што правиш во моментов ?
Кога го паша „Што правиш во моментов?“ тој момент веќе беше изминат така да тоа што поминало би му дошло како живот според него.
Буквално не постои сега бидејќи времето не стои :)

Веројатно имаат, т.е имаме бидејќи ако го немаме, едноставно нема да коментираме за него. Наједноставно кажано.

А што е со Метатрон?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom