Дали луѓето имаат живот ?

• Креатор на темата Креатор на темата cvetanovskiigor
  • Време на започнување Време на започнување
А што е со Метатрон?

Оф-топик е:

Metatron (Hebrew מטטרון or מיטטרון) is the name of an angel in Judaism and some branches of Christianity and Islam. There are no references to him in the Jewish Tanakh (Old Testament) or Christian Scriptures (New Testament). Although he is mentioned in a few brief passages in the Talmud, Metatron appears primarily in medieval Jewish mystical texts and other post-scriptural esoteric and occult sources. In Rabbinic tradition, he is the highest of the angels and serves as the celestial scribe, though there is no consensus as to his genesis, nor is there a Christian consensus on his position in the hierarchy of angels or existence.

ljudite imaa zivot, im go dal alla, eden zivot ovde i posle gore vecen

Веројатно имаат, т.е имаме бидејќи ако го немаме, едноставно нема да коментираме за него. Наједноставно кажано.
А што е со Метатрон?
Па ако имаш тоа значи дека си одделен од животот , дека тука си Ти а до тебе е животот и ти го имаш.
Тогаш се појавува страв дека некој може да ти го земе:) и што ке остане од тебе?
Да кажеш мој живот е илузија. затоа што се поставува прашање како можеш да бидеш одделен од животот.
Ти си животот , Ти немаш такво нешто.
Животот(свеста) зазема разни привремени форми , Ти си таква една форма.
И да речеш дека постои само формата е најголема илузија што би можел било кој човек да ја каже.

Па ако имаш тоа значи дека си одделен од животот , дека тука си Ти а до тебе е животот и ти го имаш.
Ако животот го земеме како невидлива сила која не турка... ок држи вода ова. Ама шо беше па душата?
Тогаш се појавува страв дека некој може да ти го земе:) и што ке остане од тебе?
Мртовец? Т.е безживотен куп органска материја, неанимирана кукла, остаток од нешто кое било живо... (одбери кое ти одговара)
Да кажеш мој живот е илузија. затоа што се поставува прашање како можеш да бидеш одделен од животот.
Ти си животот , Ти немаш такво нешто.
Игоре загрижен сум и крајно збунет dude... ај објасни ми го делчево
Животот(свеста) зазема разни привремени форми , Ти си таква една форма.
оок ама сега даде одговор на темава, и што понатаму?
И да речеш дека постои само формата е најголема илузија што би можел било кој човек да ја каже.
Постојат многу форми... па дури и форми на камења, ама тие не се релевантни бидејќи тука ќе карикираме за тоа дали човекот е жив или не... и пак ќе речам, жив си и ти и јас затоа пишуваме тука (ама што објаснивме тоа е чудо за кај мене)

Ако животот го земеме како невидлива сила која не турка... ок држи вода ова. Ама шо беше па душата?

Мртовец? Т.е безживотен куп органска материја, неанимирана кукла, остаток од нешто кое било живо... (одбери кое ти одговара)

Игоре загрижен сум и крајно збунет dude... ај објасни ми го делчево

оок ама сега даде одговор на темава, и што понатаму?

Постојат многу форми... па дури и форми на камења, ама тие не се релевантни бидејќи тука ќе карикираме за тоа дали човекот е жив или не... и пак ќе речам, жив си и ти и јас затоа пишуваме тука (ама што објаснивме тоа е чудо за кај мене)
THE TAO THAT CAN BE TOLD OF
IS NOT THE ABSOLUTE TAO.
Можам само фрагменти од вистината да ти покажам.
Никој неможе ова да го докаже и да го пренесе со зборови.
Секогаш ке има контрадикторност у тврдењата.
Единствено можеш да го изодиш патот и сам да осознаеш.

Според мене, најголемиот дел од луѓето немаат ЖИВОТ, туку живеат некоја илузија која се нарекува така.

Живеат сплет од туѓите дејствија и постапки и местото во кое се проаноѓаат го викаат живот.

За мене зборот живот е работа која треба само да ја креирираш и да ја создадеш, се она што е туѓа креација не е живот, тоа е живеење на туѓите илузии (животи).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom