Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
па заболекарите ми се најголем кошмар само ако ме боли заб одам на заболекар инаце не ми паднува на памет да отидам

Имав:) Но го надминав...Сега не ми е страв...Баш сакам да одам на заболекар:P

Имав, се додека бев кај еден заболекар кој беше скоро 2 м висок и кој повеќе ми личеше на касап од кланица одколку на заболекар.

лелееле не им се плашам....... ама тоа машинчето коа ке зазуее се стресуам целаааааааааа:vozbud::vozbud:

машинчето е ок .. него тоа иглата и штрафовите што ти ги брцаат у живец:nesum::nesvest:

машинчето е ок .. него тоа иглата и штрафовите што ти ги брцаат у живец:nesum::nesvest:

Те мој човек друже ако и ти си го преживувал тоа добредојде во клубот обично го праат кога има процес(ЗАГНОЕН КОРЕН) и е нешто блиску до апокалипса - и најинтересен факт е шо го праат без опојка за да видат како ке реагира корено и да видат (ако е забо со 2-3 корења на кој ке писнеш)Иначе иам НЕНОРМАЛНИ ПРОБЛЕМИ СО ЗАБИТЕ и покрај целата превентива и НЕНОРМАЛЕН СТРА од чичковци со бел мантил..:uvo:

Те мој човек друже ако и ти си го преживувал тоа добредојде во клубот обично го праат кога има процес(ЗАГНОЕН КОРЕН) и е нешто блиску до апокалипса - и најинтересен факт е шо го праат без опојка за да видат како ке реагира корено и да видат (ако е забо со 2-3 корења на кој ке писнеш)Иначе иам НЕНОРМАЛНИ ПРОБЛЕМИ СО ЗАБИТЕ и покрај целата превентива и НЕНОРМАЛЕН СТРА од чичковци со бел мантил..:uvo:

сум преживеал и не би сакал пак ..добро го објасни процесот .без опојка ме отвори и почна да брца у тоа корењата у седмицата ..првиот корен ништо ..ми олесна ..вториот ништо .. и тука знаев дека ќе ми ебе сунце со третиот корен ..за среќа кратко траеше болката пошто му реков после да ми шибне една инекција ... откога виде дека така немам гајле си работеше најнормално а ја ништо не осеќав , него слушав турбо-фолк:kesa:од неговото радивце додека да среди работа ..треба само да ти се погоди забарот и ќе немаш гајле ..барем така беше во мој случај .поздрав до зубар Марјан

Лоша работа е вадење живец, имам вадено живци на три 6ки без анестезија. Со тоа иглата кога ќе почне да ти брца у мозок те мава. Среќа мојов доктор малку работи со иглата и става некоја течност во коренот (изгледа го чисти) и после ми става лек и вика дојди за една недела пак ќе пробуричкаме и здравје ќе дојде време за пломбирање. Имам уште една 6ка за правење изгледа и таму е живецот ама ми стави некој траен лек за да може да го спаси забот т.е. да не мора да вади живец.

Лоша работа е вадење живец, имам вадено живци на три 6ки без анестезија. Со тоа иглата кога ќе почне да ти брца у мозок те мава. Среќа мојов доктор малку работи со иглата и става некоја течност во коренот (изгледа го чисти) и после ми става лек и вика дојди за една недела пак ќе пробуричкаме и здравје ќе дојде време за пломбирање. Имам уште една 6ка за правење изгледа и таму е живецот ама ми стави некој траен лек за да може да го спаси забот т.е. да не мора да вади живец.

Тоа шо го викаш течност е уствари хидроген за да прочисти уствари го дренира коренот и каналите а тоа со лекот не постое траен лек него лек шо ти го ставил може да ти го опрае забо (ваљда не е тај до толку отиден )и ке постое леко и ако е се у ред директно ке го пломбира ама не те плаша,м не се надевај ногу на тоа оти ретко се случува треба да е ептен почетна фаза на создавање на џебови ама у секој случај се шо ти праве е за твое добро.Ојде у офф топик за сите пари ајде готово нема веке.

Е богами имам страв од заболекари.

хмммм не ме питај два пати :pos2::pos2: срцево у петици ми се спушта кога ќе влезам у ординација!

Рипам у соно од зоомбилекари ова заболекари де!

Ко мал еден шизик шо се замислуваше дека е специјалист за заби ми ја заглави машинката во жлебините, и од тогаш заболекари ми се смртни непријатели!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom