Те мој човек друже ако и ти си го преживувал тоа добредојде во клубот обично го праат кога има процес(ЗАГНОЕН КОРЕН) и е нешто блиску до апокалипса - и најинтересен факт е шо го праат без опојка за да видат како ке реагира корено и да видат (ако е забо со 2-3 корења на кој ке писнеш)Иначе иам НЕНОРМАЛНИ ПРОБЛЕМИ СО ЗАБИТЕ и покрај целата превентива и НЕНОРМАЛЕН СТРА од чичковци со бел мантил..:uvo:машинчето е ок .. него тоа иглата и штрафовите што ти ги брцаат у живец:nesum::nesvest:
сум преживеал и не би сакал пак ..добро го објасни процесот .без опојка ме отвори и почна да брца у тоа корењата у седмицата ..првиот корен ништо ..ми олесна ..вториот ништо .. и тука знаев дека ќе ми ебе сунце со третиот корен ..за среќа кратко траеше болката пошто му реков после да ми шибне една инекција ... откога виде дека така немам гајле си работеше најнормално а ја ништо не осеќав , него слушав турбо-фолк:kesa:од неговото радивце додека да среди работа ..треба само да ти се погоди забарот и ќе немаш гајле ..барем така беше во мој случај .поздрав до зубар МарјанТе мој човек друже ако и ти си го преживувал тоа добредојде во клубот обично го праат кога има процес(ЗАГНОЕН КОРЕН) и е нешто блиску до апокалипса - и најинтересен факт е шо го праат без опојка за да видат како ке реагира корено и да видат (ако е забо со 2-3 корења на кој ке писнеш)Иначе иам НЕНОРМАЛНИ ПРОБЛЕМИ СО ЗАБИТЕ и покрај целата превентива и НЕНОРМАЛЕН СТРА од чичковци со бел мантил..:uvo:
Тоа шо го викаш течност е уствари хидроген за да прочисти уствари го дренира коренот и каналите а тоа со лекот не постое траен лек него лек шо ти го ставил може да ти го опрае забо (ваљда не е тај до толку отиден )и ке постое леко и ако е се у ред директно ке го пломбира ама не те плаша,м не се надевај ногу на тоа оти ретко се случува треба да е ептен почетна фаза на создавање на џебови ама у секој случај се шо ти праве е за твое добро.Ојде у офф топик за сите пари ајде готово нема веке.Лоша работа е вадење живец, имам вадено живци на три 6ки без анестезија. Со тоа иглата кога ќе почне да ти брца у мозок те мава. Среќа мојов доктор малку работи со иглата и става некоја течност во коренот (изгледа го чисти) и после ми става лек и вика дојди за една недела пак ќе пробуричкаме и здравје ќе дојде време за пломбирање. Имам уште една 6ка за правење изгледа и таму е живецот ама ми стави некој траен лек за да може да го спаси забот т.е. да не мора да вади живец.