Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
сеедно ми е со анестезија ама без...во секој случај мразам заболекари

Ме интересира дали овде некаде во Македонија постои забна ординација во која што целосно те успиваат додека ти го прават забот? Ја прашав јас мојата заболекарка дали постои такво нешто и ми рече дека постоело во Скопје но таква метода се користела само кога требало да се прават забите на деца со ментални недостатоци пошто некои не разбираат и со тоа ме заќути. А иначе ако може да ме успијат на заболекарскиот стол ако сака нека ми се исере во устата само да не чувствувам болка пошто ептен ама ептен имам фобија од заболекар... Ама Ептен!!!!!.. И го имам гризнато прстот на заболекарката, имам рипано од стол, кога ми прават заб ми ставаат толку опојка колку што треба за вадење на заб итн итн...
Секое одење на заболекар ми е како одење накај електрична столица.

толку многууу што се плашев не бев на заболекар од 8 год кога една докторка ми ја извади душата копајки во вилицата до 15 год... и пред 2 год кога испадна докторкарката нежна .. стравот се игуби... и се роди љубов секои 6 месеци да ја посетам :toe:

Немам страв од заболекари.. За среќа и ретко идам, али кога сум за поправка на заб, ми ставаат анестезија и ништо не осеќам

Мислам дека они имаат поголем страв од мене, зашто мене кога некој ми нанесуе болка ја му враќам дупло :pos2::pos2::pos2::pos2:

шала на страна најгадно ми е кога ми вади корен а притоа турила слаба анестезија или пак не го умртвила ко што требе.

Имам страв, ама сега толку ме боли заб шо мора да отидам, па нек буши нек праи шо сака.

Не да имам страв умирам на стол кога ми прават заб особено живец кога ми вадат е тоа боли мислам у мозок ме рока ебате...Затоа во последниве неколку години не седнувам на стол без анестезија.:smir:

ауу ич немам страв од заболекари и баш ми е кул кга идам на заболекар :P

ауу ич немам страв од заболекари и баш ми е кул кга идам на заболекар :P
Кул?
Ова изгледа под инает го кажуваш?
Ајде те молам објасни ми зошто кул, мирисењето ти е кул? стргањето ти е кул? кога ти бучи и те заболува малку заб, тоа ти е кул?

...

ауууууууууу најгадно у свет... ууууу морници имам од забари...

Чудно но за разлика од повеќето ни како мал со моите а ни сега не ми претставува никаков страв секое одење на забар. Одам и при најмала болка. Едноставно што порано отидеш, помалку мака (болка).

Нееееееее...Никогаш не сум плачел ни од заболекар ни од обичен лекар ( инекции ) :smir:

На забар немам отидено може година и пол и молам бога да не идам бидејќи последниот пат кога бев тоа беше пекол... бев да ми вадат 6ка бидејки ја скршив и таа госпоѓата почна да ми ја вади на ЖИВО и и викам се извинувам нема анестезија па нема сеа ке донесе сестрата отиде да бара (ко на пазар да се наоѓам) и додека дое ние ке си чепкаме а ако те боли дигни рака па ја ке престанам:uvo: и после 40 мин ,,чепкање,, се појави сестрата мислиш ангелот спасител дошол ама не вредеше бидејки веке ништо не осекав од болка :(

Порано само, последнио пат у 2 дена ми пломбираа 5 заба, и навикнах се, лесна процедура а не толку болна лол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom