Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
сеедно ми е со анестезија ама без...во секој случај мразам заболекари

B

Blacks

Гостин
Ме интересира дали овде некаде во Македонија постои забна ординација во која што целосно те успиваат додека ти го прават забот? Ја прашав јас мојата заболекарка дали постои такво нешто и ми рече дека постоело во Скопје но таква метода се користела само кога требало да се прават забите на деца со ментални недостатоци пошто некои не разбираат и со тоа ме заќути. А иначе ако може да ме успијат на заболекарскиот стол ако сака нека ми се исере во устата само да не чувствувам болка пошто ептен ама ептен имам фобија од заболекар... Ама Ептен!!!!!.. И го имам гризнато прстот на заболекарката, имам рипано од стол, кога ми прават заб ми ставаат толку опојка колку што треба за вадење на заб итн итн...
Секое одење на заболекар ми е како одење накај електрична столица.

M

Mr.InF3ction

Гостин
толку многууу што се плашев не бев на заболекар од 8 год кога една докторка ми ја извади душата копајки во вилицата до 15 год... и пред 2 год кога испадна докторкарката нежна .. стравот се игуби... и се роди љубов секои 6 месеци да ја посетам :toe:

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Немам страв од заболекари.. За среќа и ретко идам, али кога сум за поправка на заб, ми ставаат анестезија и ништо не осеќам

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мислам дека они имаат поголем страв од мене, зашто мене кога некој ми нанесуе болка ја му враќам дупло :pos2::pos2::pos2::pos2:

шала на страна најгадно ми е кога ми вади корен а притоа турила слаба анестезија или пак не го умртвила ко што требе.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Имам страв, ама сега толку ме боли заб шо мора да отидам, па нек буши нек праи шо сака.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Не да имам страв умирам на стол кога ми прават заб особено живец кога ми вадат е тоа боли мислам у мозок ме рока ебате...Затоа во последниве неколку години не седнувам на стол без анестезија.:smir:

Член од
30 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
9
ауу ич немам страв од заболекари и баш ми е кул кга идам на заболекар :P

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
ауу ич немам страв од заболекари и баш ми е кул кга идам на заболекар :P
Кул?
Ова изгледа под инает го кажуваш?
Ајде те молам објасни ми зошто кул, мирисењето ти е кул? стргањето ти е кул? кога ти бучи и те заболува малку заб, тоа ти е кул?

...

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
ауууууууууу најгадно у свет... ууууу морници имам од забари...

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Чудно но за разлика од повеќето ни како мал со моите а ни сега не ми претставува никаков страв секое одење на забар. Одам и при најмала болка. Едноставно што порано отидеш, помалку мака (болка).

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Нееееееее...Никогаш не сум плачел ни од заболекар ни од обичен лекар ( инекции ) :smir:

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
На забар немам отидено може година и пол и молам бога да не идам бидејќи последниот пат кога бев тоа беше пекол... бев да ми вадат 6ка бидејки ја скршив и таа госпоѓата почна да ми ја вади на ЖИВО и и викам се извинувам нема анестезија па нема сеа ке донесе сестрата отиде да бара (ко на пазар да се наоѓам) и додека дое ние ке си чепкаме а ако те боли дигни рака па ја ке престанам:uvo: и после 40 мин ,,чепкање,, се појави сестрата мислиш ангелот спасител дошол ама не вредеше бидејки веке ништо не осекав од болка :(

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Порано само, последнио пат у 2 дена ми пломбираа 5 заба, и навикнах се, лесна процедура а не толку болна лол.

Kajgana Shop

На врв Bottom