Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
jas od strav ne odev na zabolekar posto imav losi iskustva i mi se rasipaa poveke zabi i dupla rabota izleze zatoa strav ne strav mora da se odi inaku site gi strav barem malku!

Нека ти стаат анестезија и нема да боли.
Од лично искустви ти зборам.И ја имам страв и анестезијата ми помогна.

Кирца верувај све ми ставале и пак ме боли :nesum:, не можам а морам да одам. Јас би сакал целосно да ме успијат...ама...

jas imam mnogu zgodna zabolekrka so otkacen sarm i uste koga sednuvam na stolceto totalno se relxsiram i ima pred mene pogled nakaj neboto taka da na zabolekar koga odam mi e posebno opustacki moment baska sto muabetot go imam so doktorkata:smir:za nejze

Ми требаше долго време да си најдам добар заболекар, пошо овие приватниве дури и сакаа да ми стаат фиксни на скроз прави заби!!Али не ми е страв од забар. Поготово кога ќе седнам на столот ме фаќа некоја смеа...:pos2:

Не ми е страв баш уживам кога ке отидам на забар и кога ке почне да ми прска машинчето со вода во устата:pos2:

нешто шо најмногу мразам е заболекар....не можам да го поднесам машините шо ги клаваат во устата......

па не се плашам ама ми е гад кога ми поправаат заби :) али сепак ок се ;)
бај д веј не ми поправале заб минимум 8 години, а можда и 10. ептен здрави заби имам :)

Денес идам на забар. За среќа за протеза е само. :pos:

па не се плашам ама ми е гад кога ми поправаат заби :) али сепак ок се ;)
бај д веј не ми поправале заб минимум 8 години, а можда и 10. ептен здрави заби имам :)
Оди провери ги забите.Јас мислев дека иам 2-3 расипани,а излезе дека се околу 10.Еве цела недела се моткам по заболекар и поправам по 2-3 заби дневно.

Оди провери ги забите.Јас мислев дека иам 2-3 расипани,а излезе дека се околу 10.Еве цела недела се моткам по заболекар и поправам по 2-3 заби дневно.

абе брат идам ја на забар секој месец на контрола за протеза (мобилна) и заболекарката ми прегледува дали имам расипани заби :) (бај д веј тоа изглеа ни е наследно у фамилија, ни на мајка ми ни на дедо ми не им се расипувале често забите :) ). :helou:

Многу ми е страв од заболекар.Пред 3-4 години една лудача ми правеше заб,без да ми го усмрти нервот,умрев од болки и од тогаш кога се спомне заболекар језиво ми е

aаааааааааааа не да имам фобијаааа...ко мала ја имам кренато ординацијана во воздух не сакаше после заболекаркана очи да ми видит:kesa:

Немам страв јас сум иден заболекар. :)
Блазеси на тебе...јас од страв скоро сите заби се или покварени или звадени...но сега таа фобија малку од малку ми помина,добив повеќе доверба во лекарите.Пречувствителна сум на болка,па дури иод самата инекција кога треба да се стави анесезинот,убодот многу ме боли,а онаа кога се убризгува ми се оди света да фатам...е сега овие приватните стоматолози ставаат анестетик и на самиот заб кога го прават(знам дека за нив тоа е по лошо ама барем не мислам оти ќе се онесвестам од болка)баш пред пет дена ми падна фуџи,ама онаа подсвесно ми е срав да одам:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom