Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Nemam strav od zabolekari ni opsto od bolnici. Imam pominato sekakvi seansi tretmani i lekuvanja i boleduvanja :)
Poslednive godini sum dobar da cuknam na drvo...

абе кога ме боли заб и сакам да ми се извади немам стрвав али ако е за некоја пломба или да се цисти од кариес лееееее:lut::lut:

Немам страв од заболекарот...туку од забиве мои одкако ке ги разчепка и разбуши.Потоа одкако ке заврши со работата...јас си знам како јадам и живеам... :salut:

Вчера бев на заболекар со другар ми, да му правам друштво, леле бљак:(, ја седам од страна и го гледам кај чепка таму, уфффф:(, после заврши докторот, и ми вика а ти момче?, ја викам нема шанси брее, човекот се изнасмеја и ми вика ајде само да ги прегледам забите, некако ме убедија, ги прегледа и сите здрави, така да добро поминав..кома бе кома, уше ме држи стравот:),..:toe:

Кога бев помал нешто од што ми беше најстрав беше заболекарот,се сеќавам татко ми секогаш ми велеше ќе ти купам каква играчка сакаш и колку сакаш само да одиме на заболекар :pos::pos:

Порао не , али сега ми е доста страв ..у пм

Зашто бе луѓе страв од заболекари , па супер е да одиш на забар :helou:
Воопшто немам страв од забар , работата е човек само да се накани да појде . Една анестезија и решен проблем , нема болки .

Не ми е страв бидејќи татко ми е заболекар и одам кај него, ама од други ми фуфка.. :)

Јок , во средно бев забентехничар .. нема смисла да се плашам од сам себе :pos2:

Aaa najmnogu od nesto sto mi e jeza vo zivot mi e od stomatoloskata turbina. Epten mi e jeza, sum pominal 2 gadni operacii, sum bil povekje pati na sienje, sum iskrsil mnogu koski i sum imal sekakvi povredi ali ni vo operaciona sala koga vleguvam ne mi e tolku jezivo kako vo stomatoloska ordinacija. Majka mi e stomatolog specijalist i pak mi e jeza :))) (A ne sum imal nesto problemi so zabite nekolku pati sum otisol)

Порано многу имав..може премногу..се тресев кога ке седнев на столчено и ке почнеше да ме чепка на почеток.Сега е сосем спротивното стравот незнам како исчезна али мислам дека е ради една страшна ноќ кога морав да одам на дежурен..од тогаш си идам редовно на прегледи и кул е се.Подобро да се спречи отколку да се лечи:smir:

Многу ми е страв од заболекари. Кога ќе ја слушнам машинката :ija:. Порано ме лажеа за да одам со тоа што ми купуваа сликички од Таличниот Том :tapp:

Кога бев помал можеби звучи чудно, кога да ме болеа забите трчав на заболекар и бев најсреќното дете на светот.И сите заболекари се чудеа што е со мене, кога ќе ја видев столицата трчав и со смеа седнував да ми буричкаат в уста.Последниве години имам неверојтано голема фобија.За среќа забите ми се во ред и подолго време немам појдено на заболекар.Инаку страв ми е сега многу:kesa:

Ко мал кога ме носеа на заболекар уста не отварав по цели денови.
Имав страв се дојануари кога ме однесоа,ама анестезијата си ја заврши работата.Да немаше анестезии немаше шанси да идам.:vozbud:

Шубе ми е малце, не сум бил цела година на проверка, сеа коа ќе отидам следнава недела, ќе ми најде печурки израснати, ќе биде крваво :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom