Сите 38 страни се со 80% луѓе кои не подржуваат БАНИРАЊЕ а останатите,се за банирање.Така да доста е коментирање,на секоја страна истото-едни со клипови со добри питови,ротт,добермани,други со статистики од Америка.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.Болдот пазете „искусни“ фактите не се битни, важно тие се искусни....
Проблемот не бил во кучињата, бил во сопствениците, ок. но мене, а и 99% од публиката не не интересира во кој е проблемот, туку како да се реши овој проблем, затоа што е сериозен и станува збор за убиства на луѓе......и единствен начин за сега е да се донесе закон како во останатите земји кои се заштитиле од несовесните стопанственици и нивните ѕверови....
Можеби и оние со пудлици не се совесни стопанственици, но ете нивните миленичиња не убиле некого барем засега, а овие другите убиваат и ќе убијат, затоа треба да се отстранат.......тоа ли е тешко да се свати?
Инаку smart ass, одбра право време да го напишеш ова, има одредени индиции за претпоставка дека нема „стручно„ да ти го избришат мислењето како што во последно време се правеше со моите мислења. Како мал експеримент, еве повторно реконструирам такво едно избришано мислење.
Ако се согласиме дека го напиша, а цитатот демантира секаков обид да не се согласиш, тогаш што од долниов мој цитат одговара на твоето тврдење дека „пишувам нешто што не си рекла„?...на домашните кучиња не им е вродено да касаат бидејќи се припитомени веќе илјадници години наназад, но човекот е тој што го поттикнува кучето да каса и напаѓа.
Токму од овде го копирав делот што си го избришала... по не знам кој пат.Интересно е што Аргаси оди до таму да „тврди„ дека не само што на кучињата не им е вродено да касаат, туку мора човекот да ги научи да касаат. Како да еволуцијата почнала пред неколку десетици илјади години, кога човекот прв пат го припитомил кучето...
Бесмислици
Дингоата и дивите кучиња во Африка се само два примери.
Грешка си... на кучињата им е вродено да напаѓаат и да касаат а од човекот учат дека не треба да напаѓаат...
@ArgasiА ти Динго и Африканско диво куче чуваш дома ???
Правиме муабет за припитомени кучиња, а не за диви.
Некако се губиш во муабетов...
Јас во принцип се зачленив на форумот за да дебатирам,да помогнам колку можам со своето знаење од ветерината,да научам нешто повеќе доколку некој има интересни информации и размислувања ( не мора да значи ако сум доктор дека повеќе се разбирам од некој кој 20 години наназад одгледува животни па јас да му солам памет како треба само затоа што имам факултет-лично сметам дека тоа е глупо) и не ми е во интерес да навлегувам во дуели и да навредувам некого затоа што додека ние се расправаме на форумов на многу животни им е потребна нашата помош и треба да има соработка а не ривалство.Единствено можам да се приклучам само во плукањето по сурови и неодговорни сопственици како и колнењето на нашата мала држава која нема можност да спроведе регуларни институции и полиција за контрола врз сопствениците на животните и да ги казнува соодветно.Се најдобро!@Ligeia
Aргаси ти се заблагодарува што и ја заврши работата од аспект на наведување на податоци од зоологијата. Од друга страна зачудува фактот дека баш Аграси е таа што најмалку употребува научни податоци, чудно за самопрогласен „стручњак„ нели?
Инаку поимот „предатор„ можеш да шириш колку сакаш ама нема да успееш да одбраниш ставот на цитираната дека „на домашните кучиња не им е вродено да касаат бидејќи се припитомени веќе илјадници години наназад„.
Токму ова беше директен одговор на пишувањето дека:
Колку за твоја едукација (која извесно ти фали) дингото и африканското диво куче се кучиња кои биле припитомени за потоа повторно да се вратат на целосно самостоен живот во природата.
Сега прочитај ја претходнава реченица десет пати и согледај ја глупоста во тоа што го напиша: „...не им е вродено да касаат бидејќи се припитомени веќе илјадници години наназад„
Поентата е докажана, благодарам на асистенцијата.
Аграси ти се прокламираш како „стручњак за животни", така?
Во интерес на тежината на твоите... ставови во темава, можеш ли да ни кажеш малку повеќе за твојата... стручност. Имаш студирано или изучувано зоологија, генетика... или нешто сродно можеби?
Ова го прашувам зошто навистина не можам да разберам како некој што има макар и површна представа за овие науки може да тврди дека на предатор не му е вродено да каса за да се одбрани, кога се чуствува загрозено, кога човекот/животното пред него пројавува однесување кое личи на однесувањето на пленот (како бегање/брзо движење), итн итн...
Знаеш што е апекс предатор Аргаси?
Уште една работа за крај, дали ти го напиша ова:
Ако се согласиме дека го напиша, а цитатот демантира секаков обид да не се согласиш, тогаш што од долниов мој цитат одговара на твоето тврдење дека „пишувам нешто што не си рекла„?
Токму од овде го копирав делот што си го избришала... по не знам кој пат.
Тој дел од дискусијата е сосема на топик и се однесува директно на твојот цитат погоре.
Повели повторно избриши ми мислење, многу ме интересира како овојпат ќе го образложиш бришењето. Само да знаеш дека следниот таков акт ќе го обжалам директно на „повиска инстанца„... се разбира како дел од експериментот до каде е дојдена слободата на говор на Кајгана.
Мене ми зборуваш?
Јас не се прокламирав за дежурен стручњак на Кајгана, не тропам зелени дека неколку илјади години се доволни за да апекс предатор еволуира во бескомпромисно пацифизирано животинче.... и што е можеби најважно, не бришам туѓи мислења по желба.