Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
колку само го мрзам тоа :zlo:

порано ги грицкав:raz: ама еден ден си викам: "ај, доста е грицкање!"
и престанав и сега имам баш најубави нокти и раце на цел свет!!! :je:

Јас не грицкам нокти.Ги кинам со другите прсти ноктите.

Не сум грицкала ниту пак ќе грицкам стварно ми е глупаво и коа ќе видам некој кај шо грицка нокти мн се нервирам стварно грдо изгледа,не само кај шо грицка туку и ноктите после тоа бљак:nenene:

Нокти не грицкам, ама на таа кожичката од страна маме и расплакувам.

не грицкам нокти ама чипси како грицкам да ме видите,само ко ќе идете носете повеќе
du.gif

Грицкам 5 години негде ако не и повеќе и никако да се откажам а сакам:) купував тој лак некој као демек горчи , стварно горчеше ама не ми помогна два три пати онака ставиш и горчи после се навикнав па не ми сметаше и тоа претрпев :toe:после тоа ништо пак грицкав..еве сега имам ново ама ова ептен горчи со вкус на кактус:pov:неможеш ни да јадеш ништо пошто што и да фатам се горчи .. али ајде ваљда ке помогне ова ако не го биде тогаш:violent1:

Grickam i toa kako:( dali 2 pati so noktarica sum gi skratil:(:(:(:(

Ееее луѓе порано пишав на темава за моите проблеми со грицкањето ноктикога гледам фудбал и се нервирав. Но најдов решение, малку е скапо ама ефикасно. Нешто имав проблеми со забите и морав да си ставам фиксна, откако ја ставив од што толку ме болеа забите не можев да јадам, а не да грицкам нокти и по некое време веќе и таа желба ја изгубив веќе не ни помислувам на тоа. Така да луѓе ако сакате да преќинете одете кај најблискиот ортодонт ли е што и да е и стајте си протеза. :pos2:

Не,гадна навика :)

Грицкам 5 години негде ако не и повеќе и никако да се откажам а сакам:) купував тој лак некој као демек горчи , стварно горчеше ама не ми помогна два три пати онака ставиш и горчи после се навикнав па не ми сметаше и тоа претрпев :toe:после тоа ништо пак грицкав..еве сега имам ново ама ова ептен горчи со вкус на кактус:pov:неможеш ни да јадеш ништо пошто што и да фатам се горчи .. али ајде ваљда ке помогне ова ако не го биде тогаш:violent1:

најдобар начин да се откажеш од грицкање е некој пред тебе да се лигави во јадење на нокти па ќе видиш дали нема да се откажеш(сигурно делува јас така се откажав бидејќи многу ми се згади) :wink:

И јас грицкам и се нервирам зошто таман ќе речам готово од денес се откажувам од таа навика јас несвесно од нервоза пак ќе ги изгрицкам..Ама еве од денес нема да гицкам...

најдобар начин да се откажеш од грицкање е некој пред тебе да се лигави во јадење на нокти па ќе видиш дали нема да се откажеш(сигурно делува јас така се откажав бидејќи многу ми се згади) :wink:
па не помага..не ми смета мене ништо ..можда ке ми се згади па еден два дена максимум нема да грицкам и после пак несвесно :)
али ајде ете напредувам со лакот..4 дена неам грицкано :vozbud:малку само онака :toe:

Никогаш, не сум грицкал ниту сум добивал нагони да ги грицкам своите или туѓи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom