Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
grizenje na nokti?

sto mislite za grizenjeto na noktite? dali na nekogo mu smetaat ili...
jas licno gi grizam noktite no sakam da ja iskorenam taa glupava navika!
a licno mene ne mi smeta da vidam nekoj so grizreni nokti :raz:

jas ne grickam nokrti, i mislam deka toa e stvarno glupa navika..ali ete se desava..inace kako mala <po mala> sum grickav nokti..i majkami mi kupi edno ko lak..ali ne e lak..i se mackas sto toa na noktite,i posle koa pak ke se obides...ke ti gorci..

Во 3-та година гимназија,грицкав нокти до живец.Еден ден, мојот дечко,ме седна и ми кажа дека ме сака,ама не може да ме гледа во рацете и затоа нема повеќе да биде со мене.
Се отрув од плачење,молење,пуштив и нокти,научив дека е тоа важно,но не го вратив.
Така заврши мојата прва љубов.заради грицкањето нокти.:)

Од тогаш,па наваму,рацете ми се секогаш средени,ноктите еднакво подсечени,свежо лакирани и знам дека, како што на мене остава впечаток машката рака,така и мојата остава впечаток на мажите.

Сиси, ќе те израдвам :) си дадоф задача да не ги гризам ноктиве-и еден ден в уста ги немам пикнато. то е вистина успех сега за сега. За тие шо сакет да се откажет, да ви порачам: За џабе и козметичари и све. Ако ви стает некој лак, ќе го извадите, ако ви стает нешо друго ќе го откорните па така то воопшто нема да ви помогнит све додека во себе не си речите дека е време да се престанит. Ептен грда навика е, а и ноктите (ако се останати нокти) изгледет ептен грозно.!

jas gi cuvam po nedela dena i posle fudbal ili nekoj film
ili ko sea bez nikakva pricina
gi "secam" do pola

Па да ви кажам и јас порано грицкав нокти но се одвикнав пошто сфатив дека е многуууууууууу гнасна навика :pov:.Јас едно време почнав да ги лакирам и бидејќи со лак неможев да ги грицкам полека полека се откажав и сега ноктите ми се големи и убави :)

LOsa navika e .. ali da i toa mnogu cesto

4 дена без грицнат нокт 8)

Чудна работа јас веќе почнав да престанувам со грицкањето(полека полека како полжав)

Не грицкам нокти ама затоа другар ми грицка ептен и секогаш кога ќе се обиде да грицне некој нокт го удирам по рака.

Sandrence напиша:
Па да ви кажам и јас порано грицкав нокти но се одвикнав пошто сфатив дека е многуууууууууу гнасна навика :pov:.Јас едно време почнав да ги лакирам и бидејќи со лак неможев да ги грицкам полека полека се откажав и сега ноктите ми се големи и убави :)
Јас и со лак ги имам грицкано!:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom