Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
bibika напиша:
Во 3-та година гимназија,грицкав нокти до живец.Еден ден, мојот дечко,ме седна и ми кажа дека ме сака,ама не може да ме гледа во рацете и затоа нема повеќе да биде со мене.
Се отрув од плачење,молење,пуштив и нокти,научив дека е тоа важно,но не го вратив.
Така заврши мојата прва љубов.заради грицкањето нокти.:)

Од тогаш,па наваму,рацете ми се секогаш средени,ноктите еднакво подсечени,свежо лакирани и знам дека, како што на мене остава впечаток машката рака,така и мојата остава впечаток на мажите.
Те откачил дечко поради тоа?:icon_eek: Не ми се верува!:cheeky1:

Jas vo posedno vreme ic..ama porano... pusto od nestrplivost grizev !!:)

ecarnik напиша:
Те откачил дечко поради тоа?:icon_eek: Не ми се верува!:cheeky1:

Колку одбивни может да се ноктитее..

пробаф се и сешто.... али ништо нема ефект врз мене.... грицкам додека може да се грицка.... 5 мм ми е најголема должина на ноктите.... :(

glufce напиша:
пробаф се и сешто.... али ништо нема ефект врз мене.... грицкам додека може да се грицка.... 5 мм ми е најголема должина на ноктите.... :(

Не те болат бе?!
Како до толку ги јадеш...ја не до толку..

Mesaja напиша:
Не те болат бе?!
Како до толку ги јадеш...ја не до толку..

Болат бе.... особено коа ги изгрицкам и одам да се бањам.... и после дури ме пецка.... и цел ден си викам више не грицкам нокти...... ама тоа само за тој ден.

на сите ви прам .!. 8)
јас се откажаф ха!

на еднава рака иам истетовирано АГН 8)

и јас ги откажав...
прво си направив надградба, ама онака малечки...
потоа ми пораснаа моите, а имам квалитетни и цврсти нокти
и престанав

(не дека не ми се случува да пикнам прст во уста и само мааааалку да подгрицнам, ама сааааамо малку)

Гризањето на нокти, главни причинители на инфекции
sps_grizanje_nokti.jpg
Детската навика гризање на ноктите, освен што ги прави вашите нокти слаби и грди, е и главна причина за инфекции на забите. Но лекот сепак постои дури и за љубителите на оваа лоша навика.

Д-р Ричард професор по дерматологија во факултетот Колумбија во Њу Јорк вели дека гризањето на ноктите воопшто не е невообичаена работа.

Поради гризањето на ноктите може да се појават некои неразвиени ткива и инфекции во усната шуплина, но тоа не е некој голем проблем, вели докторот.

Докторот препорачува многу интересен третман за одвикнување од гризањето на вашите нокти. Едноставно одете на некој скап маникир каде што ќе ви ги направат ноктите да изгледаат прекрасно и многу јасно дека после тоа неколку дена нема да ги гризате. Кога повторно нема да бидете задоволни од нив и ќе почнете да ги грицкате, пак отидете на маникир и таа лоша навика ќе ви исчезне, изјавува тој.​

Јас пред некој месец си ги надградив,(дека грицкав) ама еве сега пак грицкам, не знам што е спасот. :(((

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom