Дали ги криете емоциите?

epten gi krijam emociite, no samo onie tazhnite. ne samo od svetot tuku i od samata sebe si. ne si dozvoluvam da bidam ranliva ili tazhna u nikoj sluchaj, sekogash imam nasmevka ogromna na liceto, ali otkoga ke mi se soberat site tie emocii i vekje nemozham da gi podnesam i ignoriram, ednostavno si zemam eden period od 3-4 nedeli za samata sebe si. ne izleguvam mnogu (nekoash uopshte ne), i onaka si zemam vreme za mislenje i ventanje.
a u javnost retko pokazhuvam slabost (skoro nikogash) zatoa shto u takva situacija kakva shto sum ako pokazham slabost ke me raspnat na krst. mozda ne e ni tolku dobro da si gi ignoriram emociite ednostavno nemash vreme za lechenje, ali bolje da mi e ubavo da si minam so site i da se prepravam ko se da mi e u red i pole nekoj den da si zemam off za da se izladam, otkolku samo da zboram za toa kolku mi e teshko i kako nema reshenie za mojot problem i taka da bidam 2 meseca, i da im go unishtam vremeto i mene i na site.

NE. Ne mozam. Posebno pred luge koisto gi sakam (znaat koi se :wink:)

Пробав еднаш, и не успеав. Не бев тоа јас. Не можам никако да ги кријам, и да сакам.

Мислам дека треа да се исказат емоците,никако да се прикриат.Засто некогас лагата знае д аболи,подобра е вистината секогас макар и да е мн теска!!!!!

DA. Kako tece zivotot, taka i moeto svakanje za emociite se menuva. Sekoj den se poveke se temeli i dobiva vo znacenje mislenjeto deka ne pred sekogo treba da se razgoli srceto i da se otkrijat cuvstvata. Imam najdobar drugar, a i taka podobra drugarka, megjutoa ne sum veke celosno otvorena kon niv(iako toa nekogas da receme bilo). Samo doma mi e onaka super,so semejtvoto, opusteno, da ne mora da glumam postojano!

не бе какво криење не криам ништо

emociite se krijat poradi strav od osuda od dugite kako tie ke reagiraat na vasite cuvstva i kakov kjomentar ke dadat posle

hm naj golea doblest na covek e da znae koga i kako i vo koe vreme da gi iskaze svoite emocii....ne se sramam i ke kazam deka sum naj emotinvnata licnost so postoi no vo meera na normala....

Се под контрола , така е најдобро

Зависи од личностите кои што се во моја близина.Сакам да покажувам чувства , оние длабоките само кога сум со луѓето што ги сакам и никој друг , а во други ситуации сакам да бидам малку искулирана иако не секогаш тоа ми поаѓа од рака , ама последниов период се држам под контрола , па и чувствата.:kafe:

Emotivna sum mnogu duri i premnogu i nekogas i toa mnogu mi preci.

Da.Sekogas gi krijam emociite ..nekogas i preterano.Podobro e da se iskazat site cuvstva ama jas ne mozam..i koga mi e najtesko jas si kutam.

abe ako nekoj zasluzuva da mu gi kazam mojte emociiiii zasto da ne,no na odredeni licnosti im prekutuvam i ne se izdavam

Наташа напиша:
Многу емотивна особа скриена под лавовска маска тоа сум јас.Многу луге мислат дека багер не ме гази а не знаат дека можам и на Гозила филмот да плачам.Секогаш ја обрнувам на шала.Е сека има и случаеви кога и експлодирам ама тоа е мнооогу ретко.
.....да не се повтарам...

јас сум прилично затворена типка и најчесто не ги откривам емоциите добро можеби само на најблиските

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom