Дали е време да раскрстиме со Србија...

И јас се надевам, за конечно и малкуте луѓе во Македонија што се лажеа за некакво пријателство со Србија, конечно да исчезне и да се гоните у пичку материну и вие и вашиот Вранишковски!

А памти ми го зборот...ако нема Качаник да си го вратиме...Св. Прохор Пчињски - сигурно.

Ne znam ko je Vraniskovski.

Nakon ovog, nema prijateljstva izmedju Srba i ljudi iz Bivse Jugoslovenske Republike Makedonije (BJRM). Prvo sto treba Srbija da uradi je da povuce saglasnost o imenu Makedonija.
да ти е*ам бившата југословенска мајка што те родила.

а друго ние си имаме ИМЕ ИДЕНТИТЕТ ДРЖАВА И ЦРКВА .

Треба прво овие што ги имаме низ државава да ги раскртиме, за со друга држава оди лесно и не верувам дека во Македонија постои човек кој не слушнал за сите насилства како и обиди за оттуѓување на територија кои Србија ги правела за време на Балканските земји. И да точно е дека не викаат Јужна Србија, имам фамилија во Белград и лично сум чул како не нарекуваат, а овде ми се курчат србоманите Србија ваков Србија таков пријател се е измислено. Убаво што го признавме Косово, ќе бидеме почитувани од западот.

Nakon ovog, nema prijateljstva izmedju Srba i ljudi iz Bivse Jugoslovenske Republike Makedonije (BJRM). Prvo sto treba Srbija da uradi je da povuce saglasnost o imenu Makedonija.
Море мрш у пизду материну од кај си дошол. Ионака во сите институции, а при евросонгот особено ни се обраќате со БЈРМ па сеа ме заболе кур ако повлечето некакво признавање.

И јас се надевам, за конечно и малкуте луѓе во Македонија што се лажеа за некакво пријателство со Србија, конечно да исчезне и да се гоните у пичку материну и вие и вашиот Вранишковски!

А памти ми го зборот...ако нема Качаник да си го вратиме...Св. Прохор Пчињски - сигурно.

Sekoja cest brate, me voodusevi tvojot komentar.....:aplauz::aplauz::aplauz:
A za ovoj Supakot sto se buni, samo da mu kazam:
Bivsa Cetnicko - Kurvinska Srboslavija (bez Republika Vojvodina)

Уште малку за “братската љубов“ од српските говна: “Во книгата Кирил Прличев за српскиот терор во Македонија, објавена во 1917 година и заснована на податоци на Извештајот на Карнегиевата комисија за балканските војни, наведува дека во Кавадаречка општина вкупно биле убиени 195 души, а силувани 15 жени. Само во Кавадарци биле убиени 25, а во селата Ваташа 37, Бохула 45, Сирково 26 души итн. Во Неготинска општина биле убиени 331, а 488 куќи биле изгорени. Само во Неготино биле убиени 117 души, а во селата Прждево 37, Бистренци 39, Бесвица 28, Куријата 20 итн.

Поголема е бројката што ја соопштуваат некои сведоци и учесници во Тиквешкото востание. Блажо Видов тврди дека вкупно во Тиквешијата биле убиени повеќе од 1.200 души, од кои во Кавадарци 363, во Неготино 263 и во Ваташа 89. Во Кавадарци биле изгорени над 60 куќи, а во Неготино една третина од вкупниот број куќи во градот. Најмногу настрадале селата Мрзен Ораовец, Фариш, Глишиќ, Ваташа, Марена, Куријата, Паликура, Рибарци, Манастирец и Шивец каде што имало и најмногу изгорени куќи. Според Васил Сеизов, вкупно во Тиквешијата биле изгорени повеќе од илјада куќи, околу 500 души, мажи, жени, деца и старци биле убиени, заклани и живи изгорени, околу 750 куќи во Неготино биле опожарени, а вкупно во Неготинска општина биле убиени околу 500 души, од кои само во градот Неготино 280 души.“

dobro de sega shto se nafrlavte na srbite ?? Iskreno recheno na srbite im napravija usluga shto kosovo e nezavisna drzava, deka kako shto gledate nije odvaj izleguvame na kraj so 400000 ili pomalce Albanci, a tie so preku 2000000 ne mislam deka ke izdrzea srbite bi gi molile na albancite da se otcepat :toe:

Ne odi podaleku koga bese krizada vo Kosovo gi brkaa kaj nas da napravat problem,kolku se vratia nazad? Zosto ne gi drzea tamu ili vo Albania,Bosna a,ne kaj nas.Duri i so vozovi gi nosea.

Абе срвите и гејовите се заедно и тоа на сите ни е јасно а никогаш не ни постоела братска љубов одете рокајте се со топлите браќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom