Дали е можно да се живее само од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата [zEUs]
  • Време на започнување Време на започнување
Љубовта е мотив во животот. Можеш да живееш за љубов, ама не и од љубов :)

Најдобар одговор :)

Инаку ја не дадов мое мислење :)
За мене најголема вредност во животот е здравјето. Но после тоа е љубовта. Љубовта лечи многу болести. Љубовта е среќа. И лично мислам дека може да се живее од љубов. Како живеле во постаро време ? Мислим во праисторијата. Немале ништо материјално но пак имале љубов. Ќе ловат, ќе се снаоѓаат за јадење. Но тоа е друг свет. Сега е тотално подруго. Сеа никој ен верува дека може да се живи од љубов. За штета :/

Можно е. Додека родителите те издржуваат се`е можно.

Можно е. Ако двајца се сакаат, ќе успеат, ќе се снајдат како да преживеат и да имаат некој колку - толку пристоен живот. Нормално дека потребни се средства за живот, особено во овој капиталистички свет, меѓутоа тоа не значи дека ако се нема којзнае колку пари, дека не може да се биде среќен. Кога двајца вистински и искрено се сакаат - ќе успеат и ќе бидат среќни, без оглед на околностите. А дека нема секад да биде лесно, нема. Ама тоа е животот. Успони и падови. Битно е да се има љубов...тоа е основата.

Од љубов не се живее- факат!

SAmo od ljubov ne si zivee - da bideme iskreni. Site koa zboruvame za iskrena ljubov velime ako dvajca se sakaat ne im treba nisto drugo, ali ne e taka. Sto ako se sakaat a nemat ni kaj da legnat ni sto da jadat? Ljubovta ke im dade zivealiste i hrana? Epa ne im dava.

[zEUs];2563092 напиша:
Најдобар одговор :)

Инаку ја не дадов мое мислење :)
За мене најголема вредност во животот е здравјето. Но после тоа е љубовта. Љубовта лечи многу болести. Љубовта е среќа. И лично мислам дека може да се живее од љубов. Како живеле во постаро време ? Мислим во праисторијата. Немале ништо материјално но пак имале љубов. Ќе ловат, ќе се снаоѓаат за јадење. Но тоа е друг свет. Сега е тотално подруго. Сеа никој ен верува дека може да се живи од љубов. За штета :/

E шо љубов имале жити се?
Ко почнале да живеат во племиња секој со секој бил.После со цел да се избегнат родовите односи група мажи од едно племе,земале група жени од друго племе.Тука немало некоја љубов.Така наложувала културата на тоа општество.
Еве на пример на баба ми и соопштиле овој ќе биде твојот иден маж.Тој се разбира бил од друго село и тогаш прв пат се гледале.Ја немало она љубов пеперутки во стомакот,брзо чукање на срцето сечење нозе кога ќе го видиш.
Еве веќе 50 години се во брак,а никогаш не биле некако заљубени:toe:
Љубовта е важна и се разбира дека претставува позитивно нешто,но сепак не е можно да се живее само од љубов.

Aко под тоа мислиш јас да сум човекојадец а таа од љубов да си ја изпржи цицката. Да.

Аман. Финансиската состојба е столб на љубовта. Колку повеќе имаш толку повеќе љубов. Факт.
Зборам за долги стази.

И?
Да речеме, двајцата сте гологазци, немате за леб.
Се земате, раѓате едно печес деца.
Немате пари за воздух, хипотетички земено.
И? Што тогаш?
Ќе им кажете на децата: На деца, кркајте љубов?
Don't be ridiculous.

И?
Да речеме, двајцата сте гологазци, немате за леб.
Се земате, раѓате едно печес деца.
Немате пари за воздух, хипотетички земено.
И? Што тогаш?
Ќе им кажете на децата: На деца, кркајте љубов?
Don't be ridiculous.

Ќе се фрлат од мост и децата во сиропиталиште.

А за во минатото, бабами како шо ми кажва. Се имало освен љубов. Ја зел дедоми од некое село, напрај бабами 5 деца и се отепаја работење на нива. Голема љубов:nenene:

Во денешно време речиси невозможно е да се живее од љубов..освен ако ми остат некое наследство ко на Парис Хилтон..

Ќе се фрлат од мост и децата во сиропиталиште.

А за во минатото, бабами како шо ми кажва. Се имало освен љубов. Ја зел дедоми од некое село, напрај бабами 5 деца и се отепаја работење на нива. Голема љубов:nenene:

Во денешно време речиси невозможно е да се живее од љубов..освен ако ми остат некое наследство ко на Парис Хилтон..

Не верувам, човекот е премногу себичен за да си наштети на било кој начин на својот вечен култ на обожување.
Just so we're clear, правиме муабет за луѓе при здрав памет, и не под дејство на недозволени супстанци.

Ne e mozno. Toa samo vo prikaznite. Ljubovta e eden biten del od zivotot na sekoj, no toa ne znaci deka e i dovolen del za zivot.

Aj da zamislime deka jas i partnerot mozeme da ziveeme od ljubov, ali decata nasi kako ke ziveat?

Само од љубов -може да се живее...

...месец, два...

за љубов може да се живее а од љубов само нема шанси љубовта ги зближува луѓето најпрекрасно чуство но само од љубов не се живее тоа е само во бајите а не во реалниот живот кога ќе го погоди семејството економска криза кога на децата ќе неможеш да му купиш еден сладолед кога ќе ти плачи како другите деца имале убави фармерки кога дома струјата ќе ти ја исклучат каде е тука ЉУБОВТА почнуваат кавгите и проблемите се мисли само на голата егзистенција и трчаш да го фатиш тој брз ритам на животот за да не се најдеш во еден момент доле ова секој го надживува ако двајцата партенри се соочат со проблемите и доааѓаат до нивно побрзо решавање и семејството опстанува во таа топла хармонија но да се живее само од љубов нема шанси но секој си верува во својата бајка

Не се живее само од љубов.
Тоа како прво би било себична и неразумна постапка од страна на родителите кон децата.Сепак не се само тие,треба да мислат дали ке бидат доволно економско стабилни за да можат да им обезбедат на децата барем нормален,пристоен живот.
Не треба ни да се претерува да се гледат само парите,бидејки и љубовта и разбирањето се многу важни за да има хармонија во едно семејство.
Значи најубаво е да се има некој баланс мегу овие две работи.
Доколку не планираат деца,секој си има право да одлучува како ке живее.
Иако и тогаш зависи многу од карактерот,кога ке видеш дека стојат неплатени сметките,незнам колку љубовта ке трае :toe:
За жал точно е тоа дека кога сиромаштијата доага,љубовта излегува низ прозорец :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom