Дали е можно да се постигне поголема брзина од брзината на светлината?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е можно да се постигне поголема брзина од брзината на светлината_

• Да (ке постирам на кој начин)

Гласови: 120 44,4%
  • Не е возможно.

Гласови: 150 55,6%

• Вкупно гласачи
    270
Статус
Затворена за нови мислења.
sto ako eden avtomobil se dvizi so brzinata na svetlinata i gi ukluci svetlata:toe::toe::toe::baeh::baeh::baeh::pos2::pos2::pos2::drk::drk::drk:

Што ке се случи ако возиш 200, искочиш од прозор така што ветерот ке ти дува во фаца и плукнеш?

.

колку се движиме со поголема брзина толку побавно течи времето за нас во однос на се она што се движи побавно од нас.
значи ако некој се движи со брзина на светлината една минута и потоа се врати назад ќе поминат години за другите луѓе.

Што ке се случи ако возиш 200, искочиш од прозор така што ветерот ке ти дува во фаца и плукнеш?

Доколку плукнеш во спротивниот правец на ветероте те нанапред... плунката ке ти го скрши черепот...

колку се движиме со поголема брзина толку побавно течи времето за нас во однос на се она што се движи побавно од нас.

То значи дека луѓе кои од сабајле брзаат за на работа секогаш доцнат за разлика од оние кои одат бавно?

Недај боже да е од тие мајските, најинатливи се. :)))

Kaко и да е, онтопик, според мене мислам не (?)
Моментално, поголема брзина од светлината е бугарскиот интернет во споредба со нашиот.

:uvo:

Можеби е постигната поголема брзина од брзината на светлината, но сепак растојанието во кое што се одвивал процесот бил помал од 1мм, а и кога би успеале да постигнеме толкава брзина на поголемо растојание, човекот (или било кое живо суштество од нашата планета) не би можел да го издржи тој притисок, ќе прсне како меур.

Znaete sto ima pogolema brzina od obicnata svetlina,coja brzina ja presmetal ajnstajn?
Brzinata na svetlinata na CRNATA DUPKA koja za zal site molekuli so koi stapila vo neposreden dopir gi velece so sebe.
GI vlece nazad vo vremeto a toa go imam citano vo vesnnikot VSELENA
Se sto progoltala taa crna dupka ke se vrati nazad vo vremeto 200 godini

za ova nema greska...eden narkoman vo vojska mi ima praveno muabet deka e mozno da ispadnes od svoeto sopstveno telo(milsmam so duhot na tvoeto telo):pos2:...mision imposible...:pos2: so ke se napies od mene.....
ке најдете човек што има астрално искуство односно е многу добро запознаен со оваа проблематика односно човек кој лесно може да го напушти своето физичко тело и може да го контролира своето астрално тело и ке се договорите за траекторијата на патувањето и со мерење на енергијата во просторот ќе може да се виде неговото присуство и да се измери неговата брзина, а таа ќе биде далеку поголема од онаа на светлината.

и најголемиот македонец за председател ЉУБЕ БОШКОВСКИ

za ova nema greska...eden narkoman vo vojska mi ima praveno muabet deka e mozno da ispadnes od svoeto sopstveno telo(milsmam so duhot na tvoeto telo):pos2:...mision imposible...:pos2: so ke se napies od mene.....

Да не одиме офтопик, ама "наркоманот" бил во право, ама ти не си го слушал.Најверојатно мислел на астралната проекција.

Znaete sto ima pogolema brzina od obicnata svetlina,coja brzina ja presmetal ajnstajn?
Brzinata na svetlinata na CRNATA DUPKA koja za zal site molekuli so koi stapila vo neposreden dopir gi velece so sebe.
GI vlece nazad vo vremeto a toa go imam citano vo vesnnikot VSELENA
Se sto progoltala taa crna dupka ke se vrati nazad vo vremeto 200 godini

zosto bas 200 godini a i samata materija ne se vraka vo vremeto..tuku stanuva del od crnata dupka...spored zakonot za gravitacija(pa tuka crnite dupki se TOP)
jas mislam da sozdademe mini crna dupka koja ke trae kratko vreme pa ke iscezne a da ima vselenski brod koj ke go iskoristi zabrzuvanjeto i ke patuva so taa brzina..inakumodelot na ajnstajnubavo ja objasnuva gravitacijata(no na makro nivo) a ne e kompatibilna so modelot na elementarni cesticki-a tie ja pretstavuvaat materijata i nejzinata vnatresnost:smir:

Како може да патува назад во времето и тоа баш 200 години ако влезе во црна дупка?! Значи според тебе не постои минато не постои сегашност зошто нон стоп би се менувало кога ќе влезе нешто во таа црна дупка...
Може стварно да пишувало али во Ем Експрес пишуваше исто и дека Бетмен е во Битола и дека Хитлер направил договор со ѓаволот и нашле парче хартија кај што стоел потписот на ѓаволот :pos2: али тоа не значи дека точно...

Hehehe,ni jas ne veruvam samo pisuvam sto procitav.A za toa deka ne postoi minato ni idnina toa go potvrduva.

IDNINATA ne postoi taa ke postoi no ne kako idnina tuku kako segasnost vo sekoj anreden moment.

MINATOTO ne postoi.toa POSTOELO no sme go ziveele kako segasnost,nikogas ne sme rekle,sega ziveam vo minatoto,tuku velime ziveam vo segasnosta zatoa sto se slucuva sega i nikogas poveke.

SEGASNOSTA E EDINSTVENO VREME.

MInatoto e samo iluzija a idninata e segasnosta sto ni sledi.

Ако прашањето гласи за честичка која има маса, тогаш според теоријата на релативитет тоа е невозможно. Едино што може е да се движи приближно со брзина на светлината се честичките без маса, како на пример фотонот . Тоа со црни дупки и со wormholes што го пишавте е можно и не се судира со законите на физиката, но во тој случај ке може да поминете од едно место на друго ама нема да можете да ја измерите таа брзина. Секое трансвер на информација и маса кој се пренесува со поголема од брзината на светлината е фактички патување низ времето. Секоја теорија која прикажува движење побрзо од светлината треба да го совлада сите парадокси на Time Travel. :vozbud: It's the LAW.........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom