Дали цигарите се луксуз?

• Креатор на темата Креатор на темата X3m
  • Време на започнување Време на започнување
За кого како се луксуз, ама на прво место се отров за здравјето, ко шо вика Кралот Марко, па потоа за кого како отров за џебот. Едноставно, не вредат да ги почниш. А, ако ти се почнати, откажувај ги. И да не успејш, пробај пак. Јас по едно десетина обиди, успеав. :)

Ако ги категоризираме според тоа дали се отров или лек, тогаш се отров. Но дали се луксуз или потреба, сигурно не се потреба туку луксуз се

за мене не се ни луксуз а потреба па ич...пушам онака од занимација со кафенце воа ноа...

цигарите се е една опасна болест(зараза) значи тука не станува збор за луксуз

Според мене не се... за некои можда се... ако пушат малборо или давидоф и такви слични срања... али..родеото не е некој луксуз..секој втор шо има у џеб пари и шо нема го пуши..

Секако дека се луксус, тие пари што се трошат за цигари може да бидат пренаменети за нешто покорисно во животот.

Цигарите како прво ви го скратува животот, како второ луксуз - ДА! Зашто по 50 денари да речиме кутија дневно 30 дена по 50 ден =1500ден .... Па 1500ден не се малце..

Цигарите како прво ви го скратува животот, како второ луксуз - ДА! Зашто по 50 денари да речиме кутија дневно 30 дена по 50 ден =1500ден .... Па 1500ден не се малце..
у врска со болдот. имаш некој доказ дека цигарите го скратуваат животот?? само немој да ми кажеш теорија дека една цигара ти го скратува животот 3 или 5 минути.Јас сум пушач и сепак мислам дека луксуз се.. тоа е така сакал некој да верува или не. убаво си кажа погоре 30 дена по 50 денара се 1500 денара.. годишно 18000ки или 300 евра шо не е за фрлање али коа ке видиш по 50 денара на ден не се осеќаат ептен тие пари отколку некој да ти рече цела година 300 евра..

П.С како шо тргнало поскапувањево се плашам дека и пивото или виното ке стане луксуз!!!

у врска со болдот. имаш некој доказ дека цигарите го скратуваат животот?? само немој да ми кажеш теорија дека една цигара ти го скратува животот 3 или 5 минути.Јас сум пушач и сепак мислам дека луксуз се.. тоа е така сакал некој да верува или не. убаво си кажа погоре 30 дена по 50 денара се 1500 денара.. годишно 18000ки или 300 евра шо не е за фрлање али коа ке видиш по 50 денара на ден не се осеќаат ептен тие пари отколку некој да ти рече цела година 300 евра..

П.С како шо тргнало поскапувањево се плашам дека и пивото или виното ке стане луксуз!!!
Ako sakas so sila da se pravis glupav jas ne bi ti stoel na patot. Samo eve napravi muabet so doktor koj se razbira vo svojata rabota, ili istrazi na svoja raka niz internet za naucni fakti i posledici vo vrska so pusenjeto. Stetni se po zdravjeto, ako ti e zagrozeno zdravjeto-zagrozen ti e i zivotot. Kolku pobrzo toa go sfatis tolku pozdrav i poubav zivot ke imas. Vezbam od detiste, a pred toa piev i pusev, ne zboram na pamet.
Ne mi e celta da se karam ili bilo sto, tuku da posocam. Ako mislis deka tropam gluposti, ignoriraj i konsumiraj cigari i ponatamu ili sto bilo.

луксуз се невиден
дневно по 80 ден горам во вид на цигари, а освен чад ништо друго и недобивам, губам само здравје.
е сеа зашто пушам... тоа е друга тема на муабет :)
али да според мене се луксуз и тоа преголем

а зарем убаво е да се пуши?

Ako sakas so sila da se pravis glupav jas ne bi ti stoel na patot. Samo eve napravi muabet so doktor koj se razbira vo svojata rabota, ili istrazi na svoja raka niz internet za naucni fakti i posledici vo vrska so pusenjeto. Stetni se po zdravjeto, ako ti e zagrozeno zdravjeto-zagrozen ti e i zivotot. Kolku pobrzo toa go sfatis tolku pozdrav i poubav zivot ke imas. Vezbam od detiste, a pred toa piev i pusev, ne zboram na pamet.
Ne mi e celta da se karam ili bilo sto, tuku da posocam. Ako mislis deka tropam gluposti, ignoriraj i konsumiraj cigari i ponatamu ili sto bilo.
баш ми е мило за тебе што спортуваш - браво само продолжи така а за тоа со доктори те молам не збори.. идам на доктор и он со чашката узо и цигарата у рака очекуваш да ми помогне? и кажи ми уше нешо.. Колку време пушеше и пиеше? баш ме интересира и битно прашање по колку цигари пушеше на ден?

--- надополнето ---

а зарем убаво е да се пуши?
а зарем реков јас некаде во постот дека е убаво да се пуши?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom