Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Postojat li lazni bogovi?
Ne...postojat lazni gjavoli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Postojat li lazni bogovi?
Зошто бе спасение?
Се сеќаваш ли нешто толку страшно да си направил па да те спасува некој?
.
Јас лично не верувам во таква работа.
За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...
За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...
Мене ни Бог ни Диабло не ми можат ништо![]()
Па то‘ што самиот можеш да си го направиш, никој друг не може...
Е тоа.......тоа е единствениот закон во универзумов.![]()
Greska.....postojat uste 95 drugi koi mora da gi postuvas
![]()
За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи.
Зошто требало се и сешто да се почитува.
![]()
За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи.
Зошто требало се и сешто да се почитува.
Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во ХондаZnaci,gledajki na Bozjata kreacija,te. na sovrsenata kreacija,fakt e deka postoi i Kreator,kako sto Hondata nekoj ja kreiral. Ili ne te razbrav ubavo ?
--- надополнето: 31 август 2013 во 21:34 ---
Ke go prifati li grujo ili onoj grckiot ako ti kaze nekoj od Kur'anot koe e resenieto ?
Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во Хонда
I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.
Бог не е зачнат, е скокање во заклучоци, нема никаков доказ дека Бог го прекинал каузалниот регрес. Јас можам да го наречам универзумот или „енергија“ некоја (што било) несоздадено, вечно. Но тоа не е аргумент.
Кога хонда креира некој дефектен примерок, го повлекува од пазарот му се извинува на корисниците и ако има штета - му бнадокнадува нив или на семејствата.I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.