Дали Библијата Сеуште Важи

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Вистина? Ау не знаев. Баш така кажав, осети ја вистината . Со помош на сетилата правиме и донесуваме суд за нештата дали се вистинити или не. Осети ја вистината. :) Moжеш? ;)

Многу ретко вистината може да биде конкретна.

Вистината е конкретна, една и единствена. Вистината е составена од голем процент вистина и некој мал процент невистина, е сеа проблем е кога го примаш или примеќаш- само малиот невистинит дел и тука е збрката ...
Вистиноооо , спие сега , да не ја будиме, утре сабајле...
:pos2::pos2:

поздравче

тврдењата во библијата за настанокот на универзумот, животот и се останато за разумни луѓе нормално не важи, тоа се митови и легенди пишувани собирани низ времето..

Не може бог првин да ја створи светлината, а потоа ѕведите хахах не е логично

тврдењата во библијата за настанокот на универзумот, животот и се останато за разумни луѓе нормално не важи, тоа се митови и легенди пишувани собирани низ времето..

И што ќе правиме сега ние неразумните...оти разбравме дека морало да постојат ѕвезди за да видиме светлина..long live the photons

Да, темава е дали важат правилата од Библијата. Но не можеш некому да му кажеш да важат или не, кога воопшто ти го спори поимот Библија. Затоа и морав да ја дефинирам вистината во корелација со Библијата. Па види дечко ( погоре) Бог може да создаде од ништо нешто. Ако не би била светлината, ѕвездите би биле невидливи или непостоечки ( да не бидеме буквалисти) . :)

бидејки за да постои светлина треба првин да постојат ѕвезди, библијата тука не важи

Порано во минатото луѓето учеле да читаат и да пичуваат од библијата, за жал денеска има многу луѓе кои ништо незнаат за религијата

hristijanstvoto bilo i ke postoi samo lugeto ne ja razbiraat ili ne sakat da ja poznaat bozjaTA REC

bog se stvoril samo lugeto ne sakaat da ja prifatat vistinata za nego

Види, Библиата у суштина кажуа да се биде ок ама сите да бидат такви оти инаку си нае.ал, затоа и никој не ја свача сериозно пошо кој врти друг образ ако го удра по еднио?? само мазохист или некој шо се плаши. Значи ако сите бидат ок да не лажа, да не крада, да не убиваа и други работи шо има е тоаш се ќе е окиначе ваќе не ја бидва работататататата.

бидејки за да постои светлина треба првин да постојат ѕвезди, библијата тука не важи

Ограниченоста на човечкиот мозок понекогаш многу изненадува.:) Библијата е полна со симболика.

Да, темава е дали важат правилата од Библијата. Но не можеш некому да му кажеш да важат или не, кога воопшто ти го спори поимот Библија. Затоа и морав да ја дефинирам вистината во корелација со Библијата. Па види дечко ( погоре) Бог може да создаде од ништо нешто. Ако не би била светлината, ѕвездите би биле невидливи или непостоечки ( да не бидеме буквалисти) . :)

Go delime mislenjeto deka Bog moze od nisto da napravi nesto,no kazi mi kako ti bi go objasnil ona sto go napisav vo edna tema samo nekam da go pastiram vo sekoja tema da ne ispadnam kako ateistov i da gi cuknam site po glava so toj podatok...za toa kakvi promeni ima pretrpano Biblijata.

Kako ti gledas na toa?

Kako ti gledas na toa?

вака !
и во библијата и во куранот се оставени два избора :

1 ) суета -- проклетство дисквалификацја од вечен живот
2) безсуета -- благослов за кој има две ветувања за вечен живот

Исламот Православие Католицизам Протестантизам ја избраа СУЕТАТА

а бидејќи од 1950 - 1990 год живееја во безсуетно општество ЗНАЧИ

КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА СЕ УКИНАТИ И ПОВЕЌЕ НЕВАЖАТ !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom