Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
jas sum vo stranstvo i super e tuka mi se tie sto mi trebaat a tie sto mi nedostigaat zdravje ke gi gledam vo leto-sepak se zavisi dali si sam ili ne i vo koja drzava si

На повремено би идел али за некое време би се вратил во Македонија.

Да можете да заминете странство во овој момент, дали би заминале...
Да ви ветат работа, пристојно живеење...или би останале тука и би ја граделе својата „империја“ во Македонија?

Јас...не знам...ама по се изгледа ќе заминам за странство. Народот овде што живее ...за ништо не го бива...и да почнам нешто, за инает ќе пронајдат начин да ти ја урнат среќата...
Јасно е дека тука нема ништо посебно да направиме, и нема иднина тука, но сепак ако имам прилика да отидам некаде би отишла, но при првата можност би се вратила-никаде не е како дома. Кога бев надвор од МК ми беше како во затвор. Можеби затоа што не го знаев јазикот и се ми беше потешко. Никаде не би ми било како дома и секогаш би се враќала дома.:pipi:

Не би заминал.....незнам зашто ама само овде се осеќам како дома:toe:.

Зависи од државата каде ќе одам...ако е грција :nenene: а и која и да е секогаш би ја носел Македонија во срцето

Been there, done that.
Би размиcлил за повторно, можеби за подолго. Но мали cе шанcите.
Cупер ми е овде.

Не, зашто да одам кога само во Македонија се зголемуваат парите во оваа светска економска криза?

Кога имав 3 пати шанса не заминав и сега ми е криво и тоа многу...Посебно ми е криво кога ќе се сетам од кои причини не заминав :zid:

Само да ми се пружи шанса и одма идам .. Се надевам дека ќе ја иам таа среќа :helou:

При првата шанса зимам парталите и да ме нема :pos2::pos2:..Ама јас лично ви Македонијава наша не гледам иднина...

Дефинитивно би заминала. Во Македонија за жал нема сигурна иднина како што има таму. Затоа и толку луѓе секојдневно заминуваат во потрага токму по таа подобра иднина, која овде не може да ни се пружи.:pipi:!!!

Две дестинации би одбрал :
- Англија
- Италија

Не би размислувал ни дел од секунда дали да останам овде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom