Дали би возеле "Пеглица" или "Фиќо"?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Што би возеле?

• Пеглица

Гласови: 76 32,5%
  • Фиќо

Гласови: 158 67,5%

• Вкупно гласачи
    234
Jas odbrav fico,ne znam zasto.Porano majka mi vozese edno fico,i od togas nekako sve podobro i podobro mi stanuvase od pegla,pa zatoa sea ova odbrav :P

Фиќо би возел.....добро де во краен случај

armin06 напиша:

Едно прашање...

Зошто имате толку против Фичото?

armin06 напиша:
Зашо во краен случај? А да те прашам си се возел некогаш во Фичо? Ако се немаш прво повози се па после ке дадеш коментар.

Volkswagen напиша:
Едно прашање...

Зошто имате толку против Фичото?

Ај јас да се обидам демек да објаснам...
Затоа што многумина гледаат со потсмев на ваквите возила, останати „од времето“. Некого го асоцираат на сиромаштија, на беда, а тој некој гледа „од високо“...
Други пак, ги потсетуваат на минатиот систем...И тие се најголемите плукачи по се старо.
А скоро никој не ја гледа историската вредност на тие возила. Фиќото го моторизира нашево население!!!! По тоа е големо! 126 П (т.н.) Пегличка е негов наследник, која исто беше популарна на времето, омилен мал градски автомобил и кај нас. За популарноста нивна во нивната матична Италија и да не зборуваме.
Е, сега, некој веднаш седнал во Мерцедес и си замислува дека оди по облаци...некој друг пак, без комплекси, извозел од Фиќо до Ферари, ама освен самата кола, погледнал и нешто друго, она од погоре напишаното, и имал почит кон колата како таква.

Самиот Enzo Ferrari (тој што ја креирал Ferrari) возеше Zastava 128 (поточно Fiat 128 Europa).

Одма би седнал да возам, гласав за фичо но и пеглица е добра само мислам дека мал проблем кај неа е спојката која брзо се расипува инаку да си го средиш малце(изолации кај моторот менување амортизација крпење фарбање и комплетен сервис) и да си го вози со мерак. Башка мене ми е многу интересно, нема серво абс курци палци се е Old stile и плус легенда е бе:)

Струмикс напиша:
Затоа што многумина гледаат со потсмев на ваквите возила, останати „од времето“. Некого го асоцираат на сиромаштија, на беда, а тој некој гледа „од високо“...
Е, сега, некој веднаш седнал во Мерцедес и си замислува дека оди по облаци...
Баш таквите се искомплексирани пребирџии ама за нив кеиф ке ми биде да ги видам (што би рекле старите се врти тркалото) па да им се сврте да видат што е што (Фичото и Фиат 1300 е Мерцедес во споредба со Шкода 110)... Лесно е од човек кој е цел живот работник да направиш директор, ама тешко е од човек кој е цел живот директор (легач) да направиш работник...

Dzish напиша:
Баш таквите се искомплексирани пребирџии ама за нив кеиф ке ми биде да ги видам (што би рекле старите се врти тркалото) па да им се сврте да видат што е што (Фичото и Фиат 1300 е Мерцедес во споредба со Шкода 110)... Лесно е од човек кој е цел живот работник да направиш директор, ама тешко е од човек кој е цел живот директор (легач) да направиш работник...
Оној што е човек со вкус нека е колку сака на вискока функција знае што е добро и што вреди да се има, ама кај нас таквите се ретки. Не ми е јасно зашто некој би мислел дека фиќото или пеглата е автомобил за третата класа, земи среди ја направи си ја по кејф да видиш дали нема да изгледа добро.

Е така ама според некои кога ке кажеш возам Фичо... Некако гледаат на него со потсмев иако може Фичото да е во подобра состојба од нивните коли. А за средување... Од Фичо што се не се прави, само треба иновативност и идеи.

Abe ostajte gi neznaat so e kola. So ficoto mozes segde da isteras i se da nosis. Kako magare e!!! Sega site bi vozele nesto poubavo i ponovo ako se moze ali ne e na odmet i dobro sredeno FICO :)

Hahaah
Abe luge, jas do pred 6 meseci vozev PEGLA. Koj ne vozel nema pretstava kakvo e cuvstvoto. Sum ja parkiral segde i pred elitnive diskoteki i pred najelitnite restorani bez ni najmalce sram, bas naprotvi lugeto me pozdravuvaa deka mi e mnogu dobro socuvana peglata.
A, da ne praam muabet za na rabota, sega da ne se fala ama koga ke dojdev bev naveci fraer. Posto jas bev edini sto vo nasata firma kupiv kola od plata PEGLA, PEGLA ama bitno e kola, a kurtonite mi cestitaa i pukaa od zavist deka oni nemaat kola.

Не би возел ни пегла ни фиќо. Ама ако морам би одбрал Пегла, некако поспортска е :)

Fico definitivno bi vozel, ama ako e vo dobra sostojba i so site detajli .. kako fabricko biv sakal da e. Ima nekakva retro 'faca' koja mnogu mi se dopaga.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom