Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Како така прашуваш каква врска има тоа дека е 21-ви век?
Во едно вакво време најнормално е да дојде до брз развој на настаните во една вечер, па така најнормално е да изневеруваат луѓево. Ееее во кој век живееш ти (и јас и другиве кои не оправдуваме неверство де)?

:smile2:

:oftopik:
Аха ... а нему нормално му е и многу модерно да моли до бескрај на секакви начини, да се срами насекаде, да биде повеќе од напорен, а не му е нормално да мисли некој дека изневерувањето е грешно и не се оправдува. Видиш, чудно ...

od moja gledna tocka ke si kazam, imam izneveruvano... no nikogas ne sum mesal custva... i nisto ne mi znacat tie devojki so koi sum bil... ednostavno toa mi e kako osvezuvanje vo ljubovniot zivot... si imam zenska na koja ke se posvetam, no nekoi avanturicki i ne se losa rabota... jas sum ladnokrven koga bi izneveril, nekogas go praam samo za da se custvuvam ziv, no koga devojce izneveruva... malku rabotite se izoblicuvaat... se mesaat i custva...
mi se ima sluceno devojkata da me poznae deka sum bil so druga, zasto posle sum mnogu dobar sprema nea... ke i napraam nezaboraven mesec... i opet po staro ;)

Ako taa licnost, kako sto ti vo slucajov kazuvas, te saka/la...nemalo da te izneveri...i da te povredi na tolku nizok nacin... I sto ima da se kae koga nestoto e veke napraveno i ne moze da se popravi? Trebalo da misli pred da napravi nesto... Ako toj bara nesto vo druga znaci deka jas ne sum bila dovolno dobra i poveke ne zasluzuva da bidam so nego... I koe bi bilo togas opravduvanjeto? I pricinata za da me izneveri? Zarem bi imalo opravduvanje za toa?

Ти си била во ситуација да ЉУБИШ некој искрено и да бара прошка?Добро кажа Ацид,знаат како тие што биле во таква ситуација.100% сум сигурна дека нема да речеш НЕ како што тврдиш,освен ако немаш тони гордост,па поради гордоста да се откажеш од тој што го љубиш,зашто сепак,има повеќе видови неверство и повеќе причини...

Како и да е пак ќе напоменам
Неверството може да се прости, какво и да е!

точно е дека се губи довербата во партнерот после тоа, врската нема шанси да биде како порано во очите и на двајцата партнери затоа што е повредена невиноста на таа љубов, но сепак може да се изгради одпоново се... зависи само од карактерот.

Како и да е пак ќе напоменам

точно е дека се губи довербата во партнерот после тоа, врската нема шанси да биде како порано во очите и на двајцата партнери затоа што е повредена невиноста на таа љубов, но сепак може да се изгради одпоново се... зависи само од карактерот.
Аман, нема потреба да се повторуваат истите работи! :kamenuglava:

И толку ли не читаш како се побиваш самиот себеси? Викаш дека "врската нема шанса да биде иста како порано", а во истата реченица продолжуваш со зборовите "може да се изгради одпоново се".

Дежа ву :heha:
И те молам, само затоа што ти дадов неколку практични примери - не ја искористувај и оваа тема за лечење стари рани и не ја претворај во дискусија за твојата последна врска.

100% сум сигурна дека нема да речеш НЕ како што тврдиш,освен ако немаш тони гордост,па поради гордоста да се откажеш од тој што го љубиш,зашто сепак,има повеќе видови неверство и повеќе причини...
Ова сакам да ми го објасниш?
Неверство е неверство,а какви се тие причини за неверство? Најверојатно постои нешто што ми фали на мене, а го има некоја друга личност. И откако тој ќе ме изневери јас глупавата пак ќе се смирам со него?:nenene:

Ако кажам младинава може глупаво ке звучи ама морам, колку значи ни е расипана младинава, колку само имаат погрешно мислење кое произлегува од тоа дека живеат во некое посовремено време.

Колку само некаде и некогаш грешат, која е разликата за варањето и неговото простување сега и тоа што беше пред 20 години? или ај да кажам која е разликата меѓу љубовта тогаш и сега? или која е разликата на сите вие младите и вашите родители во однос на љубовта? ........ НИКОЈА ..... никоја не е разликата, тука нема "ај го/ја сакам повејке од себеси и ке му/и простам, мала работа е тоа за љубовта што постои помеѓу нас" нема тука што, ако имало неверство чак и како што кажа дивајн макар тоа нека е и обично разлапување, тоа се знае со што треба да се казни и нема друго.
Ti si izneveruval i na 2 godini ???:oftopic:Inaku ne bi prostil neverstvo zasto casa koja ce se skrsi lepija kolku sakas nema da bide ista neli?Ako na doticnata osoba i bilo ok so mene nemalo da posegne po drug jazik,a i da prostam koga toga vo nekoja raspravija ce io go prefrlim toa

Ова сакам да ми го објасниш?
Неверство е неверство,а какви се тие причини за неверство? Најверојатно постои нешто што ми фали на мене, а го има некоја друга личност. И откако тој ќе ме изневери јас глупавата пак ќе се смирам со него?:nenene:

Eпа вака...
Има неверство кое е после 5 месеци врска,има неверство кое е по 8 месеци врска,има неверство кое е на самиот почеток.
Нели нема да биде иста твојата реакција и на напочеток и на 5 и на 8 месеци?
Е сега,те изневерил,тој ти признава,значи е искрен,а можел да скрие,нели?Со самото тоа што ти признава значи дека му значиш и дека се кае,а да не ти признал значи и дека не му е ни битно.
Ок,за причините можеби и си во право дека изневерување е изневерување без разлика која е причината,но сепак ако толку ти значи личноста ќе и дадеш барем шанса да објасни.
Е сега,друго е ако дознаеш од други,во тој случај и јас не би простила.

Eпа вака...
Има неверство кое е после 5 месеци врска,има неверство кое е по 8 месеци врска,има неверство кое е на самиот почеток.
Нели нема да биде иста твојата реакција и на напочеток и на 5 и на 8 месеци?
Е сега,те изневерил,тој ти признава,значи е искрен,а можел да скрие,нели?Со самото тоа што ти признава значи дека му значиш и дека се кае,а да не ти признал значи и дека не му е ни битно.
Ок,за причините можеби и си во право дека изневерување е изневерување без разлика која е причината,но сепак ако толку ти значи личноста ќе и дадеш барем шанса да објасни.
Е сега,друго е ако дознаеш од други,во тој случај и јас не би простила.
Неверство си е неверство без разлика дали е на почеток на врска,после 5 или после 8 месеци. Мојата реакција ќе биде иста без разлика на времето кога се случило.
Бил искрен и ми кажал па затоа треба да му простам? Па многу е веројатно и логично да си помислам дека ми кажал со истата таа причина.

Неверство си е неверство без разлика дали е на почеток на врска,после 5 или после 8 месеци. Мојата реакција ќе биде иста без разлика на времето кога се случило.
Бил искрен и ми кажал па затоа треба да му простам? Па многу е веројатно и логично да си помислам дека ми кажал со истата таа причина.

Можел да не ти каже воопшто и никогаш да не дознаеш и да не се ни посомневаш во такво нешто,ама ете,одбрал да биде искрен.И зашто сите секогаш мислат дека другиот прави нешто со умисла?Не е опција едноставно така да одбрал зашто сакал да биде искрен со тебе и ништо повеќе?И грев е да очекува прошка?
И зашто секогаш мора да се гледа на тоа како да не се прости?Кога се простува,се простува зашто бараат прошка или зашто тебе ти одговара?
И не е исто,прво нека ти се случи(не дај боже),па ќе видиш дека не е сеедно дали е на почеток кога уште не постои голема љубов помеѓу вас или после 8 месеци кога ќе те боли повеќе.

Можел да не ти каже воопшто и никогаш да не дознаеш и да не се ни посомневаш во такво нешто,ама ете,одбрал да биде искрен.И зашто сите секогаш мислат дека другиот прави нешто со умисла?Не е опција едноставно така да одбрал зашто сакал да биде искрен со тебе и ништо повеќе?И грев е да очекува прошка?
И зашто секогаш мора да се гледа на тоа како да не се прости?Кога се простува,се простува зашто бараат прошка или зашто тебе ти одговара?
И не е исто,прво нека ти се случи(не дај боже),па ќе видиш дека не е сеедно дали е на почеток кога уште не постои голема љубов помеѓу вас или после 8 месеци кога ќе те боли повеќе.
Не е опција. Ако веќе ме изневерил логично е и така да си помислам.
Не е дека секогаш се гледа на тоа како да не се прости. Се простува на оној кој заслужил да му се прости а не на оној кој кажал и очекува да му се прости. А кога некој ќе те изневери не заслужува ни да помислиш да му простиш.
А, кога веќе си простила тоа значи и си заборавила? Не си заборавила, што значи и не си простила.
Последниов дел не сакав да го коментирам ама ајде...Не ми се случило и не дај боже да ми се случи...Ако го сакаш исто ќе те боли и на почеток на врска и после некое време.

Самиот збор неверство значи она во што верувате паднало во вода.Можеш да простиш,но неможеш да заборавиш.Зошто оние што изневериле или биле изневерени го паметат денот,саатот,местото,целата ситуација,точно зборовите со кој им е кажано...затоа што неможат да заборават.При најмала расправија се плеснува целата ситуација во фаца,значи се прави повторување на се за да не се заборави,зошто?Затоа што е голем стравот повторно да се случи истото.Темелот на една врска е довербата,ако тој се поткопа,понатаму е измачување,идеалот од врската го нема,само се посакува да биде се како што било,но неможе.
Туѓи усни на оние што јас ги сакам би ме убиле,што корист ако простам,а веќе сум мртва од внатре.

Не е опција. Ако веќе ме изневерил логично е и така да си помислам.
Не е дека секогаш се гледа на тоа како да не се прости. Се простува на оној кој заслужил да му се прости а не на оној кој кажал и очекува да му се прости. А кога некој ќе те изневери не заслужува ни да помислиш да му простиш.
А, кога веќе си простила тоа значи и си заборавила? Не си заборавила, што значи и не си простила.
Последниов дел не сакав да го коментирам ама ајде...Не ми се случило и не дај боже да ми се случи...Ако го сакаш исто ќе те боли и на почеток на врска и после некое време.

Не планирам повеќе да објаснувам,зашто нити ја,ниту ти ќе смениш мислење.Зашто ко што гледам по постовиве повеќето се ко коњи како кога ќе им ги стават оние да не гледаат ни лево ни десно.Ќе патат зашто ете-не простиле.Ама нема да ја продолжат битно врската.А зашто?За да не им паде круната или да не ги сметаат за мутави...
Крај на мојата дискусија.

Самиот збор неверство значи она во што верувате паднало во вода.Можеш да простиш,но неможеш да заборавиш.Зошто оние што изневериле или биле изневерени го паметат денот,саатот,местото,целата ситуација,точно зборовите со кој им е кажано...затоа што неможат да заборават.При најмала расправија се плеснува целата ситуација во фаца,значи се прави повторување на се за да не се заборави,зошто?Затоа што е голем стравот повторно да се случи истото.Темелот на една врска е довербата,ако тој се поткопа,понатаму е измачување,идеалот од врската го нема,само се посакува да биде се како што било,но неможе.
Туѓи усни на оние што јас ги сакам би ме убиле,што корист ако простам,а веќе сум мртва од внатре.

Tемата е дали би простиле,а не дали би заборавиле,нормално дека никој не може да заборави такво нешто

Не планирам повеќе да објаснувам,зашто нити ја,ниту ти ќе смениш мислење.Зашто ко што гледам по постовиве повеќето се ко коњи како кога ќе им ги стават оние да не гледаат ни лево ни десно.Ќе патат зашто ете-не простиле.Ама нема да ја продолжат битно врската.А зашто?За да не им паде круната или да не ги сметаат за мутави...
Крај на мојата дискусија.
Никој не е ко коњ. Нема да ја продолжат врската да, ама не затоа што ќе ги сметаат за мутави или ќе им падне круната, туку затоа што се почитуваат себеси премногу и нема да дозволат да бидат изневерени и непочитувани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom