Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си вистински заљубен, би изневерил? Логично би било да не ни помислиш на тоа, така?

Гледај на тоа вака-ако се случило изневерувањето, тој што изневерил не е вистински заљубен во партнерот, оттаму-не е вистинска љубов.:pipi:
Mnogu jasno, ako go sakas partnerot nema sto da baras kaj drug, gi sakas neogovite mani i se sto e povrzano so nego i nema potreba da izneveruvas. Ako veke izneveris znaci ima nekade greska zavisno od vrskata, ako si ti avanturist do tebe e ne si spremen za stabilna vrska ili pak ima monotoinija, se karate nezna sto. Ama vo nieden moment izneveruvanjeto ne e odgovor tuku dopolnitelen problem i sovest.

Мене само ме интересира една работа. Што подразбираш под безначајно мување?:)
Мислеше на мување со личност која не му значи ништо?
Мување ако им се раздалечени телата и само со усните напрчени се бацуваат? Извини, ама ова последново ми излета:)

Мување со плескање по газето и штипкање по половина, може и фаќање по цицињата.

My definition за изневерување: физички контакт - не, психички „контакт“ - да.

Простиле
... доколку ми значи - не, доколку не ми значи - да. :uvo:

Никогаш простување, ма нека е под било какви околности.:nenene:

Неверството е ништо друго освен доказ за тоа колку не му значиш некому, којшто можеби го чини целиот твојот свет...

А кога веќе не му значиш на твојот партнер... која е целта да бидеш со него и да простуваш???

Затоа неопходно е добро размислување пред нешто да сториш, затоа што нели, секогаш подобро е да се спречи отколку да се лечи:toe:

Зашто си толку убеден дека е така?
Не ти беа доволни сите фини објаснувања погоре? Ако поради некоја причина одлучила да ги игнорираш, тогаш прочитај ги изминативе 2-3 страници повторно.

Ама јас би те прашал тебе: зошто си ти толку убедена дека не е така?

Не ти беа доволни сите фини објаснувања погоре? Ако поради некоја причина одлучила да ги игнорираш, тогаш прочитај ги изминативе 2-3 страници повторно.

Ама јас би те прашал тебе: зошто си ти толку убедена дека не е така?
Па,не дека не ми беа доволни,само не се сложувам дека е така.
А зашто сум јас убедена...зашто ми е поубаво од било кога...ако е доволно тоа...

Зошто секој пат кога партнерот/ката се посомнева ќе избие кршлус бидејќи едниот има материјал да се брани, а другиот нема. Така секогаш едниот ќе е во предност и ке си вика можеше он можам и јас. Ќе пукне тиквата кога тогаш, а штом веќе двајцата изневериле нема ништо од врската, нема почит, нема љубов... крш

Ако некого сакам што е поентата да изневерувам? Промена? Од што? Зарем некој би ја сменил колата за полоша ако ја има најдобрата? Исто е сосема. Оној кој го сакам никогаш нема да го изневерам, а неможам да сакам некој ако не е "совршенството" кое го посакувам. Љубов има само за еден...:back:

Па,не дека не ми беа доволни,само не се сложувам дека е така.
Зошто не се сложуваш? И ти имаш лична причина (како Некрофилија)? Мора да е така, нема друго логично објаснување. :wink: А овој дел подолу не го сфаќам... Ќе ми го објасниш?
А зашто сум јас убедена...зашто ми е поубаво од било кога...ако е доволно тоа...

Зошто не се сложуваш? И ти имаш лична причина (како Некрофилија)? Мора да е така, нема друго логично објаснување. :wink: А овој дел подолу не го сфаќам... Ќе ми го објасниш?

Епа...не знам каков бил случајот со Некрофилија,колку траела врската и како дошло до изневерување...
А за вториот дел сакам да кажам дека не си во право дека ако се прости,кога-тогаш врската ќе пропадне:smir:(за тоа не се сложувам)

А за вториот дел сакам да кажам дека не си во право дека ако се прости,кога-тогаш врската ќе пропадне:smir:(за тоа не се сложувам)
Па тоа те прашувам де - зошто не се сложуваш?
Кое е објаснувањето? Зошто мислиш дека нема да пропадне врската?

Малечко едноставен е алгоритамот кој вели:
Кога некој те изневерил значи те лажел или криел нешто од тебе. Кога некој те лаже или крие нешто од тебе тоа значи дека нема доверба во тебе и неможе да биде искрен. Непосотењето на вземна доверба и искреност е дефакто непостоење на врска.
Е сега што ти дефинираш за изневерување, дали само духовното или пак и физичкото е твоја работа , бидејќи тоа зависи од твоите морални вредности, кои јас за разлика од Acid не ги дефинирам како добри или ложи туку само како различни и не соодветни за сите луѓе.

Па тоа те прашувам де - зошто не се сложуваш?
Кое е објаснувањето? Зошто мислиш дека нема да пропадне врската?

Зашто има опција да се остави тоа позади,нели?Има различни типови на луѓе...не се сите исти и не сите го сметаат простувањето за постапка на морон,глупак или на некој што дозволува да го мотаат.Едноставно има искрено покајување и простување и продолжување понатака,само зависи од ситуацијата и љубовта која што постои меќу тие личности.

Малечко ај уживај уште во годините кога се ти е така розово, а после ќе приметиш дека како ќе осозреваш како ќе видиш дека колку човек нешто и да си посакува и фантазира неможе да биде бидејќи кога нешто не штима во односите помеѓу две особи многу тешко е да се одстрани багот.

Сите што тврдат дека НИКОГАШ не би простиле неверство...
Дури и кога личноста ја сакате премногу,да не речам "најмногу на светот" не би и простиле?
И покрај тоа што личноста ќе се покае и "со солзи во очите" ќе ве праша дали сакате да продолжите...ќе кажете "НЕ"?
И откако ќе ја ислушате личноста и нејзините причини,и покрај тоа што била искрена со вас ќе се откажете од таа врска?
И откако ќе си кажете "ЗБОГУМ" и на вас тешко и на другиот тешко,ќе можете така едноставно да заборавите и да најдете некоја друга личност?
Па добро мајку му,на сите ќе им се случи еден кикс...ЛУЃЕ СМЕ СИТЕ!

П.С.Ова се однесува само во случаи кога постои љубов меѓу двете личности-"изневерениот и тој што изневерил".

Ako taa licnost, kako sto ti vo slucajov kazuvas, te saka/la...nemalo da te izneveri...i da te povredi na tolku nizok nacin... I sto ima da se kae koga nestoto e veke napraveno i ne moze da se popravi? Trebalo da misli pred da napravi nesto... Ako toj bara nesto vo druga znaci deka jas ne sum bila dovolno dobra i poveke ne zasluzuva da bidam so nego... I koe bi bilo togas opravduvanjeto? I pricinata za da me izneveri? Zarem bi imalo opravduvanje za toa?

Ako taa licnost, kako sto ti vo slucajov kazuvas, te saka/la...nemalo da te izneveri...i da te povredi na tolku nizok nacin... I sto ima da se kae koga nestoto e veke napraveno i ne moze da se popravi? Trebalo da misli pred da napravi nesto... Ako toj bara nesto vo druga znaci deka jas ne sum bila dovolno dobra i poveke ne zasluzuva da bidam so nego... I koe bi bilo togas opravduvanjeto? I pricinata za da me izneveri? Zarem bi imalo opravduvanje za toa?

Dali nekogas si se nasla vo situacija da prostis neverstvo koe e napraveno vo moment na pijanstvo. Da receme osobata koja izneverila ima takvo loso pijanstvo koga neznae sto pravi? Zar za edno kratko zalapuvanje (duri i muvanje e premnogu) da ja rasipeme vrskata koja tolku ni znaci?:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom