Дали би прифатиле да се смените за некого?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Би прифатил да се променам за некого само ако таа личност ми даде голема сума пари во денарска противвредност.

абе јас ќе прифатам, ако ми е личноста драга нормално ... само шо ќе биди производ од таја промената (ако уопште се деси промена:)) , е то не знам :)

Ако вреди да се променам за него ќе се променам.Еднаш,се променив од таканречено дифтарско дете во цивилизарано...

јас не би прифатил да се сменам за некого. каков сум таков сум ако ме сакаат во друштво арно ако не ќе си најдам други.

Прашањето е добро поставено, а одговорот лежи во несвесното и постојано прифаќање да се промениме за некого. Ако тежнееш некого да ја/го придобиеш во љубовта и да стигнеш до саканата/иот, промената е факт кој ние постојано ја правиме, за да ја/го придобиеме. Така е и со останатите нешта во животот, друштвото, работата и се она што не интересира и што сакаме да го добиеме. Самото општество наметнува такви услови што ние потсвесно постојано се менуваме, но тоа не го забележуваме.

Само во случај да мислам дека таа промена ке ми биде мене добра, и ми одговара.:)

Не се менува лесно карактерот на човекот,но сепак со различни друштва неможе исто да се понашаме и да постапуваме....мора да се дојде до некоја промена во зависност со кои луѓе сме :pipi:

Vuk dlaku menja, ali cud nikada.. Можеби некоја мала промена, доколку некоја особа го заслужи тоа:smir:

Ако знам дека со таа промена би станал подобра личност,ако таа критика која што ми ја дале е негативна,но со цел за мое подобрување и поправање,да со тек на време би се сменил.
И да,ако сметам дека ја добивам од личност која што ми е важна во животот.За секого,не,не би се сменил.

Би прифатил да се променам за некого само ако таа личност ми даде голема сума пари во денарска противвредност.

не бе за пари јас не би се сменил .. пари можеш да заработиш амаличноста неможе така лесно да се смени :helou:

Би променила нешто што сметам дeкa може да се промени, тоа може да биде некоја мана, манир и сл, но комплетно сигурно не,оној кој сака со мене да биде треба да ме прифати таква каква сум,

take it or leave it...

Ti znaci ama ti zameruva za banalni raboti akkona prime so sum im vikala stalno gi sakam

ДЕНЕС ЛУЃЕТО НЕ СЕ НАВИКНАТИ НА ТАКОВ НАРОД НАВИКНАТИ СЕ НА ЛИЦЕМЕРНОСТ, ЗЛОБА И ПАКОСТ...
А ДРУГО СО ТОА ШТО ИМ КАЖУВАШ ДЕКА ГИ СКААШ ГИ ПРАВИШ НЕСИГУРНИ ВО СЕБЕ, МОЖЕБИ НЕ СЕ ТОЛКУ СКЛОНИ КОН НАРОДОТ, ТЕБЕ И КОН ТОА ДА САКААТ НЕКОЈ... МОЖЕ СЕ ДРУГ ТИП НА КАРАКТЕР А ТИ СЕ УШТЕ ТОА ГО НЕМАШ ПРИМЕТЕНО,

МОЈ СОВЕТ БИДЕЈЌИ И ЈАС СУМ БИЛА ТАКВА ПА СВАТИВ ДЕКА НЕ ВРЕДИ, СВОИТЕ ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ ДРЖИ ГИ МАЛКУ РЕЗЕРВИРАНО ЗА НЕКОЈ ШТО ЌЕ УВИДИШ ДЕКА ЗАСЛУЖУВА...

Најчесто промените не се дефинираат како состојба на „решеност на умот“; многу повообичаено е да се смените а да не го ниту приметите тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom