Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
нема шанса тоа да го пробам...иуууууууууууу ми се гадит од самата помисла

јас јадев...можам да кажам дека е мнооогу вкусна!Све би дала и кај нас да имат кинески ресторан.Све беше супер,од оризот,шпагетите,месото,а нешто шо најмногу ми се допадна беше месото со мед шо беше...можда звучит чудно,ама вервите,за јадење е ТООП!Секако,сите овие специјалитети си имет свој имиња,ама ела запамти ги :smir:

Ја не знам кој ве учеше дека кинеската кујна се состои саде од бубашваби и змии. Има толку многу други поубави специјалитети, и штета е стварно да се треска пред време и пошо чуле сеа куче не знам какво, да не се проба. Ја рецимо пробав (не куче :icon_lol: ), и уау, жива сум. И зависна од чајнизот, ок. :icon_lol: Се` е убаво, од лепчето (бог знае шо му праат :icon_lol: ) до шпагетите, до свинското со кари, до салатите, до пилешкото, до другите ни имињата шо не им` знам (на 99 посто не им` знам :icon_lol: ), се`.

Најново пробав пилешко со кикири и лут сос..мммм преубо беше.Ќе одам да јадам пак.

Што знам, можда :)
Смешно ми беше кога прочитав дека црвите имале вкус на лешник ... :vozbud:тоа мора да се проба XD

Не планирам да пробам...Се грозам од самата помисла да јадам мачка:icon_eek:

Кинеската кујна е многу богата со специјалитети од зеленчуци. Не е точно дека кога одиш во Кинески ресторан изборот ти е меѓу поголеми и помали бубачки :) Често јадам кинеска храна и поголемиот дел од стварите што сум ги пробала ми се свиѓаат. Имаше некои лути салати еднаш што ги порачав без да знам што се, што ич не ми се бендисаа, ама се останато што сум пробала е прекрасно :) А, да! Фан сум на пржениот сладолед :)

НИКОГАШ!
Од кога дознав дека јадат кур од фока, нема шанси некогаш да пробам!

Имам пробано поховани скакулци и не беа лоши :) Како соленчиња беа. А глувци, лебарки и сл не би јадела...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom