Дали ако друштвото...

• Креатор на темата Креатор на темата new_yorker
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од ситуација, околности, расположение. Се случувало да стиснам заби и да издржам,ама има некогаш некои места на одредени настани на кои не стапнувам и Леонардо Ди Каприо да ме замоли.

Најсвеж пример : Кафана за Нова Година. Реков НЕ и нема шанси да одам.

UUUu don't even mention it!!!:nesvest:...... ......
Ponekogas i ne e tolku bitno koj i da sme, samo ZAEDNO da sme tuku koi i da sme-samo na SALAM mesto da sme!!! ......:toe:
Averojatno zavisi i koj se e vo drustvoto!!?:pipi:

Јас постојано идам на места на кои несакам. Друштвото е поголемо и неможе само заради мене да иде на други места. А поважно е другарството отколку инает нечив.

Мене сегде ми е забавно.
Знам да си направам интересно и во кафана и во диско и во кафич и во парк на трева и во нечиј стан... Со алкохол, без алкохол, со метал, ТФ, изворно-македонска, ретро, џез... Ако луѓето ми се погодени, не ми е приоритет каде сум, па ако инсистираат за некое место што не ми е баш по мерак (посебно оние шминкерските од типот на „Тренд“ и Б2), ќе стиснам заби и ќе отидам, ама ќе се алкохолизирам во име на доброто расположение и после тоа ќе ги однесам на некое мое место што нив ги нервира :icon_lol:

Секаде можам да се приспособам, а и често сум и јас таа што дава идеи. :)

Ако ми се излегува (а најчесто е така :icon_lol:) не се двоумам дали да излезам заради местото. Не пребирам многу зошто сум навикната да излегувам на различни места. Другарките идат на едни места, колегите на други, другарите на трети, друштвото од средно тера некоја шеснаеста шема, дечкото е приказна за себе. :icon_lol: Се` додека ми се погодени луѓето и се` додека јас сум во форма, секое место е одлично место. :)

Еве денес не ми се оди баш во Барбика ама знам дека ќе биде весело. :zlo:

Ne e vazno kaj si vazno e so kogo si. Kaj mene vo drustvo mnozinstvoto odlucuva i nemam nnekoj problem so toa. Ako drustvoto mi odgovara togas mi e seedno kaj sum.

Зависи од тоа каде сакаат да одиме... По некад попуштам али по некад ни Чак Норис неможе да ме натера

Зависи од местото , расположението , но во повеќето случаи одбирам да одам со нив :pipi:

Зависи од местото , расположението , но во повеќето случаи одбирам да одам со нив :pipi:
И ја исто...:pipi:
- на пример ако сака некој многу да иде на некое место ќе му го напраем чејфот...:toe:

кај шо одат сите таму и јас...не ми е битно местото битно е друштвото....колку ида не ми се оди мене ке си прекутам..или пак пред време ако се знај кај ке се оди...нема воопшто да излезам..ако не ми одговара веке...сега истото се дешава во нашето друштво се вмешаја и други деца шо не можам да ги сварам никако...се нервирам секогаш ко ке се со нас...ама си кутам ради то шо му одговараат на некои други...и не сакам да се расправам..

Па... ќе одам, нема многу да мислам и така етоа е избор на мнозинството... и вообичаено во таквите случаи сум поминувал далеку поубаво, се случувале интересни и спонтани работи... кои во секој случај се далеку поубави од сите планирани работи.

Порано одев на места насила,бидејќи друштвото сакаше така.
Мразам локали и такви срања,ама бев приморан.
И тоа беше еден од најзамарачките периоди у мојот живот.
Мораш да станеш у еден и да одиш на кафе,па после некаде на друго место,па вечер на трето(кај шо,бај д веј,пуштаат шабанарии до бесвест,пијани кретени се кршат на окезени спонзоруши),и мора да бидеш расположен во сите тие настани,инаку нема да си кул.
Ебате срање.
После тоа,почнав да испаѓам у парк и се се сведе на freedom and democracy,така да ги немам овие проблеми веќе четири години,а и не планирам да се навраќам на таков живот.

...Епа зависи, понекогаш одам понекогаш не! Инаку мене сегде би можело да ми е забавно, ама некогаш тоа никако не ми успева и си одам или си одиме!
Секогаш некој се жртвува :pipi:

Кога ќе сфатиш дека се е компромис, и дека ти си тој кој може да направи да му биде забавно и интересно било каде..ќе прифатиш се. Односно, ставот `не одам таму знам дека ќе ми бисе досадно` мора да се заборави. Наместо тоа имаме ` ма кај и да одам ќе направам топ атмосфера зошто сум со супер расположени и весели луѓе` став.
И тогаш веќе се е ок. Ако сакаш да ги почитуваат твоите желби мораш и ти да ги почитуваш нивните желби за местата за излегување.:pipi:

Зависи од ситуацијата, ако сум расположена може да отидам,ако не може и дома да си одам не ми смета:)или да пробам да ја завртам работата или да најдеме некое заедничко решение:toe:

Па до сега одев, сеедно ми беше кај сме само заедно да сме, ама сега за нова година сакат да ојме во еден кафич(ако можи така да се наречи,поќе на градинка личи) и се заинтеив и не одам поубо дома ќе си седам отколку таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom