Дали ако друштвото...

• Креатор на темата Креатор на темата new_yorker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Локација
Скопје
дали ако друштвото ваше одлучи да одите негде... дали ако тебе не ти се бендисва нема да одиш или ке се жртвуваш за твоите другари и другарки и ке одиш со нив безразлика???

Зависи од ситуација, околности, расположение. Се случувало да стиснам заби и да издржам, ама има некогаш некои места на одредени настани на кои не стапнувам и Леонардо ДиКаприо да ме замоли.

Најсвеж пример : Кафана за Нова Година. Реков НЕ и нема шанси да одам.

Па зависи за што станува збор.. Пример.. веке си реков, со лугето од класот нема шанси да одам во кафана, и еве веке 3-4 пати се збират (барем толку знам оти се збирале), само ке поминам на 5-6 минути да се поздравам со нив и толку (подобро би седел надвор со друштвото, отколку во кафана да ти седам на столот и цела вечер жив компир со сирење да јадам), не останувам подолго...

Ама па сега сум во тешка дилема за нова година... Друштвото сака (најверојатно) во кафана, а мене во кафана ич не ми се оди (тотално спротивно размислувања и желби за музиката/атмосферата)... Не знам, можеби ке се "жртвувам" заради нив, ама има време, можеби до тогаш нешто друго ке ми текне (инаку ако е по мое, во кафана дефинитивно не одам).

Најчесто не одам ако не сакам, ќе го избегнувам тоа место повеќе пати но сепак еднаш или два пати мора да се „жртвувам“ зашто некогаш и тие испаднале фер па дошле таму кај што сум сакала јас, а тие не.
Зависи од околностите се разбира. Некогаш не сакам да отидам од проста причина што знам дека нема да сум расположена цела вечер, па зошто би им го уништувала расположението и на другите?
Кога не ми се оди на некое место имам свои причини што можеби тие не би ги ни разбрале дури и кога би им кажала зашто имаме тотално различни ставови.

дали ако друштвото ваше одлучи да одите негде... дали ако тебе не ти се бендисва нема да одиш или ке се жртвуваш за твоите другари и другарки и ке одиш со нив безразлика???
Ако не ми се излегува од некоја причина на пр ако сум уморна или нешто сл. тогаш најверојатно нема да излезам. А во други случаи, не ми е битно местото ако сум во добро друштво ќе знам дека ќе си поминам убаво, односно и да не ми е атмосферата по вкус, можам да направам да си поминам убаво секако ако имам со кого тоа да го поделам. А конкретно ако треба да одам на место на кое не само што не ми се допаѓа, туку можеби и имам причина да не одам, ако на пр на некој нема со кој да оди и ме замоли да му правам друштво, дефинитивно би го направила тоа заради пријателот/ката:helou:

Не е толку важно каде си, колку што е важно со кого си:smir:

Bi posla zosto da ne,za edna vecer ne e problem,ako nekomu mu prai keif .....samo da ne e epten turbolkerski ali za 1 vecer ke zamizam ajde np.

Доколку знам дека и тие би се жртвувале за мене, да. Би стиснала заби еднаш, два пати, па дури и неколку пати ако треба и би идела таму каде што им се иде. Но кога ќе дојде на мене редот, јас да сакам да одам некаде, очекувам и тие да стиснат заби и да дојдат. Е сеа...не се случува нон стоп така... Но некогаш и јас не можам да одам таму каде што нив им се иде. Доколку тоа иде во крајности, или не сум расположена...не би отишла, иако ретко имало вакви моменти!

па треба заедно да се договорите сите, поточно да најдете некое решение кое на сите ке ви одговара, иначе јас би одел со нив ако мора

кај сите таму и јас освен ако имам некој друг предлог што сигурно подобро би си поминале

обично немам предрасуди за местата на кои одат моите пријатели (ма да се чудни) и мислам дека би отишол секаде (доколку ми се исплати:kesa:)

Зошто да не? Битни се луѓето... па голема работа и во кафана да се иде, ќе преживеам. Всушност ќе преживеам сегде со доволно алкохол во себе.:)

Зависи...Ама со мои луѓе каде и да е ќе одам,знам дека убаво ќе си поминам и на крај на светот да е :smir:

Зависи:)Зависи од местото,расположението,ситуацијата:)Најчесто ризикувам и идам со нив,зашто сепак не е битно местото толку,колку што се битни луѓето со кои си искочен:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom