Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Па да не се Пуши се разбира. Иначе коа идам у продавница да му купам на татко ми цигари, му викам на продавачот Дај ми Рондо ама од тие шо се умира помлад :pos2:

Од секогаш сум бил СТРОГО против пушењето. Јас уште немам пробано, иако 85% од оние кои што ме опркржувуваат се веќе пушачи, или пак палат само кога сме излезени. Сеуште стојам на истиот став : Не, не и НЕ !!!! :nenene::nenene:

Јас сум за :toe: скоро сите во мое опкружување пушат ..реткост е да најдеш некој што не пуши..а и втора нација во Европа све по бројот на пушачи процентуално

Како бе така тука не дискриминирате, нели сме и ние луѓе?

И вие сте луге ама шо сме ние должни да го вдишуваме нашио чад?ВИе пушете и не помислувате дека ги труете и непушачите...па сеа и ние ке ве дискриминираме без да помислуваме.И др...сум против пушењето но нека ве вработуват ама да има посебна просторија дека шо ке се само пуше а не да се работе и сл....А не и други да ви ги дишат штетните материи.Ако сте одлуччиле да си го уништете здравјето уништејте си го само не го уништувајте и на другите околу вас

бев голем антипушач а од пред 2 год сум пушач и ужасно се каам..пошо сега неможам да ги откажам и најчесто кавгите дома ми се за цигари :nesum:

Е да не се пуши...џабе фрлени пари, здравје уништуваш и наместо да имаш пријатен мирис на твоето тело труеш на цигари и ствараш одбивност спрема другите личности во околина, а тие што викаат дека не може да се откажат...се лажат, немаат желба и не сакаат да се откажат, единствена причина поради која не им успева нештото...

На кој до што му е дојдено...Гадни ми се цигарите, не ја трпам миризбата, се гушам од чадот-не пушам! Други уживаат, неможат без нив, порок, сатисфакција-и пушат!
Ми пречи што трујат се наоколу коа ќе се расчадат и сум против пушењето, ама тоа е, опкружена сум со нив, па трпи брате.
За откажување не може пушач да се наговори, вољата игра најголема улога, другите сомелени муабети не помагаат.

И вие сте луге ама шо сме ние должни да го вдишуваме нашио чад?ВИе пушете и не помислувате дека ги труете и непушачите...па сеа и ние ке ве дискриминираме без да помислуваме.И др...сум против пушењето но нека ве вработуват ама да има посебна просторија дека шо ке се само пуше а не да се работе и сл....А не и други да ви ги дишат штетните материи.Ако сте одлуччиле да си го уништете здравјето уништејте си го само не го уништувајте и на другите околу вас

Епа нека има простории ако нема и ако ви смета чадот не воопштно да не одите во такви простории. Исто како и на мене што ми смета претераниот мирис на парфем или сарма.

ДА НЕ СЕ ПУШИ посебно на јавни места, а не пушат кај ке стигнат а најмнгоу по кафулињата, рестораните и други угостителски простории што е крајно безобразно од пушачите додека јадат и пијат луѓето околу да се пуши и задимува, мене лично многу тоа ми смета, од тие причини ретко седнувам во некој угостителски објект или кафуле, обично јадам и пијам кафе надвор додека штеам,
треба скроз да се забрани на јавни места пушењето, а тој што му се пуши нека изволи нека се дими дома!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom