Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Pusenjeto e ziva glupost.
Tie so pusat neznam zaso pusat. Si go unistuvaat zdravjeto, trosat dzabe pari, redovno "berat orli" (smrdat). Ednostavno nema ni edna dobra pri4ina za da se po4ne ili tie so veke pusat da prodolzat da pusat

Aj, може кога ќе пораснеш, ќе ти се смени мислењето. Не го препорачувам тоа на никого, затоа што ми е веќе доведено до степен на зависност. Да можам да ги откажам, одма би ги откажала, ама не е така лесно.
Вистина е дека си го уништуваат здравјето, но исто така е голема веројатноста да те мавне кола, или да ти падне клавир над глава [:pos:] колку што да заболиш од рак на бели дробови.

Ај уште 10 теми за пушење и пушачите.

Во здравје, во секс, овде.. Досадно. :icon_cool

Aj, може кога ќе пораснеш, ќе ти се смени мислењето. Не го препорачувам тоа на никого, затоа што ми е веќе доведено до степен на зависност. Да можам да ги откажам, одма би ги откажала, ама не е така лесно.
Вистина е дека си го уништуваат здравјето, но исто така е голема веројатноста да те мавне кола, или да ти падне клавир над глава [:pos:] колку што да заболиш од рак на бели дробови.
Не е само ракот можеш да заболиш од многу други посериозни болести, на еден комшија страстен пушач иначе му се затнаа крвните садови, доби гангрена на ногата му се откачи тромб па мораа да му ја сечат и сега е без една нога:jaj:

Воопшто не е важно дали некој пуши или не, се до оној миг кога таа негова активност почнува да им смета на другите. Е тоа веќе е проблем. Јас лично немам ништо против ако некој сака да се труе - негова желба и ја почитувам, НО ДА МЕ ТРУЕ И МЕНЕ Е ТОА ВЕЌЕ НЕ ОДИ, ТОГАШ СУМ “КРВЕН НЕПРИЈАТЕЛ “ НА ПУШАЧИТЕ.:nenene:

цц..пушење.Зошто да се пуши?Занимација,убаво чувство?Абе ајде,да беше нешто со вкус на овошје или со мирис на цвеќе па да ги сватиме пушачиве што се зависници.Не треба да се пуши нормално!Штетно е,а и ако некој во труењето на себеси пронаоѓа некаков мир и ужива...греота!

Не е само ракот можеш да заболиш од многу други посериозни болести, на еден комшија страстен пушач иначе му се затнаа крвните садови, доби гангрена на ногата му се откачи тромб па мораа да му ја сечат и сега е без една нога:jaj:
Шансата за ова да се случи е 1:10000000 плус комшијата твој очигледно незнае да се контролира

Воопшто не е важно дали некој пуши или не, се до оној миг кога таа негова активност почнува да им смета на другите. Е тоа веќе е проблем. Јас лично немам ништо против ако некој сака да се труе - негова желба и ја почитувам, НО ДА МЕ ТРУЕ И МЕНЕ Е ТОА ВЕЌЕ НЕ ОДИ, ТОГАШ СУМ “КРВЕН НЕПРИЈАТЕЛ “ НА ПУШАЧИТЕ.:nenene:
Има сеа нов закон можеш да си седиш на места за непушачи,така да никој ништо не ти праи

ПУШЕЊЕТО Е ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО
МИСЛИШ ДЕКА НЕКОЈ НЕЗНАЕ?

Не пушам и не би сакал да пропушам.
Ем имам алергија која ми предизвикува проблеми во дишењето, ем нивниот мирис ме одвлекува од нив.

Има некој упаљач?
Штетно е де,знаеме дека е. Ни се пуши,убаво ни е ради наши причини и си пушиме. Некој сака да ги откаже али се навлекол и неможе ,некој ужива у цигара. Јас не сум ни у едните ни у другите. Влечат болештини цигариве али влече и Окта,влечат и ауспусите од коливе и глобално затоплување и мрсна храна и што уште не. Бунете се за тоа малце.

Во денешно време има 1000000 работи кои се штетни можеби не како цигарите но горе долу тука некаде. Насекаде има антени на мобилните оператори кои зрачат и те како. Дали знаевте дека белиот леб е многу штетен за јадење? Растителен кашкавал... не ни пробувајте да апнете зашо мастите од истиот ке останат кај вас со години. Прошетајте се едно кругче низ центарот на Скопје да се надишете малце смогче.

Поентата ми беше денешниот живот нуди опасности и тоа многу. Работи за кои што не сме знаеле дека се штетни... се. Не знам зошто сте запнале толку за цигарите... На кој му се пуши ке пуши, негов избор негово право. Патем речено има ли некој јадено амерички пилешки батаци?? Ама ајде не ви кажувам за тоа нема да може да спиете вечер...

Во денешно време има 1000000 работи кои се штетни можеби не како цигарите но горе долу тука некаде. Насекаде има антени на мобилните оператори кои зрачат и те како. Дали знаевте дека белиот леб е многу штетен за јадење? Растителен кашкавал... не ни пробувајте да апнете зашо мастите од истиот ке останат кај вас со години. Прошетајте се едно кругче низ центарот на Скопје да се надишете малце смогче.

Поентата ми беше денешниот живот нуди опасности и тоа многу. Работи за кои што не сме знаеле дека се штетни... се. Не знам зошто сте запнале толку за цигарите... На кој му се пуши ке пуши, негов избор негово право. Патем речено има ли некој јадено амерички пилешки батаци?? Ама ајде не ви кажувам за тоа нема да може да спиете вечер...

Тотално се согласувам

Цигарите се штетни, тоа сите го знаат. А кога сите тоа добро го знаат, зашто упороно ги конзумираат(конкретно за пушачите). Зарем толку е тешко да се каже НЕ на пушењето. Дали некогаш помислиле дека тие со тоа што ги купуваат цигарите, плаќаат за својата сопствена пропаст, а воедно и го намалуваат својот живот, ги уништуваат белите дробови и сл. Според ова може лесно да се заклучи дека сум строго против пушењето.

Од луѓе што познавам, многу пропушиле ’’од досада’’ кога си во друштво и нема што да правиш додека зборуваш.. или пак од нервоза.. глупости!
Штетно е за здравјето, на самите пакли си пишува...Ама мора да има на што да се трошат парите и кога немаш ни за леб!

Јас сум непушач и голем противник на пушењето. Не сум против пушачите но сум против тоа што ги загрозуваат непушачите. Јас имам потполно право кога ке излезам во кафана или кафич да дишам чист воздух. Многу се курчам кога ке видам некој да пали цигари на места каде што е забрането:nerv:. И се согласувам со новите закони каде ке се забрани пушење на јавни места. Кога нема да сметаат на никој нека палат цигари. Јас не сум должен да го вдишувам чадот од цигарите.:violent1::violent1::zid:

Така е се согласувам 100% со тебе.
А за штетноста на пушењето не мора да значи ништо, денес може по улица да одиш и да те изгази пијан будала, а некој пушач да доживее 98 години.

Јас сеуште неможам да сфатам што е тоа што ги тера пушачите да пушат. Јас до летоска не ни сакав да ја пробам цигарата, ама летоска ме фати некоја љубопитност пробав и мислам дека колку што ми беа гадни уште толку ми се згади од нив. А дека не се оставаат цигарите не верувам во тоа. Ако си цврсто решен да ги оставиш цигарите ќе го направиш тоа без разлика колкава зависност се тие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom