Да се погазиш себеси за љубов?

Се погазувам во љубовта секогаш кога ќе ме исполни психички или пак ќе добијам нешто што го сакам односно ќе направи нешто за мене.
Свесен сум дека се погазувам секој пат коа го правам тоа и точно знам како го правам тоа но еуфоријата е премногу голема за да прекинам. Си велам во памет немој а продолжувам понатаму да го правам тоа.
Иначе не сакам да се погазувам во љубовта зошто имам искусено веќе неколку пати како е скроз да те прегазат а ако се погазувате во љубовта многу пати води точно кон тоа да ве прегазат :kesa: .

Premnogu se sakam sebesi,i ako mene partnerot me saka...nema da dozvoli nikogas da se pogazam samata sebe...:pipi:

колку и да сакам...колку и да ме сакаат не би се прегазил себеси за љубовта...денес ја има утре не:toe:

Секој може да рече не.Ама љубовта е слепа не го заборавајте тоа...Колку може таа да те натера да направиш непромислени работи кои никогаш во животот не си ги ни помислил,за тоа не сме ни свесни.:toe:

Јас ќе одговорам само вака :

Да , доколку заслужил! :pipi:

НЕ!
И у такви ситуации размишљам на варијанта:
Сломићу се,ал нећу се савити!

Пошто еднаш кога ќе се савиеш...
после само ќе го `зголемуеш наклонот`,
до границите на можното и физичката издржливост.

Ако е случајот како во првиот пост НЕ!Ако некој ме почитува нема да дозволи да се погазам себеси а ако не ме почитува,не ме сака во никој случај и не заслужува ни најмалку да си го нарушам сопственото достоинство за него.

Не, од причина што после знам дека ќе се каам што сум правела многу работи за дотичниот,а него к не го болело.
Јбг не се менувам,ниту потценувам за некој си фраер.
Некако ќе соберам храброст и ќе прекинам, не е ни прв,ни последен или пак ќе се однесувам како него,па да видиме до кај ќе стигни тоа..

Плус за врска се потребни двајца,а не само придонес,внимание и доверба од едната страна само.

Ako mene nekoj ne me ferma i ic ne mu e gajle za mene,mene pa ic nema d ami bide gajle a ne pa da se pogazuvam sebe si,premnogu se cenam i sakam sebe si za da se pogazam,kolku i d ami znacel i da sum go sakala so takov odnos na brzina ke me natera da izladam so cuvstvata :pipi: i to

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?
Been there.
Done that.
Баш вака:
Да:pipi:
Се погазив себе си,го погазив сето она во кое верував дека никогаш нема да го направам,за никого на светот.И уште сум жива
Има денови кога се пршувам каде ми беше паметот, ама благодарение на тоа научив доста вредна лекција.
Не дека се каам за нешто, ама од денешна перспектива сфаќам дека сама си направив се и дека можев порано да преземам нешто за да не се погазам себеси и се она во кое верував.
Сепак
Ако не успееш,барем ќе знаеш дека си дал се од себе и со крената глава ќе продолжиш понатаму,можеби некој ќе го цени тоа.

Никоја не вреди да се погазам себе си за неа а и јас не вредам било која да се погазува ради мене. Вистинска љубов не бара да се понижиш ниту да бидеш тоа што не си.

Ne sum se pogazil sebe i ke umram sto ne sum igral do kraj da se izgazam ama jebem li ga ne mi dava neso da se ponizavam sto znam sto e toa mozda karakter

Aaaa toj film nikoas nema nikoj da go glea od moja strana:):)ne bi mozela da se pogazim sebesi zaradi nekoj bilo kolku i da go sakam ili da vredi....toa e toa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom