Да се погазиш себеси за љубов?

Секако дека не ! Не сум во типот на луѓе што се трпеливи можат да толерираат игнорирање а камо ли да се прегазам за некој шо не го интресирам . Можам да чекам , трпам, да се обидувам некое време да биди нешто подобро од тоа што е ама да се исцапам, никогаш. Верувам дека секогаш овде на светот постојат уште многу многу луѓе, прилики и се што треба да направиме е да си ги отвориме очите. :wink:

NEeeeeee nikako, nema dovolna ljubov poradi koja sto bi se pogazila sebe si i svojot zbor, nikoj ne e zasluzen za takvo nesto.

Јас имам малку поинаква филозофија... Да се погазиш себеси за љубов или не? Ако се работи формални и процедурални однесувања, тогаш е глупост. Во љубов нема тактики, нема „јас се јавив, на него е редот“... Или го сакаш и се трудиш или е уште една градска шема полна со извештачени манири.
Во целата приказна има една граница која треба да се препознае и која ни кажува дали некој е заинтересиран за тебе или не. Ако постои шанса, треба да се искористи и да се направи се; тоа може да биде и убавината во додворувањето.
Ако проценката вели дека нема интерес од другата страна, еднонасочност во чувствата не е баш дефиниција за љубов. Тогаш темата нема издржаност.
Инаку, обично си ја газам гордоста за повисоки цели како што е љубов: не ми е мака да кажам „те сакам“, не ми е мака јас да се јавувам прва... Балансот ќе се постигне понатаму со заедништво.

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

Зависи.
Ако партнерката ми зима над 20.000 илјади плата, вреди.
Се што е под 20.000 илјади треба да се размисли повеќе пати.

Не правиме муабет за гордост. За пари се работи.
евра?:icon_lol:
deal.
11460706868FMLoa.jpg

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

Зависи од што се раководиш во животот (сите се раководиме од нешто и целиме кон нешто така?) Доколку веруваш силно во љубовта и ја ставаш на прво место во животните приоритети, дека само за неа вреди да се живее... тогаш нормално е да направиш се' за да ја оствариш. НО, доколку во животот се раководиш од принципи и имаш свои граници за морално, праведно и нормално однесување (нормално за мене) тогаш никогаш не би направил таква работа. Според мене љубовта ако ја има како таква каква што ја опишувате на форумов, не треба да се постигнува туку треба да доаѓа спонтано и сама по себе, без жртвување и понижување од ничија страна.

Секако дека не. Само ретардирани удираат со глава у камен.

Nema sansi da se pogazam,on mene ako me saka nema da dozvoli jas da se pogazamza nego :toe:

Да се погазам себеси за љубовта-НИКОГАШ..Природно е да сакам,да ме привлекува некој..ама никогаш во животот не би се погазила себеси за љубовта..Не сака-несака,не сакам-не сакам.Не може јас заради некој да си го погазам моето достоинство,мојата гордост..Комплетната слика за мене,,Сето она што сум успеала да го постигнам,да се афирмирам и да станам своја личност..Не сум самобендисана,далеку од тоа..:pipi::pipi:ама не ми се допаѓа тоа што многумина не знаат да се ценат себеси..Мене индувидуално..љубовта никогаш не ми била на прво место,ниту пак ќе ми биде..Ако не ме сака-не мора..Не е единствен,ниту пак последен на светов:smir:

Не.
Не се откажувам лесно, но не би се погазила себеси. Особено не за љубов. Особено не во ситуации кога би се очекувало да покажам "излив на чувства".

Abe a kako e toa gazenje za ljubov? Nekoja nova kondura?
Ja ednas se zgaznav sam sebe, ama so apostolka i ne me bolese!

Погазувањето на самата себе си го имам преживаено повеќе пати мислам не оние екстремности но имам некои работи да речам опростено и подголтнато за на крајот да ти речи "Ова е најдоброто решение за нашата врска"...Зар гордоста и страмот одат заедно со љубовта ??НЕ,оној кој е заљубен ке се труди да опростува и да прави начисто будала од себе ...Не сум проив ова но никој не ти вика фала за ништо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom