Да се отповикаат сите вработени од амбасадата во Рим! Срамота за Македонија!

Читам како се пијанел Бане наш низ Рим, кога читам за нашите вработени во македонската амбасада во Рим, кои земаат по 3 илјади евра плата....и во МАКЕДОНСКА АМБАСАДА НЕМААТ МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ!

КРВ ИМ ЕБАМ, НЕКА ДОЈДАТ КАЈ МЕНЕ ДОМА 10 ЌЕ ИМ ДАДАМ!

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Бранко и Пандев ја прославија победата на Лацио[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Нашиот најдобар фудбалер Горан Пандев ја прослави победата на своето Лацио над Торино од 3:1 со претседателот Бранко Црвенковски, кој го бодреше од трибините на стадионот "Олимпико" во Рим.
Пандев само две минути по влегувањето во игра во вториот дел успеа да постигне гол со кој Лацио го изедначи резултати. Веднаш по завршувањето на натпреварот, Пандев се дружеше со македонскиот претседател. Тој по мечот отиде во хотелот каде што беше сместен претседателот и цел час минаа во пријатен разговор.
Овој меч го следеа и македонските новинари кои известуваа за посетата на Бранко Црвенковски на Италија. Тие побарале од нашата амбасада во Рим македонско знаме за да го бодрат Горан Пандев, но добиле негативен одговор, бидејќи амбасадата немала македонско знаме. Затоа, пак, интересно е што на трибините на "Олимпико" имаше истакнато грчко знаме.
Во Рим беше и поранешната министерка за надворешни работи Илинка Митрева, но не во претседателската делегација.
[/FONT]

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=162536&idg=9&idb=2581&rubrika=Makedonija

Јас викам ние сме банана држава.

Не сме банана држава, туку треба да се пресметаме со криминалците кои не донесоа на ова дереџе, а истовремено да воспоставуваме и да држиме стандарди.

А за амбасадата во Рим воопшто не се чудам, таму има(ше) една буквално ненормална особа, Евгенија, вработена во МНР од Керим по кој знае кој основ и причина.

Светска криза за знамиња е. Комедија ејјј какви луѓе поставуваат на високи функции, неодговорни, срам невиден.Не треба да се пресметаме Мисирков со криминалците, туку треба да ги почнеме промените од самите себе..ние сме криви за тоа што се случува во државата, народот е крив.

Не сме банана држава, туку треба да се пресметаме со криминалците кои не донесоа на ова дереџе, а истовремено да воспоставуваме и да држиме стандарди.

А за амбасадата во Рим воопшто не се чудам, таму има(ше) една буквално ненормална особа, Евгенија, вработена во МНР од Керим по кој знае кој основ и причина.

хахаххаа леле ме насмеа не си свесен до колку и тоа :pos2:.... ај баш да видам што ке се деси,за твоја информација моментално сум во италија доволно беше да видиш место на ЖИВЕЕЊЕ.. итн итн итн...со овие детски глупости...на друг да му :pusk:
:pos2:
П.С. работно време во сабота ?!? хахаха од кога се работи во сабота и која амбасада... за твое инфо и јас имам твоја ИП со мала разлка што знам каде си лоциран во моментов тоа е другата разлика ...а ова ASN Name: ASN-TIM (TIM (Telecom Italia Mobile) Autonomous System)<---- zakaчи го на ѕид дома ...значи анонимно така хаха

Батко, ти си пример за какви неписмени луѓе работат во нашите амбасади. Autonomous не значи анонимен, НЕГО автономен...Погоди кој има вакви ИП адреси? Вашата амбасада....

А имаш еден куп постови на форумов во работни денови и работни времиња...не се секирај, се е евидентирано, со докази со се, џабе е и да почнеш да бришиш сега...

Мисирков, за Евгенија Илиева зборуваш?

амбасади

незнам ми иде да се смеам а неможам да престанам...луѓето реагираат на провокации од медиумите кој што и самите знаете дека се партиски настроени,така да неможам а да не кажам мое мислење..бидејќи како што и самиот ти кажа...јас сум неписмен човек работев 24 саати на ден за да си ги платам студиите наместо да уживам право на синовите на нашите дипломати и нашите патриоти(партиски луѓе) кој што со стипендии државни приватни пишат кубови на факултетиве и работат по амбасади како што и ти самиот кажа...јас за мене бар знам дека магистрирав меѓународно право и знам дека работам максимално да ги подобрам условите за живот во мојата држава...а за дали тоа некому му се допаѓа или не тоа е нивен проблем(мислам на партиски луѓе) а ако сакаш да дознаеш за кој се работи го имаш мојот мсн контакт слободно додај ме ке промуабетиме приватно и ке дознаеш сигруно повеќе од било кој друг весник лично од моите искуства ....
а дека немало знаме во Рим тоа е само да се скрене вниманието на јавноста од вистинската приказна веруј ми не е прв а нема да биде ни последен пат...навлеговме во пред изборна фаза во Македонија така да сега се на цел сите можни државни институции...има уште многу работи за да се кажат ама не се за на форумов...туку треба да бидат издадени во јавноста само што нема кој да си игра со таков оган во Македонија...и повторно слободно додај ме на мсн и ке дознаеш многу други работи ...:oeoeoe:

П.С имам постови и не ги бришам за твоја информација вчера дојдов на форумов така да други постови од мене до сега немало...фантазирај и ремети некој друг т.е заканувај се на комшијата дека ке дознае жена му за швалерот се вика во жерг биди ми поздравен ...

Nickot Kloshar i ne e tolku los ama ako si go smenis avatarot mislam deka lugjeto ke pocnaat podrugo da gledaat na tebe?So ambasadata vo Italija uste od poodamna ima mnogu sramotilaci taka da veke nisto ne moze da ne iznenadi?

Што сте толку изненадени не ми е јасно?
Досега се имаат случувано и поголеми гафови а нашиве политичари мува не ги лази...

Деца, деца, не ви доаѓа памет па се нервирате за небитни работи.

Во амбасадата во Виена пред неколку години (сега не знам како е) пред зградата немаше никакво знаме а внатре во просторијата кај шалтерот имаше огромен плакат на кој пишуваше: Македонија-Традиција во изградба.

Тешете се, секогаш може и полошо :wink:.

Многу одамна сум кажал дека 90% од МНР треба да СЕ ИСЧИСТИ !!!
Партиски полтрони земени од село у кое што со камен г`зот си го бришеле...сега се `репрезенти` на Р.Македонија низ светот.

Nickot Kloshar i ne e tolku los ama ako si go smenis avatarot mislam deka lugjeto ke pocnaat podrugo da gledaat na tebe?So ambasadata vo Italija uste od poodamna ima mnogu sramotilaci taka da veke nisto ne moze da ne iznenadi?

Само за нашиот атом промена на аватар...и друже тоа што го кажувам е пак истото ...многу работи од јавноста се кријат ..80% како минимум ... но некои работи дефинитовно се преувеличуваат во јавноста бидејќи на некој му одговара така..и така секогаш ке биде ... но го оставам постов да си продолжи понатаму...бидејќи нашиот народ е навикнат на еден начин мавај главата од ѕид дур не падне...или поточно...1 чекор напред 3 черкори назад...
Внатре во државата ништо не е функционално како што треба...а медиумиве се замараат зошто не добиле знаме од АМБАСАДА...:nesum:

Има “масни’’ и “посни’’ министерства.:wink: МНР е посно, но тие што влегуваат знаат да се омастат.

Да Националист, за таа Евгенија зборувам. Таа што е запамтена дека не ги пушти македонските новинари кај Папата во Рим заради (непостоечки, фала Богу) дипломатски кодекс новинари да не влегуваат кај него. Бугарските новинари влегоа со Прванов.

Деца, деца, не ви доаѓа памет па се нервирате за небитни работи.

Во амбасадата во Виена пред неколку години (сега не знам како е) пред зградата немаше никакво знаме а внатре во просторијата кај шалтерот имаше огромен плакат на кој пишуваше: Македонија-Традиција во изградба.

Тешете се, секогаш може и полошо :wink:.
Ма не е толку лошо...На плакатот не пишувало ФИРОМ.
Јеј!

Читам како се пијанел Бане наш низ Рим, кога читам за нашите вработени во македонската амбасада во Рим, кои земаат по 3 илјади евра плата....и во МАКЕДОНСКА АМБАСАДА НЕМААТ МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ!

КРВ ИМ ЕБАМ, НЕКА ДОЈДАТ КАЈ МЕНЕ ДОМА 10 ЌЕ ИМ ДАДАМ!

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Бранко и Пандев ја прославија победата на Лацио[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Нашиот најдобар фудбалер Горан Пандев ја прослави победата на своето Лацио над Торино од 3:1 со претседателот Бранко Црвенковски, кој го бодреше од трибините на стадионот "Олимпико" во Рим.
Пандев само две минути по влегувањето во игра во вториот дел успеа да постигне гол со кој Лацио го изедначи резултати. Веднаш по завршувањето на натпреварот, Пандев се дружеше со македонскиот претседател. Тој по мечот отиде во хотелот каде што беше сместен претседателот и цел час минаа во пријатен разговор.
Овој меч го следеа и македонските новинари кои известуваа за посетата на Бранко Црвенковски на Италија. Тие побарале од нашата амбасада во Рим македонско знаме за да го бодрат Горан Пандев, но добиле негативен одговор, бидејќи амбасадата немала македонско знаме. Затоа, пак, интересно е што на трибините на "Олимпико" имаше истакнато грчко знаме.
Во Рим беше и поранешната министерка за надворешни работи Илинка Митрева, но не во претседателската делегација.
[/FONT]

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=162536&idg=9&idb=2581&rubrika=Makedonija

Ако можеш да ми потенцираш каде точно тоа прочита дека Бане се пијанчел? ,пошто ја не глеам горе во текстот каде е тоа..

Или ти читаш мегу редови или мегу незнам што ..или гледаш работи што ние не ги глеаме.. ако е така да те пратиме у вториот дел на Шесто Сетило.. може ке биде нешто од тебе.. никад не се знае. :helou:

Ако можеш да ми потенцираш каде точно тоа прочита дека Бане се пијанчел? ,пошто ја не глеам горе во текстот каде е тоа..

Или ти читаш мегу редови или мегу незнам што ..или гледаш работи што ние не ги глеаме.. ако е така да те пратиме у вториот дел на Шесто Сетило.. може ке биде нешто од тебе.. никад не се знае. :helou:
А тебе само тоа ли те боли?
Шо Бране, види дрскост, го "клеветат" за алкохолизам. Нечуено :tv:

А тебе само тоа ли те боли?
Шо Бране, види дрскост, го "клеветат" за алкохолизам. Нечуено :tv:

А тебе што те боли ? што побарав во текстот да ми покаже такво нешто или ? Многу барам? Пак ке кажам во текстот сакав да видам кај го пишува тоа.. ако не ти е јасно ке ти објаснам пак,не е проблем .све за фини девојки како тебе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom