Ете нит бранам некој нит ме интересира Бранко или Груевски или незнам кој...кажете ми вие колку нормални луѓе се пијанчат и дрогираат во Македонија во текот на неделата(да не одиме подалеку)..во Италија„големата„ демократска држава..направија анонимни тестови за дрога на сите пратеници резултати 33%значи 1/3 џанаци излегоа позитивни на тестовите...и телевизијата што го извршти тестирањево беше казнета со 100.000 евра казна за нарушување на приватност(иако сите прифатија да бидат тестирани и јавно да се дадат резултатите но не ни помислија дека ке биде ДНК тест )...а да не излезам надвор од темата земете го како пример тоа горе дека не само во Македонија имаме такви проблеми...а за тоа да се повлечат сите од РИМ...би додал цела наша дипломатија назад на школување ...и нов закон за кој може да е дипломат..и само ако заврши 2 год на колеџот на ОН за дипломати што по некоја случајност е каде што завршив јас лично(и за инфо на некој што ме реметеше до вчера не сум во амбасада не работам како дипломат..) и чекам да завршат уште 2 семинара и се враќам во Македонија(се надевам како координатор за дипломатски студии или пост-дипломски студии за Македонија)..кај мене политиката тешко ке влезе и ќе ми се замеша бидејќи ако успеам во мојата цел ке имам плата од надвор и луѓето што заслужиле ке се школуваат „врскарите„ нека бараат други канали од кај мене „позитивен„ одговор ќе сонуваат :salut: