Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
dajdo напиша:
uopshte ne se slagam so tebe u ova boldiranovo od kaj znaesh deka na nea ne i treba nekoja avantura ili nesho ti sakash da kazaesh deka nikogash ne si posakal avantura toa nemozesh da kaesh toa ke si doe od zdosaduvanje na vrska od nesho novo sho sakash da probash nesho zabraneto
Добро бе дајдо.. ти така мислиш, ама јас мислам дека после долга врска со мене не заслужувам да бидам изигран, како и таа... Ако и сака душата никој не и забрани...и мене ако ми се сака не ми е забрането... али мислам дека можам да се контролирам... Не негирам дека има ситуации кога и не можам... Али не би изневерил... не можам да се сетам на таква ситуација... сега ако се трефни, па нека биди така... јебига... Али не прифаќам изговори од типот пијана бев... знајш како е.. и затоа нема терија и да простам..
Каков сум таков сум... Јебига... ако не и се сака со мене... нејзин избор

ThA-BiTcH напиша:
абе види...
не треба толку сериозно да сфаќаш се.
И сама рече една вечер е тоа!
ако ме изневери не значи дека не ме сака!

Бибе, еднаш месечно? Еднаш неделно? Еднаш годишно? Еднаш во врска?
А колку пати би имало пред да дознаеш?

Не трчај со вакви изјави, се удираат од глава.

spooky напиша:
Бибе, еднаш месечно? Еднаш неделно? Еднаш годишно? Еднаш во врска?
А колку пати би имало пред да дознаеш?

Не трчај со вакви изјави, се удираат од глава.

vidi spooky...jas imam 16 godini, i glupavo e da si treskam glava ako me izvara decko mi. Kolku i da sakam seriozna vrska, pak pametot mi leta ebate uste sum dete. zatoa i mislam deka ne e nisto strasno ako sega me izvara, pa aman ne e prikovan za mene. sega ako ne uzivam koga?:icon_lol:

Мај поинт егзактли. Не си трескаш глава, само го шутираш и одиш понатаму.
Еден мал совет, ако дозволиш : ако простиш еднаш, ќе треба да простуваш пак. Имај став.

spooky напиша:
Еден мал совет, ако дозволиш : ако простиш еднаш, ќе треба да простуваш пак. Имај став.

... штом делиш совети да прашам, зошто така мислиш?

Поточно, дали не зависи што простуваш? Во врска со имање и немање став.

Затоа што однесувањето на луѓето по дефиниција оди по линија на помал отпор. Ако простиш еднаш, многу е веројатно е дека тој кому ќе му простиш нема да си рече „леле, се извлеков овојпат, нема веќе да правам така“ - туку „леле, се извадов, другиот пат да гледам да не ме фатат“. Или уште полошо, „добро е, оваа простува, и другиот пат ќе се извлечам“.

Зависи што простуваш, нормално. Ама неверство не се простува. Гледано малку пошироко, општо лажење не се простува, тоа е злоупотреба на довербата. Малку шовинистички ќе биде ова, ама ние мажите сме големи говеда, и ако си поминеме еднаш со лесно - пак ќе го очекуваме истото, чест на исклучоците.

Може ќе ти звучи ова малку тешко ако си помлада, вака како Бибе, нормално немаш намера да се врзуваш за еден уште отсега, па што ќе му ја мислиш толку... Ама карактерот и однесувањето си го градиш отсега, по неколку пати - веќе е доцна. А ако си постара и со стабилна врска, точно ќе ме разбереш.

од Чиста случајност може да се деси луге сме праиме грешки едноставно во моментот ке се почуствуваш осамено и ке здогледаш некоја ведра личност а другото е хемија:pos: или не?

CopyOfDeath напиша:
од Чиста случајност може да се деси луге сме праиме грешки едноставно во моментот ке се почуствуваш осамено и ке здогледаш некоја ведра личност а другото е хемија:pos: или не?

Абе види, ти можеш да се вадиш и дека ти е условен рефлекс откопчувањето на пантолоните кога ќе видиш јака риба, ама факт е дека во таков однос стапуваш потполно свесен, освен ако не си под дејство на „психотропни супстанци“, што само по себе не е оправдување.

а осаменоста :raz: едноставно само еднаш ми се има случено да изневерам и тоа со полоша девојка од мојата едноставно ме уби осаменост и малце алкохол и бидна шо бидна

Без лутење, ама поарно да си го издркал во веце.
Осаменоста се лечи и со дружење, со муабет... Не мора да боцнеш по секоја цена. Замисли компликации ако ти пукнел кондом. Ова чисто како илустрација, нормално дека не се случува често, ама само замисли.

Ризик во право си но тоа ретко кој може да го контролира кој сака нека пишува дека нема изневерено не му верувам Сите грешиме

Значи немам шанси да те убедам дека не сум ја изневерил жена ми. :) :) :)

spooky напиша:
Значи немам шанси да те убедам дека не сум ја изневерил жена ми. :) :) :)
Во тоа ти верувам но пред брак кога си бил со девојка зборам а брак малце е поизопачено мислам

CopyOfDeath напиша:
Во тоа ти верувам но пред брак кога си бил со девојка зборам а брак малце е поизопачено мислам
Прочитај ме мене неколку поста поназад..
Целосно го поддржувам Спооксон... ако сакаш да не изневериш и не е толку тешко... Just use the upper brain

Ниедна причина не е за оправдување доколку изневерам некого. Пред да посакам да бидам со друг, би се запрашала зошто го посакувам тоа, а одговорот би бил дека нешто во врската не штима. Штом не е како што треба, ако може да се среди ќе се потрудам да дојде се во ред, а ако не "оди" - тогаш крај на врска, па тек тогаш ќе бидам со друг. Тргнувам од тоа дека никој не заслужува да го правиш будала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom