Да се биде човек или ѕвер...?

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми е толку глупо прашањето колку што ми е глупа премисата дека е замислива војна помеѓу Македонија и Грција.

Bitch, please.

Јас немам земја за која би се борел. Мојата земја е целата планета, јас сум граѓанин на светот, сите луѓе се мои браќа.
И после зошто државата не ни одела напред... Патриотизмот одамна умрел.
Он: Би го убил без размислување. Штом излегол да се брои против мојот народ, имам право на одбрана-макар и порано да ми го спасил животот.

demotivational-poster-dbs5tg7yt0-WORLD-WARS.jpg

Би го убил.
Тоа што ми го спасил животот е негова должност за која зема плата и ако не бил тој ќе ме оперирал друг.

Државата не оди напред затоа што е до гуша во гомната на “патриотите“.

Какви патриоти бе продажбата на државава одамна е започнета и тоа за интереси што влијаат од надвор. Јасно ни е на сите. Тие патриоти можат само да свират ама ќе играат по наредба на Владата која е немоќна да стори било што па јасно е дека поделбата која ни се наметна од надвор сега веќе може само да си зема се поголем замав ама враќање назад нема.

Јас се крстам во Макијавели и Чезаре Борџија, ама пре би да бидам Надчовек него ѕвер.
Енивеј, поентата ми е дека би му дала фер шанса да бега пред да го убијам во војна.Чиста сметка, долга љубов (смрт).
Само што малку ми е невозможно да се замислам на бојно поле, мајка ми е војник, јас сум малечок човек и имам француски маникир на ноктите. :pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
па и да на не бил он да ми го спаси бубрегот некој друг ке имало дежурен лекар некој германец или нема везе, јас не би одела во војна така нема ни да го видам и да бил он а и да бидам во војна би го пукнала во двете раце и нозете за да не го убијам пошто ми го спасил животот би го оставила за тоа да поживее малце

Јас немам земја за која би се борел. Мојата земја е целата планета, јас сум граѓанин на светот, сите луѓе се мои браќа.

Епа ако си ми брат дај 1000 денари треба да ставам кредит за мобилниот.

он:
Би го убил сместа се што е грчко треба да се ништи.

Би го убил.
Тоа што ми го спасил животот е негова должност за која зема плата и ако не бил тој ќе ме оперирал друг.
Така е брате !

Епа ако си ми брат дај 1000 денари треба да ставам кредит за мобилниот.

Ако сакаш на братот свој да му сториш зло, позајми му пари.
Ако сакаш добрина, помогни му да си најде работа.

Убивањето човек, заради различна етничка или верска припадност, е најстрашната психичка болест од која болува повеќе од половината од светската популација. Тоа е умешна манипулација на владејачките елити, кои луѓето, нивните животи и судбини ги искористуваат како обични алатки за стекнување слава, моќ, влијание, профит.

Освестете се! Нацијата и религијата се измислица со која ве држат во ментално ропство и манипулираат со вас. Не ли гледате што се случува со патриотите кои ја бранеа државата во 2001? Да се бориш за некој да добие пензија затоа што бил терорист? За да му бидат опростени злоделата врз човештвото затоа што припаѓал на некоја си таму измислена нација? А ти да скапуваш по затвори.

Јас никој не мразам по дифолт. Ако за политичките елити војната е продолжување на нивните посрани политики, ама со други средства (читај “со уништување на невини човечки животи“), тогаш тие, политичарите, нека земат оружје во рака и сами меѓу себе нека се решат.

Човечкиот живот е еден и единствен, и е ептен краток. Врвно злодело врз себе си е да упропастиш и еден час од својот живот, водејќи се и слушајќи наредби од луѓе кои те третираат како стока должна да умре за нивните смрдливи идеали.

Ако сакаш на братот свој да му сториш зло, позајми му пари.
Ако сакаш добрина, помогни му да си најде работа.

Убивањето човек, заради различна етничка или верска припадност, е најстрашната психичка болест од која болува повеќе од половината од светската популација. Тоа е умешна манипулација на владејачките елити, кои луѓето, нивните животи и судбини ги искористуваат како обични алатки за стекнување слава, моќ, влијание, профит.

Освестете се! Нацијата и религијата се измислица со која ве држат во ментално ропство и манипулираат со вас. Не ли гледате што се случува со патриотите кои ја бранеа државата во 2001? Да се бориш за некој да добие пензија затоа што бил терорист? За да му бидат опростени злоделата врз човештвото затоа што припаѓал на некоја си таму измислена нација?

Јас никој не мразам по дифолт. Ако за политичките елити војната е продолжување на нивните посрани политики, ама со други средства (читај “со уништување на невини човечки животи“), тогаш тие, политичарите, нека земат оружје во рака и сами меѓу себе нека се решат.

Човечкиот живот е еден и единствен, и е ептен краток. Врвно злодело врз себе си е да упропастиш и еден час од својот живот, водејќи се и слушајќи наредби од луѓе кои те третираат како стока должна да умре за нивните смрдливи идеали.
Болдираното ти е особено точно.
Добро да не идеме буквално се разбира дека ќе му помогнеш кога ќе биде кнап али да не му стане тоа навика.

Neli dojde red da vlezes vo rov i da pukas po luge veke si zver.
Ama kolektivnoto ludilo ke te opravda od odgovornost, taka da vo
princip bi go ubile doktorot 99 od 100 luge.
Nemozes da bides covek sprema odredeni luge a sprema drugi necovek. Taa "matematika" ne odi taka.

не би го убил ама би му ја исекол десната нога и левата рака :pos:

Он си ја вршел работата тогаш.
Ја си ја вршам работата сега.
It's just business, nothing personal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom