Да можев да го вратам времето...

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Не би го мењал ФЕИТ за ништо во Македонија. Едноставно, не би можел да се замислам да студирам нешто друго освен електро-инженерство. Иначе на моето средно техничко школо му фалеа 2 работи: повеќе женски и повеќе математика.

Сите мои одлуки во поглед на моето образование и иднина досега се покажаа како одлични и за ништо не би ги менувал.

Средно - Запишав во милата гим. Јане Сандански :) . Преверзно блиску ми беше, 98% од пријателите и врсниците се запишаа таму. Прекрасно поминати 4 год. исполнети со смеа, муабети, мајтапи, расправии, караници и триста глупости. Во трета се решив за Општес.-Хума. смер и испадна полн погодок, последниве 2 год. со леснотија завршив одличен, и со ќееф и разбирање си учев предмети како Економија, Бизнис, Менаџмент, Право. Гимназијата ми пружи добро образование и драгоцени (пред)знаења за на факс, а одигра и клучна улога во поглед на моето трасирање кон студиите што ги запишав. Екстра профе. кадар ми се погоди, и со поголемиот дел од нив се простив и останав во одлични односи.

Факултет - Се запишав на УГД - Економски. Дали е исправна одлука ?? - Не знам рано е уште за таков заклучок, бруцош сум. Причината поради која не се запишав на УКИМ е пред се поради тоа што имав (само) 80 бодови, кои реално не ми гарантираа влез. Приватните ги елиминирав, бидејќи сум солиден ученик, сакам да учам и со мое знаење да ја стекнам и заслужам дипломата, а не мама и тато да платат за неа (без увреда на студентите кои се на приватен, тоа е само мој став).

Инаку единствено нешто поради кое би го вратил времето се средношколските денови. Би се вратил на 31.12.2009 - да поминам уште една убава Н.Г. со старото друштво, и да го проживеам уште еднаш последното тромесечие од четврта година, ништо повеќе :) . Да не речам, вчера беше кога матуриравме, а веќе ми недостасуваат мноооогу луѓе кои се размавнаа кој на каде. :( :(

Искрено,не знам што да сменам.

Можда ќе го прашам докторот. :)
285z4j.jpg

Немаше да се запишам у Карев... т.е. во гимназија воопшто/// али бидна,нема назад :-)

Би се запишала економско средно ......... А не општа гимназија!

Не би менувала ништо, дури и мислам дека ја направив вистинската одлука, и тоа не само за факултетот Економски, туку и за смерот, порано сакав на е-бизнис ама среќа што на време се премислив да се запишам на Финансиски менаџмент и воопшто не се каам за одлуката, си го сакам факултетот и тоа што го учам.

Да се вратеше времето би се запишал средно економско и би завршил економски факултет, тие работи некако мн ми се интересни и мн лесно ги разбирам. Јас сум дете со талент за правење пари само штета што ги немам. Или пак средно Здравко Цветковски па подоцна некој градежен факултет. А не ова мојов фах го тупат со теории и дефинирања и се тоа води до никаде.

Ах... Да можев да го вратам времето, толку многу работи ќе сменев сега, од оваа гледна точка...
Ќе се сменев себе си, како превентива да не ми се десат некои работи шо ми се десија...
Не се каам за ништо, само, кога би можел таа болка шо ја поминав, да не ја поминувам, зашо да не?
Ама ако. Дур не ти дое нож под грло нема да сфатиш некои работи (:
Со ова искуство и овој памет, само напред! Храбро и умно! Па, и со надеж дека среќата ќе ме следи овој пат (:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom