Да го промениме светот - дали е тоа возможно?

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Што па толку сте запнале да го мењате светов, може светов нејќе да го мењате.

знам, но сепак, таа акција е организирана од владата или некоја невладина организација(било што, нема врска тоа) значи претседателот на невладината организација, или некојси претставник од владата се дирекни организатори на тоа нешто... ете тоа е тоа....
јес да можеме ние у поголема количина кога ке се собереме да смениме нешто, но сепак различни умови-различно размислуваат....
Аииии од каде сега дека е тоа идеа на невладини организации. Па тие организации само ја презентираат идеата на целокупниот наорд кој го застапуваат. Нема тука идеа на поединец. Докажано е дека тимот е појак од солото...

Не знам.Можеби можеме без да ја превземеме моќта,можеби не...
Првата работа,според мене за која не сме свесни е тоа од каде да почнеме да дејствуваме за да одиме напред.Нема сомнение дека радикална промена т.е. револуција во организацијата на општеството е потребна повеќе од кога и да е,но за да биде ефективна мора да биде светска револуција.
Мораме да почнеме од таму од каде што сме.Светов е преполн со бунтовници кои секојдневно велат НЕ,нема да го правиме тоа што ВИЕ го кажувате туку тоа што е потребно да се направи,тоа што мислиме ние дека за нас е најдобро.
Главната работа е како да се обединат сите тие бунтовници кои,ДА сакаат да го променат светот.Затоа што за многумина овој тип на луѓе се сеуште незрели тие мораат да бидат фокусирани на таа промена и да бидат предизвикани со одредена цел.
Од една страна можат да се обединат во разни организации од друга страна можат да делуваат индивидуално(ова не значи дека тука нема да има никаква организација туку се дава повеќе слобода).
Она што треба да се знае е тоа дека "бунтовниците" не сакаат да го превземат владеењето со државата,не,тие само сакаат промена на организацијата на општеството.Затоа што ако ја земеме државата како "ѕвезда водилка" повторно нема да има слободно мислење,на еден или на друг начин пак ќе не одведе во правец кој што е од нејзина корист.
Прави одделување на лидерите од народната маса,на репрезентите од застапуваните,не влече кон поинаков начин на мислење и на зборување.
Не сме имале малку случаеви каде што лидерите си ја предале народната маса само затоа што државата ги одвлекла од вистинскиот колосек.
Дали можеме да спротивставиме на ова?Да,можеме и тоа е нешто што се случува цело време околу нас.Можеме да ги одбиеме сите лидери поставени од државата,можеме да ги одбиеме сите делегати кои преговараат тајно со репрезентативците на државата.
Нам ни треба организација која ќе има за цел самоодлучување,организација на којашто нема да и биде референца државата.
Нам ни треба револуција,не кога ќе дојде вистинското време за тоа,туку ни треба СЕГА И ТУКА.
Дали можеме да го промениме светот без моќ?Единствениот начин да дознаеме е да го направиме тоа.

Нормално дека е возможно.
Ние сме интегрален и основен дел од светот и како таков,ја имаме моќта да го промениме.
И е далеку полесно отколку што тоа изгледа на прв поглед.
Секој што ќе проба да ве убеди во спротивното(а ги има многу такви,свесен сум),е обичен експлоататор кој не сака да ја изгуби својата работна рака.
Едноставно е.

Јас мислам дека е возможно - па ако сакате смеејте ми се :smir:
Има луѓе со добри и остварливи идеи за промена на светот. Но нивниот број е многу мал и честопати се сватени како ЛУДАЦИ од страна на другите.

Кратко И Јасно: НЕ!

Можеее.. Ако се сака се се Можее..!! Ако не ќе бараме изговориии:pipi:

Аииии од каде сега дека е тоа идеа на невладини организации. Па тие организации само ја презентираат идеата на целокупниот наорд кој го застапуваат. Нема тука идеа на поединец. Докажано е дека тимот е појак од солото...

другар, не го оспорувам тоа дека тимот е појак од поединецот, ама поентата ми беше дека тие планови ги составуваат поединци, а не се собираат 120231204 луѓе и го мислат тој план... :wink:

другар, не го оспорувам тоа дека тимот е појак од поединецот, ама поентата ми беше дека тие планови ги составуваат поединци, а не се собираат 120231204 луѓе и го мислат тој план... :wink:
Да да, јас потполно те сфаќам што сакаш да кажеш....Но јас вака го перцепирам тоа...Јас ќе слушнам 50ина форумџии кои викаат дека треба да се смени бојата на кајгана, знаејќи дека никој не може да истапи и да каже што сака, истапувам јас...Значи застапувам мислење на група...

Да да, јас потполно те сфаќам што сакаш да кажеш....Но јас вака го перцепирам тоа...Јас ќе слушнам 50ина форумџии кои викаат дека треба да се смени бојата на кајгана, знаејќи дека никој не може да истапи и да каже што сака, истапувам јас...Значи застапувам мислење на група...

се е океј.... ама често доаѓа до злоупотреба на должноста што треба да ја вршиш(поради лични интереси)...

се е океј.... ама често доаѓа до злоупотреба на должноста што треба да ја вршиш(поради лични интереси)...
Меѓутоа главната цел се задржува и таа е онаа која ќе влијае на промената на светот...

Доволно е само да смениш некои погледи и ќе видиш како се менува и светот со нив....Без разлика дали ќе биде илузија или не според другите,за тебе ќе биде сменат,затоа што сепак на светот и неговите промени гледаме субјективно....

Доволно е само да смениш некои погледи и ќе видиш како се менува и светот со нив....Без разлика дали ќе биде илузија или не според другите,за тебе ќе биде сменат,затоа што сепак на светот и неговите промени гледаме субјективно....

Мноооогу важен збор на оваа тема..........точно е дека на промените се гледа субјективно.......никој всушност нема да потврди дека светот се менува или се изменил...дури ни детето од текстот што ги враќало морските ѕвезди назад во морето...............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom