Да го промениме светот - дали е тоа возможно?

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Сите го менуваат светот.
Не е можно некој да не го промени светот.
svetot se menuva no pak e ist znaci ne se menuva. Koga velam da se promeni ne mislam ona sekojdnevno menuvanje koe go ostava svetot ist, toa i ne e menuvanje toa e dvizenje svetot se dvizi, no pod toa da se promeni svetot podrazbiram da se promeni na podobro vo sustina, a taka svetot nikogas ne se promenil, toj se menuva vo kvantitet, sustinata e ista, porano si trebal da si stvarno fizicki jak da pobedis nekoj poslab od tebe sega dovolno ti e pistol, ili porano se ubivale so kamenja i streli a sega so bombi i raketi. Sustinata e ista svetot ne se promenil, zloto e vo lugeto a tie se ragaat vo sekoja generacija zatoa svetot ne moze da se promeni na podobro!

Сите го менуваат светот.
Не е можно некој да не го промени светот.
Се согласувам со ова
Ама прашање е дали кон полошо или кон подобро?
Мислам дека многу луѓе овде и насекаде во светот не се свесни дека постапки те нивни влијааат многу повеќе од што мислат на околината и луѓето.
Еве ќе ја стаам ада за пример: ада пишува решенија на кајгана психолог и тоа добри, тие не се одговор само на тој што бара решение туку и на некој друг што го има сличниот или истиот проблем само не знам зошто прекина да пишува....

Светот се менува па дури и несвесно....како пример мајката на Хитлер се двоумела дали да абортира ама во последен момент решила да си го зачува детето......и што стана потоа со оваа приказна сите знаеме.......значи светот малку..малку повеќе го изменила мајка му на Хитлер(на полошо секако).......!!!!

Ова е само доказ дека светот се менува!!!!!

светот не се менува, тоа е невозможно.
се менува само човекот, бидејќи тој е креаторот на светот онаков каков што е.

Тој е креатор на светот......а да те прашам.....ако се смени креаторот нема ли да се смени и креацијата???????????????????

според мене, малкумина луѓе ја имаат таа моќ да го сменат светот(ако не тоа,барем можат да ја променат свеста кај луѓето)... тоа се лидерите на земјите, мислам на оние најголемите економски,политички и воени држави...
ете, ице спомна за хитлер, пред него колективот имал различно мислење за светот,за човекот и тн... па после смртта на хитлер,луѓето почнале подруго да ги гледаат работите, настојувајќи тоа да не се случи у иднина...ете, у тоа време, у германија немало ниеден странец, сега се полни со турци,хрвати,срби,црнци и тн...
иначе факт е дека светот се менува, но моментално ние неможеме да го видиме тоа... дури после 10,20,30,100 години ке ги осетиме тие промени кои почнале да се одвиваат сега...

Така е Милане......еве сега си законите во Македонија за фрланње отпадоци всушност се менува светот и материјално(значи `нема` отпадоци на секој чекор) и морално (луѓето се свесни дека прават добро) но сепак не се свесни дека тоа што го прават е од гоооооолемо значење за светот(планетата де!)....се менува........уште еден доказ....се се менува!!!

Луѓето го менуваат светот. Јас сум шетал насекаде ни светот. Сум шмекал разно-разни жени од секаква вера и нација. Сум правел корисна и позитивна работа. Сум покренувал насмевки кај жените. После мојот шмек секоја жена имала дополнителен мотив за било што друго корисно да прават во општеството. Тие биле задоволни и среќни од мојот шмек и отпосле шо и да правеле правеле со љубов у општеството... Така да луѓето го менуваат светот!
Шмек:wink:

jamey jasta;2054424[B напиша:
]според мене, малкумина луѓе ја имаат таа моќ да го сменат светот[/B](ако не тоа,барем можат да ја променат свеста кај луѓето)... тоа се лидерите на земјите, мислам на оние најголемите економски,политички и воени држави...
ете, ице спомна за хитлер, пред него колективот имал различно мислење за светот,за човекот и тн... па после смртта на хитлер,луѓето почнале подруго да ги гледаат работите, настојувајќи тоа да не се случи у иднина...ете, у тоа време, у германија немало ниеден странец, сега се полни со турци,хрвати,срби,црнци и тн...
иначе факт е дека светот се менува, но моментално ние неможеме да го видиме тоа... дури после 10,20,30,100 години ке ги осетиме тие промени кои почнале да се одвиваат сега...
Не не... Ако се сеќаваш на една акција, мисли локално, делувај глобално....ТОА ОБЈАСНУВА СЕ НА ОВАА ТЕМА...

Само што ми текна на ова сакав да го пишам ама видов дека си ме претекол....народе:

Мислете глобално, делувајте локално!!!!!!!!!!!!!!

Тревата ве моли, не газете ме - боли!!!!!!!

Луѓето го менуваат светот, тоа е факт. Било тоа со технолошки пронајдоци, креирање нови медицински препарати или со секојдневното загадување на планетата... сите го менуваме светот, на еден или друг начин.

ќе видиш дека со таа минијатурна промена која си ја направил кај себе, веќе си го сменил светот. Знаеш, butterfly effect и сето тоа... :)

Најточна и најреална теорија за промената, сите сме сведоци на тоа дека се настанува со причина и дека се има последица, без разлика дали станува збор за цунами или за обично движење на раката од лево кон десно- и двете состојби иницираат големи промени,
Доказ - колку една секунда може да го промени целиот редослед на нештата, целиот свет( промените се најистакнати кога се случува некоја несреќа, кога се случуваат убави работи го потиснуваме фактот дека постојат причинско-последични врски)

Не.

Едит: Нема едит.

:) Штознам, ако зависи прашањево однас, обичните смртници тогаш не.
Може да се промени од god wannabies, сепак парите го вртат светот. Зошто не би можеле и да го променат?
Според мене, мислам дека е можно да го промениме светот, ама за еден многу мал и скоро незабележителен проценат.

Peac out.

Не не... Ако се сеќаваш на една акција, мисли локално, делувај глобално....ТОА ОБЈАСНУВА СЕ НА ОВАА ТЕМА...

знам, но сепак, таа акција е организирана од владата или некоја невладина организација(било што, нема врска тоа) значи претседателот на невладината организација, или некојси претставник од владата се дирекни организатори на тоа нешто... ете тоа е тоа....
јес да можеме ние у поголема количина кога ке се собереме да смениме нешто, но сепак различни умови-различно размислуваат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom