Цветко

• Креатор на темата Креатор на темата Маск
  • Време на започнување Време на започнување
Цветко оди на автобуска станица и им вика:
Дајте ми повратна карта.
До каде господине?
Па до овде.

Дошол Цветко на суд и судијата му вика:
- Цветко обвинет си дека вчера си провалил во зоолошката градина и си се обидел да ја украдеш козата.
На ова Цветко вика:
- Слушајте господине судија, вчера бев камен пијан и не знаев ни кај одам ни што правам, така да нема зошто да ме обвинувата.
А судијата вика:
- Дa бе си бил пијан. Ако е така што не си влегол во кафезот на лавот?

Цветко се шета по улица и сретнува бремена жена и ја прашува:
- Што имате во вашиот стомак?
А бремената одговорила:
- Моето најубаво бебенце!
Цветко вратил:
- Ако ви е толку убаво зошто сте го голтнале?

На час го прашуваат Цветко. Цветко што е божја сила?
- По мало мислење тој вика: Божја маса по божјо забрзување.

Наставникот по физика прашува:
-Кој ке повтори за електрична енергија? Повекето ученици кренале рака но најмногу Цветко. Наставникот го стана Цветко.
-Електричната енергија доаѓа од зоолошката градина! Наставникот се зачудил и го прашал:
-Зошто Цветко од зоолошката градина?
-Па вчера кога имавме слава и кога наеднаш снема струја дедо ми рече "Пак некој мајмун ни ја исклучи струјата".

Влегува Цветко во продавница и и вели на продавачката:
- Колку пари се веспите?
И продавачката му вели:
- имате од 600 евра, од 1000 евра и имате од 800 евра, а вие за што сте заинтересирани?
- За црни кондури 39 број.

Цветко влегува на доктор и веднаш го извадил патлакот на маса.
Докторов го гледал, го гледал...
- Ве боли?
- Не.
- Ве чеша негде?
- Не.
- Па што си го извадил?
- А, кажи колку ми е убав!?

Длабоко во ноќта Цветко се враќа дома и попат јади бурек. Од темницата се слуша глас:
Дај тоа одма!
Цветко: Што тоа? Бурекот?
Не бе, хартијата!

Цветко седи во кафеана со другарите и зборуваат за жени. - Јас најмногу сакам паранормални жени! Сите зачудени го прашуваат: - Е какви се тие бе Цветко? - Па нормални, со пари!

Цветко се опијанил и заспал на клупа. Поминал некој педер и си го изебал и му оставил 100 денари. Се разбудил Цветко оти му пристудело ги видел стоте денари и одма отишол да ги испие. На враќање пак си заспал на клупата. И пак исто му се случило. Се буди Цветко и пак оди да ги испие стоте денари, и на келнерот му вика:- Дечки, дај лименка, од точеното ме боли газот!

Цветко отишол на скокање со подобрани, но кога дошол неговиот ред, му рекол на капетанот:- Капетане, јас не смеам.- Зошто?- Па тетка ми синоќа ми гледаше на кафе и ми кажа дека подобранот нема да ми се отвори.- Ма, Глупости! Еве, ќе си ги замениме подобраните.И така тие си ги замениле подобраните. Цветко скокнал, ја по...влекол рачката и подобранот се отворил. Во тој момент крај него пролетал капетанот и се слушнало викање:- Цветкоооо, да ти ја ебаммммм теткаааа тииии..

Лежи Цветко во болница и го прашува докторот: -Докторе,ќе можам да свирам на гајда после операцијава? -Како не,на што сакаш ќе можеш да свириш. -Ееее...кај ојде медицинава,ја пред да се оперисам од кај знаев на гајда да свирам,еееееее...

Цветко се фали на комшиите:
- За частење сум!
- Зошто?
- Си купив фрижидер.
- А на Горење е?
- Не бе, на ладење.

Се фали Цветко пред другарите:
- Јас жена ми никогаш не ја тепам. Само ќе ја турнам по скали, а она сама нека се удира кај што сака!

Цветко фатил златна рипка и таа му рекла:
- Пушти ме, ќе ти исполнам 3 желби!
- Добро... Првата желба ми е да имам многу пари. Втората желба ми е да имам жени колку што сакам. А третата желба ми е дах те фатам уште 100 пати.

Цветко фатил златна рипка и таа му рекла:
-Пушти ме, ќе ти исполнам 3 желби!
-Аба бегај ајде, не сери.
И рибата после два дена умрела од запек. :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom