Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Крајтек се обидоа да направат подобрување во гејмплејот и приказната
Хаха логикава. Гејмплеј и приказна не се работи кои можат да се подобруваат. Аналогија: Достоевски во негоивот последен роман Браќата Карамазови ја подобри (ја апгрејдува xD) приказната од неговите претходни романи.

Ај и ти малце сети се, првата Крајзис да не беше славна по приказната? Не, приказната беше скоро ѓубре, малку ја вадеше гејмплејот а најмногу графиката, затоа и тие што ја купиле, ја купиле токму заради тоа. Толку од мене.
Да бе заради графиката… ако сакам убава графика ене ми го филмот Аватар. За да го гледам ми треба еден медиски репродуктор со ХД можности од 5-6000 денари, а не ПЦ од 70000 денари. :p

За Crysis 2 сега не се зборува не оти била со незнам слаба графика, а колку што гледав естетиката беше доволно добра. (Што е важен техничкиот дел од графиката кога естетиката е добра. 100 пати сум го повторил ова.) Значи не заради графиката туку затоа што беше уште една FPS игра од 2011та година. Лош период за пукачки игри.

Инсталирав пач 1.9, DX11 Pack, High Resolution Texture Pack али сеуште нема крак за 1.9 пачот...

Има ;)
Самошто веќе 2 саати го симнувам и уште не е ни до пола (369MB), иде со 30-50kbps :unsure:
Го видов тој али најверојатно е fake... Може е некој вирус или сл. Ако го пробаш кажи :) али изгледа дека нема да работи.

Го видов тој али најверојатно е fake... Може е некој вирус или сл. Ако го пробаш кажи :) али изгледа дека нема да работи.

Не е вирус, али е fake....:unsure:

Успеал некој да инсталира било каков PATCH за Crysis 2?
Претпоставувам дека не ти ја наоѓа играта? Ти треба оригиналниот Crysis2.exe за да ја препознае инсталацијата.

Претпоставувам дека не ти ја наоѓа играта? Ти треба оригиналниот Crysis2.exe за да ја препознае инсталацијата.

Уште тоа и ми остана да направам, па викам некој да не успеал и на друг начин

Излезе крак за 1.9 пачот, али кога одам load game или resume добивам crash. New game може али ако те утепаат или изгасиш не можеш да продолжиш после...

Ја проба некој во DX11, импресии?

Иначе пробав јас со пачов и ништо нема од новините за DX9, можеби малку подобри сенки, ама сепак пак не се рамнат со тие од кецот. Фрејмрејтот се движи некаде помеѓу 30-35, на конфигурацијата во потпис, 1280x1024 резолуција, Ultra сетинзи.
И BTW, дали е до мене, или уште повеќе зголемија количество на motion blur во играва? :confused: Катастрофа човече, недај боже на high да ставиш motion blur, нема да се снајдеш во играта, и ќе те заболат очи. :ROFLMAO:

Јас ја играв на very high DX11, текстурите се многу подобри а за DX11 ефективе што знам... ја немам играно многу не приметив некоја голема разлика...

Луѓе може да се игра играва мултиплеер со некој крак? Некој да не знае?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom