Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Уште кога беше случајот со Вања напишав дека сите вакви ликови треба да се под лупа на мвр
Комуњар со тапија што наеднаш глуми патриот е знак дека треба да се тепа каде и да се сретне. Прво нема такво нешто како бивш комуњар, второ од комуњар посебно од таа клапа е згрешено што не се исчистени физички во деведесетите.

Јас не можам да разберам едно, не сум многу запознаена со вакви случаеви ниту имам нешто читано за психопати, ниту сакам, ама ме чуди една работа, ај да се работи за некој осамен лик кој нема фамилија и нема човечки емоции и емпатија ама овие бре фамилијарни луѓе, со деца со внуци, плус здравствен работник ликот ... По профилот на фб ќерка му исто во таа бранша, ги запечати за навек ги запусти цела фамилија, идиот, па уште и книга имал напишано, леле мори мајко работата.

Се накотиле умрени квази верници и квази патриоти кои за 100 евра спремни се да убијат невини деца, старци. Шутка па Идризово за вас само, и така бива у реалност.
Скоро ви секнаа парите, не се дувај како жаба на жар.
Автоматски споено мислење:

Јас не можам да разберам едно, не сум многу запознаена со вакви случаеви ниту имам нешто читано за психопати, ниту сакам, ама ме чуди една работа, ај да се работи за некој осамен лик кој нема фамилија и нема човечки емоции и емпатија ама овие бре фамилијарни луѓе, со деца со внуци, плус здравствен работник ликот ... По профилот на фб ќерка му исто во таа бранша, ги запечати за навек ги запусти цела фамилија, идиот, па уште и книга имал напишано, леле мори мајко работата.
Би се зачудила на што све се спремни луѓето у одредени ситуации да направат. Од овие што скокаат овде повеќе од 2/3 се исти гомнари, уствари што повеќе скокаш да нападнеш некого поголема шанса има дека сакаш да прикриеш нешто што го носиш у себе.

Do sega ova e vtor vo drzavicevo malo sto vodi vakvi filmovi i zavrsuva so ubijstvo, sto znaci postoi pattern.
Овој бил здравствен работник, вработен во КАРИЛ. Треба ли сега да листаме претходни убиства за да најдеме уште некое убиство направено од здравствен работник, па да речеме дека има патерн кај здравствените работници дека се убијци?

Убиствово нема допирна точка со идеолошките сфаќања на убиецот и неговите хоби активностите во некакви си патриотски друштва. Убиство заради користољубие. Ни прво, ни последно. Намалете малку со хистерија и генерализирање.

Иначе, пред пар години баш се смеев на глас на видеото кај што овој Жарко има rant од 20 мин кај што се заканува дека ќе го убие Заев ... и на крај стварно утепа човек.

Ауууу статива, штета.:(

Требало ова момче да се посочи на правиот пат, сега ќе го величевме како херој.

Овој бил здравствен работник, вработен во КАРИЛ. Треба ли сега да листаме претходни убиства за да најдеме уште некое убиство направено од здравствен работник, па да речеме дека има патерн кај здравствените работници дека се убијци?

Убиствово нема допирна точка со идеолошките сфаќања на убиецот и неговите хоби активностите во некакви си патриотски друштва. Убиство заради користољубие. Ни прво, ни последно. Намалете малку со хистерија и генерализирање.
Убиството можи нема врска со идеолошките сфаќања ама луѓето се тие, пореметени на купче, сите да ги собериш еден асален нема да извадиш.

Убиството можи нема врска со идеолошките сфаќања ама луѓето се тие, пореметени на купче, сите да ги собериш еден асален нема да извадиш.
Зависи у која ситуација ги гледаш, 2001 кога гинеа за државава беа асални. Државата си има корисни идиоти за секакви пригоди, ако веќе си меѓу корисните идиоти биди на позитивната страна. Оваа багра овде што плука против се што е македонско и што го фарбаа Скопје пред 10 и кусур години беа корисни идиоти, ама у еден антидржавен момент у македонската историја која не донесе до таму кај што сме денеска.

... јас лично сум збунета од ситуацијава со здравствениот работник од КАРИЛ, прво во ниеден случај кога веќе јавно се кажува за извршено убиство, никогаш јавно не се изнесувало толку лични податоци на „убиецот“ (име презиме, што работел, каде живел, член на кои организации ...итн) се додека не седне на обинителна клупа и биде осуден со обострано обвиниение/одбрана и нивни докази, се пишувало само иницијали години и ништо друго, ова како прва сомнителна работа.

... втора сомнителна работа, зашто само неутврдени и различни коментари од новинари, а зашто не и коментар од „убиецот“, да рече самиот „го убив поради то и то“ или „не го убив, не сум крив“ или „не коментирам само со адвокат“, штом се има докази видео снимки од околните камери како што се пишува, што се чека, брзопотезно судење и казна за отслужување, зошто таква фама и што е важно тука закана кон З.З. од ФБ, колку закани имало такви на ФБ од рандом профили, односно дајте да ја прочитаме „заканата“, односно напишете кога бил притворен и затворен поради таа закана, а не така паушал, затоа што вака изгледа ама баш како - наместена работа!

... на недокажана работа, веќе јавното мислење се сврте против него да го линчува, здравствен работник со три деца, каде ќерката гинеколог, синот доктор на ургентен, со нова куќа, внуци, работна позиција со добра плата во здравствена установа на Клиника КАРИЛ, зашто би го сторил тоа убиство се вели „за пари имот“, па тој веќе бил обезбеден до второ колено, не ми држи тука дека е таа причината!

... трето, зашто не се пишува нешто поопширно за убиениот, туку само за „убиецот“, ако го нашле неговите роднини мртов во куќата која со нотар му ја доделил на „убиецот“ како тоа на непознат да се даде имот, ако имал роднини кои веднаш го нашле мртов? хм, како се познавале до толку во дистанца од 200 км (Охрид-Брвеница) овие двјацата, па да овој 53 год. се грижел и го гледал 76год, кој веќе си имал роднини овој во Охрид, зашто странец?

... и уште многу нелогичности од двете страни, некако се надевам дека ќе биде правично судењето вистинскиот кривец и убиец да биде казнет!

Не разбирам, Жарко извршил убиство? Се знаеше дека он е темпирана бомба, многу такви нездрави циркулираат во секојдневнието.

Не разбирам, Жарко извршил убиство? Се знаеше дека он е темпирана бомба, многу такви нездрави циркулираат во секојдневнието.

Што значи тоа „..се знаеше...„?
Некој веќе знаел за неговата намера?
Бил „славен и познат„ по своето претходно (проблематично) однесување?...

Што значи тоа „..се знаеше...„?
Некој веќе знаел за неговата намера?
Бил „славен и познат„ по своето претходно (проблематично) однесување?...
Имал Жарко испади на клиника со закани, оружја, Заев не го ни спомнувам, два реда муабет ти треба со него да оцениш дека тоа е психички нестабилен лик, плус имав еден другар во тоа сектата негова, "Христијанско братство" и од што ми кажувал муабети кои ги вртеле таму, тоа све комплет е за Бардовци стационар. Пак ќе кажам, има многу такви ликови кои кога тогаш ќе пукнат во главата неповратно како овој.

Имал Жарко испади на клиника со закани, оружја, Заев не го ни спомнувам, два реда муабет ти треба со него да оцениш дека тоа е психички нестабилен лик, плус имав еден другар во тоа сектата негова, "Христијанско братството" и од што ми кажувал муабети кои ги вртеле таму, тоа све комплет е за Бардовци стационар. Пак ќе кажам, има многу такви ликови кои кога тогаш ќе пукнат во главата неповратно како овој.
И на форумов има неколку вакви.
Само на странава досега коментираа двајца со психопатски профил, сличен на него и Палчо. Чудно е што истите тие, што тогаш, при случајот со Вања, се правеа ,,детективи”, се појавија и тука.

Последно уредено:
мала ретроспектива:

Screenshot 03-28-2026 22.38.02.pngScreenshot 03-28-2026 22.44.33.png

... значи се познавале и биле можеби блиски!

475461291_1354879135545848_4783097766199281523_n.jpg

... во куќата на убиениот,

475708761_1354879115545850_5318910817503410607_n.jpg

... збунувачко содржински ракописно семејно откажување, транспарентно на ФБ на 23.07.2025год.

522619337_1478862076480886_5174905025954655619_n.jpgScreenshot 03-28-2026 22.31.21.png

и на крај видео од 2019 година (ако не е Вештачка интелигенција снимка)

... и ако навистина е вистина треба самиот „убиец“ да се изјасни на суд, мешани работи и опасни работи, човек поарно да не коментира, која е вистината еден Господ знае! :toe:

Заради вакви психопати некои луѓе се срамат да кажат дека се патриоти и ги почитуваат старите дејци. Какви секти и фанатици се овие, језиво. И сите ние познаваме барем еден ваков ,,патриот”, спремен да убива за државата.

... новинарите со различно толкување за професијата, медицински брат кој работел на (анестезија)- КАРИЛ, завршил медицина за доктор, па специјализирал за анестезиолог? :unsure:

... зашто никој не искоментирал за градот каде бил „предавникот“ кажано на видеово уште од 2019 година од кога Груевски бил во Букурешт или Будимпешта исто му е на „докторов“? хм, да не е некоја злоупотреба на опоидниот аналгетик Amp Fentanyl лесно достапен на КАРИЛ, кој создава зависност како дрога и однесувањето е сомнително? :(
... на ФБ профил има ознака на најомилени страници, каде е и Кајгана форум, значи вие постарите членови тука мора да го „знаете“ како член! :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom