Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
На 25 март, осомничениот 53-годишник од тетовска Брвеница од користољубие лишил од живот едно лице. Делото го извршил во куќата на оштетениот во Охрид, со цел да го спречи сега починатиот Климе Митрески да го раскине договорот за доживотна издршка кој го склучиле кај нотар во февруари 2025 година. Според договорот, осомничениот по смртта на оштетениот требало да добие голем имот. Но оштетениот веќе презел дејствија за раскинување на тој документ. По вербална расправија околу одлуката на оштетениот да го раскине договорот, осомничениот од зад грб физички го нападнал, го совладал на подот и го удрил со бокс неколку пати во главата. За цело време го држел оштетениот со едната рака преку устата и носот со што му го спречил дишењето и кај него предизвикал смрт. Откако се уверил дека жртвата не дава знаци на живот, го напуштил местото. Присуството и дејствијата на осомничениот во критичниот период се евидентирани на снимки од видеонадзор поставен во куќата на оштетениот, а во текот на претходната постапка обезбедени се и други снимки од видеонадзор за неговото движење, како и други материјални докази.
Јас колку што знам атентаторите на ВМРО или Ќосето не убивале луѓе од зад грб затоа што го сметале за кукавичлук, а исто така не убивале ни луѓе кои се физички немоќни. Според беретката што ја носи се гледа дека е забеган.
Автоматски споено мислење:

Се накотиле неолибералниве куртони....Ќосето за вас само.
Тиквар на Ќосето не му сметале тие туку тие што крадат, лажат и вакви убијци.

А кој рече дека се што е македонско е опасно? Овакви квазипатриотски збирштини кои пробуваат да добијат пара повеќе од слепци од дијаспора или некој локален моќник на база на “патриотизам” или “вера” немаат врска со македонско.
Nikoj ne rece, no toa e insinuacijata.

Зошто само ти ја "виде" инсинуацијава од цел форум... :cautious:
Ах.. да..
Фаца на потпросечен но верен дрпаме гласач, што веруваше дека Бабата ќе го употребува Македонија место северна, а Мицко ќе го враќа името.. :rolleyes:

Не, тука збориме дека психопати и криминалци кои се ни патриоти ни верници, ги водат овие квазипатриотски друштва. И тука нема никаква врска со Македонија ни Македонија треба да ги есапи нив.

Не, тука збориме дека психопати и криминалци кои се ни патриоти ни верници, ги водат овие квазипатриотски друштва. И тука нема никаква врска со Македонија ни Македонија треба да ги есапи нив.
Praese pauza I zaboravi da citas ili sto e problemov?
Pola i poveke od tie strani se so arhivski kontent, citati nesto I toa, kade e tuka ekstremniot kontent a la Palcho ili ovoj?

Јас колку што знам атентаторите на ВМРО или Ќосето не убивале луѓе од зад грб затоа што го сметале за кукавичлук, а исто така не убивале ни луѓе кои се физички немоќни. Според беретката што ја носи се гледа дека е забеган.
No zatoa znaeme deka atentatorite na VMRO imaat ubieno eden kup makedonci vo ime na sorabotka so Bugarija.
Dobro e sho ne bile zad grb, uh...

Последно уредено од модератор:
Има некое инфо што испадна од случајот во Зрновци каде што беше пронајдено женско обезглавено тело ?

Pola i poveke od tie strani se so arhivski kontent, citati nesto I toa, kade e tuka ekstremniot kontent a la Palcho ili ovoj?

No zatoa znaeme deka atentatorite na VMRO imaat ubieno eden kup makedonci vo ime na sorabotka so Bugarija.
Dobro e sho ne bile zad grb, uh...

Уверен сум дека сите тука разбираме дека “патриотизмот” на овие е само “вкус на денот”, да не беше извртоперениот патриотизам привлечен за поголеми ретарди, ќе котираја со други методи, теории на заговори и слично.

Ова се предаторски психопати, патриотизмот тука е само тематска тапета.

Последно уредено од модератор:
Poveketo od ovie se strani kaj sho se objavuvaat arhivski sliki I snimki.
Ne mislis deka malku preteruvas so insinuacijata deka nesto sto vo sustina e "makedonsko" e opasno, zlobno, kriminogeno?
Ne e zlobno i kriminogeno no ima nekoja netacna zicka i profil na psiha koja moze da se zapali i da bide kako ovoj sto sekoja vtora recenica mu e Moj brat Makedonec,Sveta majka Makedonija, Ne digam raka protiv moja krv risjanska...za da na kraj da zadavi penzioner radi imotna korist.

Retko koj od niv ima nekakov kvaliteten content, obicno stanuva zbor za prevzemeni stari sliki i videa so bezkrajno vospevno pa duri pateticno patriotski komentari, voglavnom publikata im se penzioneri, socijalna kategorija, diaspora koja krizira za roden kraj, luge koi ziveat vo pomalite gradcinja, izmaceni od zivot luge...
Site do eden se bavat so istata rabota, postiranje sliki od istite 100 revolucioneri, panagurite vo Grcija ili istorijski desavki, komentiranje etnicki ili politiko-etnicki temi, promoviraat nekakvi mobilizacii.
Nekoj koj do tolku zabeguva vo bilo koja sfera ne e na arno.
Do sega ova e vtor vo drzavicevo malo sto vodi vakvi filmovi i zavrsuva so ubijstvo, sto znaci postoi pattern.

Абе каков екстремен контент, ова не се екстремисти, ова се класични криминалци што убиваат рекетираат за пари и исклучиво за пари. Не ги глорифицирај дека се незнам какви си екстремисти кои ќе ја ослободат мајка Маќедонија од прангите на глобализмот. Скроз ја имаш утнато перцепцијата за нив, среќа ваљда не си во странство иначе ќе те таргетираат за донации за брља. Ако ова те вреѓа пошто си живеела во некаква илузија дека ова се патриоти и родољуби, тоа е твој проблем. Тоа секако не го порекнува фактот дека сите до еден од овие се ништо друго освен хоштаплери. Та Тодор Петров, та ќосевци та ГДОМци. Сите до еден цимолат за пари од дијаспора на база на емоција а уствари се гол кур и едно големо ништо, пардон една смрдена фејсбук страна со СМРТ ИЛИ СЛОБОДА беџови ала Пандов војвода. Те молам.

Retko koj od niv ima nekakov kvaliteten content, obicno stanuva zbor za prevzemeni stari sliki i videa so bezkrajno vospevno pa duri pateticno patriotski komentari, voglavnom publikata im se penzioneri, socijalna kategorija, diaspora koja krizira za roden kraj, luge koi ziveat vo pomalite gradcinja, izmaceni od zivot luge...
Exactly.
Sto e tuka sto te plasi sto trebalo da bide pod prismotra.

Абе каков екстремен контент, ова не се екстремисти, ова се класични криминалци што убиваат рекетираат за пари и исклучиво за пари. Не ги глорифицирај дека се незнам какви си екстремисти кои ќе ја ослободат мајка Маќедонија од прангите на глобализмот. Скроз ја имаш утнато перцепцијата за нив, среќа ваљда не си во странство иначе ќе те таргетираат за донации за брља. Ако ова те вреѓа пошто си живеела во некаква илузија дека ова се патриоти и родољуби, тоа е твој проблем. Тоа секако не го порекнува фактот дека сите до еден од овие се ништо друго освен хоштаплери. Та Тодор Петров, та ќосевци та ГДОМци. Сите до еден цимолат за пари од дијаспора на база на емоција а уствари се гол кур и едно големо ништо, пардон една смрдена фејсбук страна со СМРТ ИЛИ СЛОБОДА беџови ала Пандов војвода. Те молам.
Znaes kako vikaat, it takes one to know one.

Exactly.
Sto e tuka sto te plasi sto trebalo da bide pod prismotra.

Znaes kako vikaat, it takes one to know one.

Сори што ти го сјебав филмот дека Маќедонија има јаки момци заебани истетовирани набилдани што кога е најтешко ќе помогнат. Нема тука такво нешто, само квазипатриотски фејсбук страници за донации од Канада, Америка и Австралија водени од истите. Делуваше за прилично паметна да го познаеш патернот, ама веројатно нејќеше да си признаеш дека тоа е тоа.

I pak e pofer da se bara donacii, da se prodavaat znaminja od oblaci na Lyoness prijatele.

Па ако ти викаш така, кој сум ја да те разубедувам да даваш пари квазипатриоти/верници само да ти е убаво на душата.

Па ако ти викаш така, кој сум ја да те разубедувам да даваш пари квазипатриоти/верници само да ти е убаво на душата.
Ja parite ni tamu ni za lioness gi imam dadeno, ama malce iako licemerno od tvoja strana, se prifaka, biznis rivalstvo neli.
:kafence:

Ja parite ni tamu ni za lioness gi imam dadeno, ama malce iako licemerno od tvoja strana, se prifaka, biznis rivalstvo neli.
:kafence:

Незнам зашто пробуваш нешто кога и сама не ги разбираш работите. Еве да ти напраам ќејф, истите кретени се тие што уплаќале пари за облаци мислејќи дека преку ноќ ќе станат миљардери па сега плачат по телевизии, со тие што донираат пари на криминалциве од разни квазипатриотски здруженија мислејќи дека ќе бранат државата од непријателот.

Бизнис ко бизнис, ако немаш појма за нешто боље не го збори пошто многу ќе те кошта.

Уште кога беше случајот со Вања напишав дека сите вакви ликови треба да се под лупа на мвр

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom