Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Pa napisav be Igec nekolku posta prethodno, citaj be pickamu mater.
Samo koj ke bidi kriv, Mackata so mi vrsi psihicko nasilstvo so toa sto mi deli kazneni ili Acid so ne reagiral na vreme na moite i poplakite na drugite i ne ja otstranil od funkcija.
Ili pak mozi Ti ke bidis kabaet so te toleriraat so dupli akaunt da me tormozis mene i ostanatite.
Od kade znaes koj kolku osetliv e i kolku malce mu treba da si presudi.
Prevencija Igec, prevencija :toe:
P.s @Macka12345 izvini vaka so te zedov za primer kolku da im dolovam poenta ;)
Гледаш дека братов мисли дека сите си патиме за внимание

Едноставно, со тоа што ќе го тргнеле изворот на очајот.
Se toa ok, ete ke go trgnele pod pretpostavka deka toj bil izvorot.
Sto ako pak se samoubiela komplet ko sega ?
Sigurni ste deka ishodot bi bil poinakov? Sto ako ne bil ? Togas sto ? Mi ja sfakjas dilemata sto sakam da vi ja dolovam celo vreme.
Zatoa uste na prviot post napisav deka lesno e da se pravis general posle bitka.
Sto ako utre nekoj zaglavi po pritvori, zatvori ni kriv ni dolzen, oti zenamu ili mazmu se samoubil.
Ete jas primer da kazam nekoj. Mazot naucva deka zenamu se kleca za edna paketa cigari so se veli, more ne so se veli, bukvalno.
Drugiot den ovoj si go odzema zivotot, razocaran valjda, psihicki unisten.
Ova mozi da se racuna kako psihicko nasilstvo ? Zenata treba da se zatvori kako direkten vinovnik za negovoto samoubistvo ?
Treba da lezi vo zatvor ?
Автоматски споено мислење:

Не бе, според Владе немало видливи знаци на насилство, се е претпоставки, во заблуда биле сите станари.
Izvini ne spored Vlade, spored tuka spodelenoto. Ima golema razlika pomegju ednoto i drugoto.
No glavniot argument mi stoi. Kako ke sprecis samoubistvo pred da se desi, i koj ke bidi kriv za toa ?
Eve pogore spodeliv vistinita prikazna, ne e fikcija. Kako ti toa bi go razresila, kako pravdata bi ja zadovolila ? Coekot si ojde, na mravka nemase stapnato so se veli. Pricinata za samoubistvoto povekje od ocigledna.
Poveli i Ti i ostanatite, dajte nekoj um mislenje, stav.

Последно уредено:
as kolku sto procitav ni taa ne bila bas cvekje za mirisanje, bas naprotiv, taka da toa semejno nasilstvo izgleda bilo dvostrano, pa ne gledam deka nekoj se zali zosto taa ne bila pritvorena ?
Какво е ова двострано семејно насилство жити Господ дај објасни.

Какво е ова двострано семејно насилство жити Господ дај објасни.

Сојуз на дисфункционални, невротични и взаемно мрднати луѓе. Кои попатно можат надворешно да изгледаат горе долу функционални.

Не тврдам дека биле, но тоа сакаше да каже.

Пример: тој со насилни тенденции, таа со нефилтрирана невротична муцка: конфликт.

Nemas nacapano, zatoa ne ti e jasno. I da ne nacapas daj boze pa da ti se razjasni.

Може е хомо па не бил никогаш со жена у врска.

Замисли со мачка да си заедно, ќе те поремети, ти ќе се фрлиш од балкон од мука.

Сојуз на дисфункционални, невротични и взаемно мрднати луѓе. Кои попатно можат надворешно да изгледаат горе долу функционални.

Не тврдам дека биле, но тоа сакаше да каже.

Пример: тој со насилни тенденции, таа со нефилтрирана невротична муцка: конфликт.
So nevroticna mucka i ke izlezis na kraj nekako, ke ja izignoriras ke i pomini po nekoe vreme. No ako i padni sklopkata so nevroticni napadi i ispadi, proprateni so izlivi na nasilstvo, e toa potesko mozes da go izbegnis.
Zatoa i mu rekov, skraja da e pa da nauci.

Абе ти сам погоре напиша дека имало семејно насилство од двете страни. Те прашав какво е тоа двострано семејно насилство?
Pa ete ti kazaja, dva ostri kamenja ne melat zito. Nekogas toj pravel belja, nekogas taa.

Pa ete ti kazaja, dva ostri kamenja ne melat zito. Nekogas toj pravel belja, nekogas taa.
Аха, значи од едната страна имаш лик со 10 кривични, кај стигнал ја тепал, а од другата страна факите се "и таа не била цвеќе за мирисање"

И ова за тебе е двострано семејно насилство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom