Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи и самиот форум ја дијагностицираше жената, сигурно и Стојанче знаел за ова, па не ли може да се осуди како лош родител и небрежност што си го оставал детето во животна опасност покрај психички нестабилна мајка, која велите според фб коментари му се заканувала со одземање животи ако уште ја тепал? Мртвите не може да лежат, нека е каква и да велите била, по книга убивство-самоубивство, ама нели е шуто повторно службите виновни што не спречиле, некако оскудно е најсилните коментари да се
Не го бранам ропаков..
а дури и неспособната полицијата го натоварила со наведување и помагање во чинот. Колку не го бранете, не прочитав баш, де малце проширете ако не ви е тешко. Еден пост само за него без мајката, во затвор е, нема да ве повреди.

а дури и неспособната полицијата го натоварила со наведување и помагање во чинот. Колку не го бранете, не прочитав баш, де малце проширете ако не ви е тешко. Еден пост само за него без мајката, во затвор е, нема да ве повреди.
Шо да напишам кога 10 кривични имал ропакот!
Прво требало да лежи за дилање, а тоа ако не пратиш на самиот старт го кажавме..
ама изгледа дилал за некој инспектор, и/или кодошел, па го покривале!

Тоа не го мења фактот дека си ја сакал ќеркичката и не заслужил (никој родител да Чува Господ) не заслужува да го дочека тоа...

Поднесено е обвинение за Стојанче.

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинение против едно лице (Стојанче Јовановски) на кое му се ставаат на товар три кривични дела – Телесна повреда од член 130 став 2 во врска со став 1 и во врска со член 45, односно телесни повреди сторени како продолжено дело на семејно насилство, потоа Загрозување на сигурноста од член 144 став 3 во врска со став 2 и став 1, како и кривично дело – Наведување на самоубиство и помагање во самоубиство од член 128 став 4 од Кривичниот законик, соопштија пред малку од ЈО.
Naveduvanje na samoubistvo be?
Aj za se drugo, ama za naveduvanje na samoubistvo.
Da se cudat budalite rabotata.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Пази, наведување и помагање во самоубиство. Поглупо обвинение немало досега јас мислам.

Vlado ushte ne odgovori koj e kriv shto Stojancho ja odbral za zhena Ivana?
Neli zhenite shto jadat kjutek se krivi samite deka sami si go odbrale mazhot?

P.S kje odite li da barate pravda za Stojanco, zna se li sta? Na tolku branenje online treba i vo zivo ja iskazete poddrskata za napateniot Stojanco uste edna zrtva na feminizmot:place:

Коментирај си за твојата фамилија и не се пикај таму каде што не треба. Не дадов личен пример туку примери од опкружување што сум бил сведок. Не се секирај за бракот на моите родители, секирај се за твоите и за твојот ако го имаш или кога ќе го имаш, а за вакви ниски и лични навреди нема подетално да навлагам. Нека стои тука цел цитат да видат со кого дискутираат.
Ниту јас не дадов личен пример, не ми беше поентата да навлагам во бракот на твоите/моите родители, дадов пример како најчесто се сфаќа таа “хистерија” без да се навлезе подлабоко во причината.
Ниту па мислам дека некој ме сфати така како што наведуваш.

Vlado ushte ne odgovori koj e kriv shto Stojancho ja odbral za zhena Ivana?
Neli zhenite shto jadat kjutek se krivi samite deka sami si go odbrale mazhot?

P.S kje odite li da barate pravda za Stojanco, zna se li sta?
Jas uste cekam da mi postiras link kade tvrdis deka si go napisal toa sto si go napisal pa nikomu nisto. Jbg se desava ko ke imas dupli profili :toe:

Jas uste cekam da mi postiras link kade tvrdis deka si go napisal toa sto si go napisal pa nikomu nisto. Jbg se desava ko ke imas dupli profili :toe:
Jas uste chekam ti da beknes eden zbor na osuda za Stojan i za instituciite sto potfrlile, a cekam i da kazes i koj mu ja odbral zenata, oti neli Ivana e sama kriva sto go odbrala i sto ja koftal redovno. (da objasnis kako go odbrala oti tvrdese za brak mazi biraat)

Ajde organizirajte se i odma protest pred Sud za poddrska na Stojan, uste edna jadna i kutra zrtva na feminizmot.
Siguren sum deka po niedna cena nema da dozvolite bratot Stojan da lezi nevin vo zandana

Jas uste chekam ti da beknes eden zbor na osuda za Stojan i za instituciite sto potfrlile, a cekam i da kazes i koj mu ja odbral zenata, oti neli Ivana e sama kriva sto go odbrala i sto ja koftal redovno. (da objasnis kako go odbrala oti tvrdese za brak mazi biraat)

Ajde organizirajte se i odma protest pred Sud za poddrska na Stojan, uste edna jadna i kutra zrtva na feminizmot.
Siguren sum deka po niedna cena nema da dozvolite bratot Stojan da lezi nevin vo zandana
Cekaj si de, ne mora site da ne gnjavis i zamaras okolu toa.
Znajs so e interesno, dosega nemas niti eden soopstven stav i mislenje za bilo sto. Niti eden, za bukvalno nisto, nikogas.

Ниту јас не дадов личен пример, не ми беше поентата да навлагам во бракот на твоите/моите родители, дадов пример како најчесто се сфаќа таа “хистерија” без да се навлезе подлабоко во причината.
Ниту па мислам дека некој ме сфати така како што наведуваш.
Скроз погрешно според мене, секогаш сум за опцијата развод во таква ситуација, ем животот ќе си го потрошите на некој што не заслужува, ем ќе изгледате дете кое ќе дојде на темава и ќе тресне ваква глупост.

Ова се твоите зборови после кои веднаш ме цитираш и болдираш. Како да сфатам поинаку?

Скроз погрешно според мене, секогаш сум за опцијата развод во таква ситуација, ем животот ќе си го потрошите на некој што не заслужува, ем ќе изгледате дете кое ќе дојде на темава и ќе тресне ваква глупост.

Ова се твоите зборови после кои веднаш ме цитираш и болдираш. Како да сфатам поинаку?
Апсолутно не го мислев во контекстот во кој го носиш.
Немам причина понатака да се објаснувам.

Ако се докаже дека се заканувал дека ќе ја убие бел ден не треба да види до крај на живот.

Апсолутно не го мислев во контекстот во кој го носиш.
Немам причина понатака да се објаснувам.
Може не си го мислела, меѓутоа така изгледа.
Нема врска, нека биде како што велиш.

Откако прочитав како комуницираат жениве меѓусебно на Фемина, излегува дека тука на темава се комуницира на ниво на МАНУ. Еднава и вика на другава “Сигурно за целава ситуација и ти се смееш исто како тој идиот од татко и сопруг што се смее“, а е реплика на некоја жена што само пишала дека како мајка би го заштитила своето дете пред се друго, тотално сериозно мислење, никаде ништо што би алудирало на било какво смеење. Потоа една најкултурно прашала зошто би сакала и детето да го земе со себе, па незгодно и паднало се извинува дека такво прашање има, пишала може е глупаво од мене што прашувам, оваа и вратила “Глупаво е“ и скроз и го игнорира прашањето и тезата што се наметнала.

Не знам, колку и да ми е драго што има место каде што жените може да си помогнат една со друга околу здравствени проблеми, стравови, мајчински совети итн, и им е комфорно да пишуваат, толку и хорор делува вака кога ќе согледам колку жена со жена може да е злобна и да и прави булинг. Од скриншатовите делува дека цел форум таму им е со арогантни створенија ко Ина Многуфина и компанија.
Зависи на кој подфорум.
Јас на пример имам многу позитивно искуство во темата труднички муабети и се поврзано со таа тема, од самата бременост до терапии и слични работи, мене многу ми се најде во тие моменти, ептен ми беше од корист и со сите членки имавме топ дискусија, за разлика од други теми кај што секаде се прават паметни, осудуваат, напаѓаат итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom