PloTwist
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.828
- Поени од реакции
- 28.674
И озборуваат. Женска работа. Ти што очекуваш, нешто паметно?...секаде се прават паметни, осудуваат, напаѓаат итн.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И озборуваат. Женска работа. Ти што очекуваш, нешто паметно?...секаде се прават паметни, осудуваат, напаѓаат итн.

Како дојде до овој факт? Ако ја тепал мајката до бесознание пред ќерката или како во случајот некое време пред кобниот ден, ја запоставил ќерката на страна со непознато лице само за да ја тепа жена му. Ова не е татко на годината нели? За мене е некој што не заслужува дете. Девојче не заслужува да е во семејство каде секој ден учи дека брачен партнер е некој што те омаловажува и тепа, нели? Тоа е исто психолошка тортура за мало дете на дневна база. Прашање на време е кога ќе постанел насилен и кон ќерката ако си ја тепал жената, бодел луѓе, напаѓал џандари.Тоа не го мења фактот дека си ја сакал ќеркичката и не заслужил...
Никој не ја заштитил мајката, ни пред овој ден и дента. Никој не ја заштитил ни ќерката (да сведочи насилство, закани, тепања како 6 годишно девојче). Обвинението е дека по сите дејствија на Стојанчо (закани по живот на Ивана, тепање цел ден, омаловажување) ја довел до стадиум на ум кој бил ирационален и последица на неговите насилни тенденции и дека со тоа ја довел до оваа трагедија (поради неговото небрежно/насилно однесување). Не велат дека е правилно што скокнала, уште помалку со детето, туку дека тоа е последица на дејствијата на Стојанчо подолго време, а особено на дента на настанот.едит: истата ретардираност што ја има и во обвинението (само поинаку срочена):
-извршила самоубиство, скокајќи од терасата на станот од шестиот кат заедно со нивното малолетно дете.
Не велат дека е правилно што скокнала, затоа што се неписмени!Како дојде до овој факт? Ако ја тепал мајката до бесознание пред ќерката или како во случајот некое време пред кобниот ден, ја запоставил ќерката на страна со непознато лице само за да ја тепа жена му. Ова не е татко на годината нели? За мене е некој што не заслужува дете. Девојче не заслужува да е во семејство каде секој ден учи дека брачен партнер е некој што те омаловажува и тепа, нели? Тоа е исто психолошка тортура за мало дете на дневна база. Прашање на време е кога ќе постанел насилен и кон ќерката ако си ја тепал жената, бодел луѓе, напаѓал џандари.
Никој не ја заштитил мајката, ни пред овој ден и дента. Никој не ја заштитил ни ќерката (да сведочи насилство, закани, тепања како 6 годишно девојче). Обвинението е дека по сите дејствија на Стојанчо (закани по живот на Ивана, тепање цел ден, омаловажување) ја довел до стадиум на ум кој бил ирационален и последица на неговите насилни тенденции и дека со тоа ја довел до оваа трагедија (поради неговото небрежно/насилно однесување). Не велат дека е правилно што скокнала, уште помалку со детето, туку дека тоа е последица на дејствијата на Стојанчо подолго време, а особено на дента на настанот.
Да реагирале институциите и Стојанчо да немал насилни тенденции, двете ќе беа живи. Трагедија.
Во ред е морален човеку, на иста страна сме, овде никој не хуманизира чедоморство. Ниту обвинителството, ниту пак никој на форумов, ниту новинарите. Немора да се креираат вештерки каде што ги нема. Факт е дека: чедоморство се случило. Факт е дека жената сконала со детето. Прашањето што обвинителството треба да го одговори е - дали се случило поради дејствијата како нокаутирање/потрес на мозок, закани по живот од дента, тепање континуирано на Стојанчо што довеле до тоа или не. Во случај ако довеле, кој е неговиот степен на вина. Можеби ќе го преквалификуваат делото, али тоа им е работа.Меѓутоа да хуманизирате чедоморство, е тоа не ви го допуштам!!!
Мене овој нашиов суд ми е побитен. Ако морален суд спречува семејно насилство на другиот свет, тогаш тешко жените и децата. Ако судот работи како што треба и МВР реагира, тогаш се во подобра позиција најранливите да не страдаат од раце на предатори.Моралниот суд, и на Севишниот за мене се побитни од ова наше 2% сваровски судство!
Човек што со години ја малтретира сопругата и го претвора домот во хорор сцена се само не си го сака сопственото детеКако дојде до овој факт?

Друже твојот суд не постои во реалниот светМеѓутоа да хуманизирате чедоморство, е тоа не ви го допуштам!!!
Моралниот суд, и на Севишниот за мене се побитни од ова наше 2% сваровски судство!
јас можам да искочам од дома со АК-47 да ја потепам пола зграда. Ако не постојат институции да ме спречат (и осудат) после тоа судот на илјада индиски божества не помага.Ме извадивте од контекст и двајцата.. ама ај.Човек што со години ја малтретира сопругата и го претвора домот во хорор сцена се само не си го сака сопственото дете
Автоматски споено мислење:
Друже твојот суд не постои во реалниот светјас можам да искочам од дома со АК-47 да ја потепам пола зграда. Ако не постојат институции да ме спречат (и осудат) после тоа судот на илјада индиски божества не помага.
So bi mu rekol toj den pa ja navel da se samoubue i da si go ubie deteto ? So sto mu se zakanval? Ako ne si gi soberis partalite od stanot i ne si odis kaj tvojte ke te frlam od petti komplet so se dete ?Ако се докаже дека се заканувал дека ќе ја убие бел ден не треба да види до крај на живот.
Не сакам да изигравам психолог (ова е моментот кога ќе го направам истото), али препоставувам дека има врска со вакво нешто:Ме извадивте од контекст и двајцата.. ама ај.
Бтв, еден кружен аргумент да ми објасниш, кога веќе тргна да објаснуваш како насилство пред детето не значи и љубов кон него.
А што правиме со љубоФта на жената која во многу вакви случаи го сака мажот, и покрај насилството кое го трпи?
у секое маало / зграда знаеме барем еден случај кај што мажот е коцкар и алкохоличар и жена му го трпи цел живот, или жената е курва го има изварано милион пати и мажот ја трпи цел живот, и сите се прашуваат зошто едната страна не се разведе и бега подалеку. Епа истиот одговор е ко со Стојанчо
само што тука ситуацијата ексалирала чекор повеќе. Ваљда стручниот термин е "trauma response" или така нешто.Ova e spodelvanje na link, a ne stav.https://www.slobodenpecat.mk/stojanche-jovanovski-ѝ-go-zel-i-stanot-na-ivana-na-dar-a-se-zakanuval-deka-kje-ѝ-ja-zeme-kjerkata-ojo-podnese-obvinenie/
Тука вика дека она му го препишала станот, па после он ја бркал од таму, за сите оние што викаа со него била заради пари
Го чекаме Владо да отпочне штрајк со глад пред кривичен суд како би го спречил страдањето на Стојан од долгата рака на феминизмот
Има вина. И ?Ova e spodelvanje na link, a ne stav.
Ajde sega probaj i so svoe mislenje i stav ko za promena.
Posto site zaklucivme deka mazot ne bil cvekje za mirisanje, skoncentrirajs se na toa dali zenata ima bilo kakva vina vo slucajot, posebno za ubistvo na soopstvenoto dete?
Веројатно сличен ќе биде и одговорот на прашањето, зошто понекогаш дете има љубов кон насилен родител, иако насилниот родител го има тепано, омаловажувано и плашено низ годините. Зошто детето уште има љубов кон него? Не е секое дете такво, али некои се.Бтв, еден кружен аргумент да ми објасниш, кога веќе тргна да објаснуваш како насилство пред детето не значи и љубов кон него.
А што правиме со љубоФта на жената која во многу вакви случаи го сака мажот, и покрај насилството кое го трпи?
Vina za sto ?Има вина. И ?
Вина за смртта на сопствената ќерка. И ?Vina za sto ?
Bidi malce pokonkreten, tuka celi referati se iznapisavte, a dali ima vina samo so edno skromno da. Daj malce elaboriraj, ne stedi na zboroj.
За жал у моја прилично блиска околина знам барем ... четири случаи кај што таткото е тежок алкохоличар што си ја има растурено сопствената фамилија (социјално, емотивно) и во тие четири случаи децата (синовите) пораснуваат во ... guess what ... алкохоличари (малтене копии на родителот алкохоличар)Веројатно сличен ќе биде и одговорот на прашањето, зошто понекогаш дете има љубов кон насилен родител, иако насилниот родител го има тепано, омаловажувано и плашено низ годините. Зошто детето уште има љубов кон него? Не е секое дете такво, али некои се.
Ова мало дете кога ќе порасне, од таква насилна семејна средина, каков партнер ќе бара? Каков партнер ќе биде ова дете во иднина (без разлика на пол)? Ако партнерот е насилен, дали тоа ќе го препознае како проблем или знак на љубов (пошто така родителот искажувал љубов)? Ако он е насилен, дали ќе го препознае како проблем, или како знак на "чим ме тепа, значи се грижи за врската"?
Ради вакви работи сметам дека насилството треба да се сече во корен во семејна средина - со висок товар на докажување али брутални казни. @Paul Kersey сподели добро видео погоре на оваа тематика.
јебем ли га од страна вака кога гледаш е несфатливо ама луѓе различно се справуваат со животни ситуации.